Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van itt olyan Jehova tanúja,...

Van itt olyan Jehova tanúja, aki megtagadná a családját a szervezetért?

Figyelt kérdés
Ha igen, akkor milyen magatartások esetén és milyen mértékben?

2015. júl. 13. 13:42
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Lk 14,26

Ha valaki én hozzám jő, és meg nem gyűlöli az ő atyját és anyját, feleségét és gyermekeit, fitestvéreit és nőtestvéreit, sőt még a maga lelkét is, nem lehet az én tanítványom.

egy nem tanú, és nem pont erre a kérdésre válaszolva, de a lényeg ott van

2015. júl. 13. 16:39
 12/14 anonim ***** válasza:

kicsit árnyalnám ezt az IDÉZETET, AMI AZ ADOTT HELYEN IDÉZETKÉNT SZEREPEL, mielőtt valaki azt gondolja, hogy a jó keresztény gyűlöli a családját:

. 35 Mert azért jöttem, hogy meghasonlást támasszak az ember és apja között, a leány és anyja között, a fiatal feleség és anyósa között. 36 Az embernek bizony a saját háznépéhez tartozók lesznek ellenségei. 37 Aki jobban vonzódik apjához vagy anyjához, mint énhozzám, nem méltó hozzám; és aki jobban vonzódik fiához vagy leányához, mint énhozzám, nem méltó hozzám. 38 És aki nem fogadja el kínoszlopát, és nem követ engem, nem méltó hozzám. 39 Aki megtalálja a lelkét, el fogja veszíteni azt, és aki elveszíti a lelkét énértem, meg fogja találni azt.

máté 10:35-39

2015. júl. 13. 16:45
 13/14 anonim ***** válasza:
És mindaz, aki házakat vagy fivéreket vagy nővéreket vagy apát vagy anyát vagy gyermekeket vagy földeket hagyott el az én nevemért, sokszorta többet kap majd, és örök életet örököl.
2015. júl. 14. 09:30
 14/14 anonim ***** válasza:

Nem tanú vagyok,hanem egyikük testvére.

Igen, megtörtént. Semmiféle kapcsolatot nem tart velem a hite miatt.

2017. dec. 10. 11:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!