Mikor (kb. hány éves korodban) és minek a hatására kezdtél Istenben hinni?
Figyelt kérdés
Mikor jött el az a pont az életedben, amikor úgymond megbizonyosodtál Isten létezésében? Mert szerintem még annak is, aki kisgyerekkorától kezdve vallásos nevelést kapott, eljön az életében egy pont (vagy esemény), amikor már nem azért hisz, mert a szülei azt mondják neki, hogy kell, hanem azért mert valamiképp önmaga is megbizonyosodik v. átéli v. átérzi Isten létezését. A kérdés természetesen azoknak szól, akik hisznek Istenben :)2010. márc. 4. 09:10
11/24 anonim válasza:
Nyugi, a Biblia által vázolt Isten is jó, csak egyesek, akiknek ez érdekében áll, elferdítik.
akkor az ószövetséget netán a sátán írta?
12/24 A kérdező kommentje:
Hát igen, az Ószövetségben vannak érdekes részek... de légyszi ne offoljatok... várom még a történeteket.
2010. márc. 4. 10:24
13/24 anonim válasza:
Gyerekkoromban, 9éves korom körül, hittan és imádott nagymamám hatására. Aztán 18 évesen sok szar dolog történt velem és akkor már teljesen elvesztettem a hitemet. Később ezt a szkepszis (nem kimondott ateizmust, inkább szkepszis) érzelmi alapokról filozófiaira tolódott.
14/24 anonim válasza:
"Első ez baromság."
aztán: "Nekem ez a "pont" ese,mények sorozata"
Szedd már össze magad, legalább amikor azzal tetszelegsz magadnak, hogy segítesz valakin.
15/24 anonim válasza:
Mi bajod utolsó?
Szerintem nem aha érzéskéből alakul ki egy ember hite ez ezért baromság. Ha így van az régen rossz.
17/24 anonim válasza:
Mert Isten nem csak egy aha élmény azért. Isten annál sokkal több.
Nem tudsz Rá mutatni úgy, hogy jé tényleg ez ő. mint amikor mondjuk egy híres embert látsz. Isten jelen kell legyen egész életedben ha megtértél és nem csak aha élményekben. Szerintem ezért.
18/24 anonim válasza:
11:37 Te mivel tetszelegsz magadnak?
19/24 anonim válasza:
de nem csak ha megtértél valamilyen valláshoz,hanem van aki úgy születik,hogy tényként kezeli..
20/24 anonim válasza:
Igen őt valószínűleg mélyen hívő emberek nevelték és neki maga az élete mélyen a hiten alapul.Vagyis nem élményeken:) Hanem folyamatos megtapasztaláson.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!