Benne van a Bibliában, hogy nem szabad Istent ábrázolni?
Figyelt kérdés
2015. jún. 22. 20:11
11/13 A kérdező kommentje:
Jézus Krisztust, bár tudjuk, hogy 33 évesen halt meg, ők mégis egy cirka 70 év körüli öregnek ábrázolják. Istent pedig a trónján ülőnek.
2015. jún. 23. 10:04
12/13 anonim válasza:
Jézus nem 33 évesen halt meg valamivel idősebb korában, igaz nem 70 évesen, bőven nem, ez egy félréertésből adódik, mert a bibliában, már az eredeti görögban úgy írja, hogy Jézus elmúlt 30, ebben nem az életkor hanem a "nagykorúság2 volt a lényeg, elmúlt 30 tehát már taníthatott, felszólalhatott zsinagógában stb, én 23 vagyok, ha egyszer valaki lejegyez rólam valamit, pl ,hogy alkholt iszom simán lehet, hogy annyit ír majd "betöltötte a 18 éves kort"
13/13 Molnár Sándorné válasza:
T.Kerdezo!
Jol tudod, nem szabad Istent abrazolni. Hiszen hogyan tudnank, ha nincs anyagi teste?
Emlitetted itt Jehova tanuit. A konyvekben fuzetekben valoban van abrazolas megjelenitve. De ne felejtsd el, mi ez elott nem hajolunk meg, semmifele "tiszteletet" nem mutatunk ki ezek irant. Egyszeruen azert vannak a konyvekben vagy fuzetekben, hogy szemleltessuk valahogy ezeket.
Mig a vallasban minden szobor vagy kep elott bizony meghajolnak, leterdelnek. Tudom, mert en is katolikus voltam.
Remelem ertheto amit irtam? Udv: Judit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!