Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves Jehova Tanúi, ti...

Kedves Jehova Tanúi, ti hogyan szentelitek meg Isten nevét?

Figyelt kérdés
A Máté 6:9 -ben Jézus így imádkozott: "Szenteltessék meg a te neved..." Ti hogyan szentelitek meg a nevét Istennek? Mert sajnos az a tapasztalat hogy nemhogy megszentelnétek inkább mondanám hogy szégyent hoztok rá!!!! Mindenki tudja (vagy legalábbis hallott róla) hogy Isten neve Jehova, vagy mondhatjuk Jahvénak, igazából senki nem tudja hogy a JHVH tetragrammát hogy ejtették ki az ókorban. De a viselkedésetekkel, az olykor olykor agresszivitásig menő térítésetekkel magatokra ragasztottátok a "jehovások" , jehovista", "jehovák" ragadványneveket! Ez lenne Isten nevének megszentelése???

2015. júl. 1. 11:19
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

amit máshol nem mertél, itt megkérdezheted

ha nem tetszik, mit keresel itt? mit tesztelgetsz? miért küzdesz az anonimitás ellen? és te miért maradsz mégis anoním?

2015. júl. 2. 17:47
 22/26 A kérdező kommentje:
Hát nem semmi vagy 18-as! De totál igazad van. Én totál bekajáltam hogy JT vagy! Ennyire arrogáns JT vel még nem találkoztam, igy el is csodálkoztam nagyon.... 5 évig voltam köztük de ezeket a kényes kérdéseket nem tudtam senkivel megbeszélni, azért jöttem ide a GYK-ra. :)))
2015. júl. 2. 17:53
 23/26 A kérdező kommentje:
21-es válasza kihez szól?? Nem értem :(
2015. júl. 2. 17:54
 24/26 Tantételbeli ***** válasza:

Kedves kérdező!

Jehova Tanúi azzal (is) szentelik meg Isten nevét, hogy használják az imádatban. (A legtöbb keresztény felekezettel ellentétben) Aki nem használja, az hogyan "szenteli meg"? (A pontos kiejtés nem lényeges)

"az olykor olykor agresszivitásig menő térítésetekkel"

Sajnálom, ha így érzed. Bár azt sem mondom, hogy némelyik Tanú nem adhat rá okot. Nem vagyunk egyformák. Némelyek rámenősebbek, de pl. Pál apostol nem volt az? Róla mit mondanál, ha hívő zsidóként anno találkoztál volna vele? (Cselekedetek 17:2,3)

"magatokra ragasztottátok a "jehovások" , jehovista", "jehovák" ragadványneveket! Ez lenne Isten nevének megszentelése???"

Nyilván nem, de a kérdést rossz helyre címezted. Nem azokak kéne feltenni, akik kitalálták eme csúfneveket, hogy miért űznek gúnyt ezzel Isten nevéből? (Ha tisztelnék, nem tennék)

2015. júl. 2. 22:26
 25/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2015. júl. 3. 09:24
 26/26 anonim ***** válasza:
nem Isten nevét csúfolják, hanem a tanúinak nevezett személyeket. Jehova nem lehet jehovás... ennyit azért meg kellene értened. visszataszító, ahogy az emberek elleni iróniát Isten elleni támadásnak állítod, állítjátok be. Jézus a megfeszítésekkor joggal mondhatta volna, hogy Isten ellen vétkeztek, de e helyett azt kérte a Teremtőtől, hogy bocsássa azt meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek. ehhez képest te a jehovás megnevezést Istenkáromlásnak állítod be. inkább testvéreink vádlóját, semmint Jézust tükrözöd vissza, ugye tudod?ha engem ócsárol valaki, elfogadom, szíve joga, de nem fogom azt állítani, hogy Isten ellen szólt, tesó, több okból sem. ha kérhetem, értékeld felül a hozzászólásodat, és a jövőben is tartózkodj a hasomlóaktól. köszönöm.
2015. júl. 3. 09:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!