Mi a létezésünk értelme? Azon kívül, hogy eszünk, iszunk, dolgozunk, szaporodunk stb. van valami "ésszerű" oka annak, hogy vagyunk?
Ez tök jo kérdés.
Én sem értem igazán az élet lényegét.És képzeld el nekem még van 1 lányom is.
Szeretnék még egy gyereket de minek.
Azért hogy csak egyen igyon dolgozon és szenvedje végig ő is ezt az életet?
Értelmet neked kell keresned a saját életedet illetően..
A lét lényege mindenesetre a megismerés, fejlődés, jobbá válás..
"Az élet célja a halál, az győz aki a leglassabban ér oda!"
Mivel kiűzettünk az édenből és nem tudtunk enni az örök élet fájáról, igy nem lettünk halhatatlanok.
Egymásik idézet szerint "... ha a lelked ledesztillálódik - finomodik - megértél a halálra..."
Én arra gondolok, hogy a lelket Istentől kaptuk és azt parancsolta, hogy szaporodjunk. A pap a temetésnél azt monja, hogy a halott visszaadja lelkét teremtőjének, tehát ha sokasodtunk (2 emberből 6 milliárd!), akkor Isten sok lelket kap vissza. Már csak az a rejtély, hogy mit kezd vele....
"Miért akar mindenki ésszerű okot keresni a létezésünknek? Előbb erre válaszoljon valaki."
Mert véletlen nem lehet, hogy kifejlődtünk. Az ember egyetlen agysejtje ezer milliárdszor bonyolultabb mint egy űrhajó, az evolúció során mégsem fejlődnek ki űrhajók véletlenül. Ahhoz hogy egy emberi agysejt csak úgy véletlenül létrejöjjön akkora számú véletlensorozatra lenne szükség hogy az matematikailag kizárt. Márpedig ha valaki mesterségesen hozott létre minket akkor jogos a kérdés, hogy mi ezzel a célja.
"Mert véletlen nem lehet, hogy kifejlődtünk."
Miért nem? Kreacionizmus alapvető hibája ez a boeing 437es példa amit Te is mondtál az űrhajóval.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!