Benne van a Bibliában, hogy nem szabad Istent ábrázolni?
A protestáns és a zsidó ószövetségben benne van. Ezt a második parancsolat.
II.-Ne csinálj magadnak faragott képet és semmi hasonlót azokhoz,amelyek fenn az égben,vagy amelyek alant a földön,vagy amelyek a vizekben a föld alatt vannak.Ne imádd és ne tiszteld azokat,mert én,az Úr, a te Istened, féltőnszerető Isten vagyok,aki megbüntetem az atyák vétkét a fiakban, harmas- és negyedíziglen,akik engem gyűlölnek.De irgalmasságot cselekszem ezeríziglen azokkal, akik engem szeretnek és az én parancsolataimat megtartják.
A katolikus Bibliában nincs benne.
a katolikusban is benne van, a katolikus biblia azonos az említettekkel, csak van benne pár + könyv is...
a katolikusok a képek használatát tudják indokolni, megjegyzem Istent akkor is tilos lenne ábrázolniuk, náluk ez dogma, amit durván sértenek
hogy biztos legyek benne, megnézem a katolikus fordításokat, ugyan úgy benne van, ha nincs otthon vagy kölcsönpéldány, akkor itt tudjátok megnézni:
Szia!
Pontosítanék. A Tízparancsolat második parancsolata így szól: "Ne csinálj magadnak faragott képet, és semmi hasonlót azokhoz, amelyek fenn az égben, vagy amelyek alant a földön, vagy amelyek a vizekben, a föld alatt vannak. Ne imádd és ne tiszteld azokat, mert én, az Úr, a te Istened, féltőn szerető Isten vagyok, aki megbüntetem az atyák vétkét a fiakban, harmad- és negyedíziglen, akik engem gyűlölnek. De irgalmasságot cselekszem ezeríziglen azokkal, akik engem szeretnek, és az én parancsolataimat megtartják."
Szorgalmasan törekedjék az ember Isten hiteles megismerésére az Ő kinyilatkoztatása, a Szentírás alapján. Ennek igéivel helyesbítse mindig az oly könnyen eltorzuló Isten-képet. Vigyázzon arra, hogy minden eszköz, amellyel Őt bemutatja (szó, kép, zene), az Ő szent és tökéletes lényét hitelesen kifejező legyen. Istenről önkényes képet alkotni látható formában a saját elképzeléseink, eszméink által: bűn. Bűn szétválasztani, szembeállítani Isten igazságosságát és szeretetét, jobban hangsúlyozva az egyiket vagy a másikat, eltorzítva azt, hogy Ő „féltőn szerető Isten”, vagyis igazságos szeretete nem tűri meg a bűnt az életünkben.
Üdv. Péter
Jehova tanúi a katolikusokhoz hasonlóan ezzel a saját elveiket sértették meg, nem is kicsit, pláne hogy ők ugyan ezért fújnak is a katolicizmusra...
Ismerik e a bibliát, Szerintük csak ők ismerik igazán, mások szerint ismerik eléggé(már a vezetőség) hogy meg kelljen változtatni, hogy a nézeteiket jobban alá lehesen támasztani, az általuk el ne mfogadott nézeteket pedig nehezebben (lásd az új világ fordítással kapcsolatos vitát, ez jehova tanúinak bibliafordítása, szerintük a leghitelesebb bibliafordítás, mások szerint a legkevésbé hitels, én nem vagyok se történész, se lelkész, nem ismerem a bibliai nyelveket, csak azt tudom hogy minden más fordítás hasonló, az új világ viszont kilóg a sorból, a bibliai nyelveket ismerő ismerőseim szerint az új világ egy gyalázatosan rosz fordítás, de én mivel nem tudom magam ellenőrizni nem nyilatkozom önállóan)
Ez a rész mindent elmond: II.-Ne csinálj magadnak faragott képet és semmi hasonlót azokhoz,amelyek fenn az égben,
Tehát semmit, még rajzot sem Istenről, ők mégis többször megszegték. Láttam a rajzokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!