Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van ilyen ige a bibliában?

Van ilyen ige a bibliában?

Figyelt kérdés
Hogy bűn az, ha úgy cselekszel valamit, hogy nem vagy benne biztos, hogy bűn-e vagy sem.

2015. júl. 2. 23:56
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Vannak olyan dolgok amelyeket a Biblia egyértelműen bűnnek ítél. Ezzel nem tudsz vitatkozni, a bűn az bűn. Ilyen például a gyilkosság,lopás, paráznaság stb.

De vannak olyan dolgok amikről a Biblia nem mondja ki egyértelműen, hogy bűn e vagy sem. Ebben az esetben te ítéld meg - mik a gyümölcsei annak a cselekedetnek, mást megbotránkoztat-e stb. Például ha valakit megbotránkoztat, hogy te Monstert iszol, akkor ne igyál amikor veled van, erről beszél Pál apostol is az egyik levelében az evés, ivással kapcsolatban, de ezt másra is vonatzkotathatod.

2015. júl. 5. 00:27
 12/16 A kérdező kommentje:
Tudom, valahogy benne van a bibliában mindenképp, de ez nincs, így csak Istenre számíthatok és az Ő kijelentésére ez ügyben.
2015. júl. 5. 21:31
 13/16 KZitus ***** válasza:

Na, még egy próbálkozás, lehet hogy erre gondolsz? Mert igét keresel:

"Ha bárki meglátja, hogy a testvére olyan bűnnel vétkezik, amely nem von maga után halált, kérni fog, és ő életet ad annak, igen, azoknak, akik nem úgy vétkeznek, hogy halált vonnának magukra. Van olyan bűn, amely halált von maga után. Ez az a bűn, amelyre nézve nem mondom neki, hogy kéréssel álljon elő. Minden igazságtalanság bűn; de azért van olyan bűn, amely nem von halált maga után. 1János 5:16,17

2015. okt. 12. 19:10
 14/16 A kérdező kommentje:
Ez nem tudom milyen biblia, de nekem nem ezek az igék vannak a bibliámban!!
2015. okt. 13. 11:40
 15/16 KZitus ***** válasza:
De a te Bibliádban is benne van az 1János 5:16,17
2015. okt. 13. 21:07
 16/16 A kérdező kommentje:
Nekem nem ezek az igék szerepelnek ott.
2015. okt. 13. 22:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!