Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan lehet érvényteleníteni...

Hogyan lehet érvényteleníteni a megkeresztelést?

Figyelt kérdés

2015. júl. 11. 19:12
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem hiszel benne, akkor miért zavar? Ha hiszel benne, akko miért akarod érvényteleníteni?
2015. júl. 12. 17:43
 12/25 Mulder614 ***** válasza:
milyen vallású vagy? kezdjük már ott!
2015. júl. 13. 09:40
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

"Persze megpróbálnak lebeszélni, hiszen fejpénzt kapnak utánad ma is."

Azért vagy lepontozva kedves barátom, mert hülyeségeket beszélsz. Ugyanis az egyházak létszámának állami nyilvántartása nem az egyházi anyakönyvekben történő bejegyzések alapján történik, hanem aszerint, hogy a népszámláláson minek vallod magad. Ha meg is vagy keresztelve, nem vagy köteles annak vallani magadat.

Egyébként "lebeszélni" meg azért fognak, mert a történelmi egyházak a keresztséget eltörölhetetlennek mondják ki, tehát ha egyszer megkereszteltek, akkor azt "leenni" nem lehet. Nem olyan, mint a rontás, amit levesznek a TV-ben... :D

2015. júl. 13. 17:12
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
Kicsit gagyi példa, de ez olyan, mintha lenne jogsid, és érvényteleníteni akarnád, mondván, hogy úgysem vezetsz. Oké, hogy van indokod rá, de attól még a jogosítvány megszerzésének a tényét nem tudod visszamenőleg módosítani...
2015. júl. 13. 17:17
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

De a keresztény egyházból ki lehet iratkozni.

Ez az aktus pont azt fejezi ki, amit szeretnél: hogy többé NEM vagy keresztény.

2015. júl. 14. 13:37
 16/25 anonim ***** válasza:
A keresztséget viszont nem lehet érvényteleníteni:)
2015. júl. 14. 14:27
 17/25 Girgoy ***** válasza:
Szerintem 69%-os alapvetően jól válaszolt. De engem az érdekelne, Kérdező, hogy miért akarod érvényteleníteni?
2015. júl. 14. 14:43
 18/25 Girgoy ***** válasza:
52%

Egyébként meg hasonlít ez a házasság szentségéhez is. Gyakorlatilag egy házasságtörés, vagyis ha lefekszel másvalakivel, megtöri a házasságot. Tulajdonképpen ott ért véget a házasság áldott szentségi közössége, nem valami jogi procedúra eredményeként.

Tehát gyakorlatilag a hitehagyott lettél, ott már de facto törés ált be az Egyházhoz való tertozásodban. A lényeg azon van, mi van a lelkedben. Ha ez csak valami lázadó baromkodás, hogy dacból papíron is érvényteleníteni akarod, annak nincs sok értelme. Azt kellene megvizsgálni, hogy mitől sokkoltál be. Ha orvosolható, akkor lehet, hogy még akár ennek a küzdelemnek a végigjárása fog visszavezetni egy mélyebb, komolyabb hithez, tehát akkor sincs értelme papírt tépdesni. Ha meg pl. vallást akarsz váltani, az új vallásnak vannak évszázados rítusai, módszerei a más vallásúak áttérésére.

Összegezve: akár egy komolytalan kamaszkori dacról vagy valami külső tudati befolyásról van szó, nem érdemes hirtelen haragból elhatározást tenni, mert nincs is mit tenni e téren. Egyszerűen meg kell vizsgálni komolyabban önmagad, hogy mi váltotta ki ezt benned, orvosolható-e, és ha esetleg találsz valami hitelesebb lelki vezetőt, papot, akivel meg tudod ezt beszélni, akkor az lenne a legbölcsebb dolog.

2015. júl. 14. 14:53
 19/25 anonim válasza:
35%
Szia! Villás Béla az Árkádia fényének spirituális egyházának a papja rájött, hogyan lehet,7 évébe telt. Én is levetettem nem olyan rég, római katolikus voltam. Amikor római katolikusnak keresztelnek rád teszik a sima keresztet, ami nem egyenlő szárú, ez a kereszt a szenvedés jelképe. Ennyit az egyházról. :)
2015. júl. 15. 11:27
 20/25 Jövő ***** válasza:
Én egyszerűen bementem a paphoz, vittem magammal egy nyilatkozatot amelybe belefoglaltam, hogy miért nem kívánok az egyház tagja lenni, és kész.Ő azt mondta, hogy felterjeszti a presbiteriumba oszt ennyi.Ennek már immáron harminc éve.Azóta sem jött hozzám egyház adóért.
2015. júl. 17. 07:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!