Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Létezik jó keresztén? Ha...

Létezik jó keresztén? Ha igen, akkor mik az ismérvei?

Figyelt kérdés
Jehova tanúi válaszából nem kérek, mert én keresztényekre vagyok kíváncsi, nem őrtorony fanokra.
2015. júl. 13. 14:19
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
keresztén nem csak keresztény. Egyáltalán milyen válszokat vársz keresztényektől? Nyilván azt mondják magukról hogy ők jók, sőt a legjobbak.
2015. júl. 13. 14:33
 2/17 A kérdező kommentje:
Úgy gondoltam, hogy értelmes hozzászólásokat várok. Ilyesmi fordult meg a buksimban.
2015. júl. 13. 14:34
 3/17 anonim ***** válasza:

kérdez, figyel, segít, használja a bibliát.

rendelkezik az alábbi felsorolás MINDEGYIKÉVEL:

22 A szellem gyümölcse ellenben szeretet, öröm, béke, hosszútűrés, kedvesség, jóság, hit, 23 szelídség, önuralom. Ezek ellen nincs törvény.

GALÁCIA 5:22-23

2015. júl. 13. 14:41
 4/17 Mojjo ***** válasza:
Mi is a kérdés? Hogy létezik olyan keresztény, aki jó ember, vagy hogy létezik olyan ember, aki maradéktalanul betartja a keresztény vallás parancsolatait, tehát jól csinálja a keresztény létet?
2015. júl. 13. 14:52
 5/17 A kérdező kommentje:

3-as: igen, én is erre gondoltam, megerősítettél benne. Akkor gondolom egyformán látjuk.

4-es: a harmadik válasz megadta a kérdésemre a feleletet.

2015. júl. 13. 15:09
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Jól is néztünk volna ki, ha az irgalmas szamaritánus egy kiadványt dob a szerencsétlenre.
2015. júl. 13. 16:21
 7/17 anonim ***** válasza:
vagy elmondja a másik kettőnek, hogy helytelenül cselekedtek.
2015. júl. 13. 16:23
 8/17 anonim ***** válasza:

lucifer, ez jó volt! meglátván a földön fekvő szerencsétlent, gyorsan előkeresi a júniusi kiadványt, melynek címe:

hajléktalanok, közel az új világ

és egy másikat, melynek címe: alkohol: öl, pusztít, nyomorba dönt. és óvatosan bedugja azt a földön fekvő zsebébe. ezek után mene a fogadóshoz, kére tintátot és bejegyezi a munkajelentésébe: 2 folyóirat elterjesztve, ujralátogatás tervezett dátuma egy hét múlva, témája: miként segíthetnek az örtorony folyóiratok jobbá tenni az életet. (megjegyzés: csak akkor hívni el az összejövetelre, ha megfürdik, nem lesz részeg, és vesz fel nyakkendőt.

2015. júl. 13. 16:28
 9/17 selvian ***** válasza:

A 3-as válasz nagyon jó, csak kevés, hiszen ott van az első és második parancs, szeresd Istenedet teljes erőddel, szíveddel, elméddel. Szersd felebarátodat mint önmagadat.

A hegyi beszédet ha elolvasod Jézus elmondja hogyan kell bánnunk másokkal, ezt a Máté 5-7 . fejezetében találod.

De nagyon sok alapelvet közölt még velünk Jézus amelyeket be kell tartani, ahhoz hogy Krisztus követőinek nevezhessük magunkat.

2015. júl. 13. 16:29
 10/17 anonim ***** válasza:

üdv, selvian, nem küldted a beigért privátot.

új kiegészítés: a jó keresztény megbízható, és szavatartó.

2015. júl. 13. 16:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!