Mikor (kb. hány éves korodban) és minek a hatására kezdtél Istenben hinni?
"jelen kell legyen egész életedben"
Jelen van mindenkiében, de jópáran - köztük én is - elég sokat fészkelődnek agyban, míg észre veszik a nyilvánvalót. Ez sok-sok homlokra csapással jár. Biztos van más út is, pl egyszer egy 12 éves kissrác elég komoly bölcsességet mutatott szakértők gyűrűjében, de ő pl elég kirívó eset ;)
Mivel tetszelgek magamnak? Néha arcokat vágok a tükörnek...
http://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__onismereti-ker..
Én mindig is éreztem magamban, de nem gyakoroltam a vallást, sajnos. Nem fogtam fel az ima, mise, szentáldozás, stb fontosságát...aztán sajnos volt egy abortuszom, amit a mai napig nem birok felfogni h megtörtént velem. Majd beleőrülök, úgy érzem. A lelkiismeretem gyilkolt teljesen ezután, azt hittem belepusztulok a lelki szenvedésbe, és ez a lelki szenvedés vezetett el Istenhez. Éreztem, hogy csak ő segíthet. Vissza akarom kapni a gyerekemet, és csak benne bizhatok. Ekkor kezdtem el vallásos könyveket vásárolni, egyre jobban átláttam dolgokat, most már elméletben is világossá vált számomra Isten létezése, aztán a Szűz-Mária jelenésékről olvastam, az üzeneteiről, meg néztem képeket, videókat Szűz-Mária szoborkönnyezésekről, és mindezek a dolgok kezdték egyre jobban kitölteni az életemet és a lelkemet. Azóta földi, anyagi dolgok nem érdekelnek, és nagyon boldog is vagyok attól, hogy a földi függőségtől megmenekültem, sokkal szabadabbnak, tisztábbnak, jobbnak érzem magam. Isten és Jézus töltik ki a lelkemet és elmondhatatlanul boldog érzés.
Ez nem emgy egyik napról a másikra, de aki foglalkozik vele, abban egyre jobban növekedik ez a dolog.
Amúgy a lelkiismeret Isten szava. Lelkiismeret-furdalásunk által szól hozzánk.
Kedves Mindenki!
Én egyszer igen. De ezt az érzést nem tudom definiálni. Minden hang össze folyt, egy olyan öröm járt át engem, amely még soha. Ez kb. bérmálkozásnál volt. Ahhogy elmondta a pap, érzetem misszióvágyat, hogy miként bánjak embertársaimmal, és magammal, és miként tudom Istent elképzelni. Én is, hasonlóan a 77%-os válaszolóval egy a jóságtól tökéletes Istenben hiszek.
Üdv: Téosz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!