Isten mikor teremtette a dinoszauruszokat?
A Biblia semmit nem mond a dinoszauruszokról.
Meg a bojtosúszós halakról se.
És a trilobitákról sem ejt egy szót sem.
Tulajdonképpen egész sok minden kimaradt belőle, nem?
"tisztára, mintha a biblia írói csak ott éltek volna."
És valóban! :-DDD
Pedro
Nem voltak sosem dinoszauroszok. Isten a csontjaikat a földbe rejtette, és idősebbenk tünteti fel őket 6000 évnél, hogy próbára tegye az emberek hitét.
:DDDDD
65 millió éve :DDD
Viccet félretéve:
Felejtsétek már el a Bibliát ezekkel a dolgokkal összefüggésben! Mit mondana ról? Semmit!
A Biblia irodalmi alkotás, - tehát részben mitológia, kitalált - amely felhasznál egy kevés történeti anyagot is az ókori Kelet világából.
Hogyne írna;
1Móz 1:24-25
Azután monda az Isten: Hozzon a föld élő állatokat nemök szerint: barmokat, csúszó-mászó állatokat és szárazföldi vadakat nemök szerint. És úgy lőn. Teremté tehát Isten a szárazföldi vadakat nemök szerint, a barmokat nemök szerint, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatokat nemök szerint. És látá Isten, hogy jó.
Veletek az a baj, hogy keresitek a Bibliában a "DINÓ" megnevezést, vagy a "Jurasic parc"-ot :D ami természetesen nem fogtok megtalálni.
Hogy miért nem? - azt válaszolja meg mindenki saját magának. Ha hajlamosak vagytok gúnyt űzni Isten szavából, akkor legyetek hajlamosak arra is, hogy találjátok meg a válaszokat is, és hátha akkor Isten majd ad annyi értelmet nektek is, hogy megértsétek a jelenleg számotokra megérthetetlen kérdéseket és válaszokat. :)
Jób 40:10-13
Nézd csak a behemótot, a melyet én teremtettem, a miként téged is, fűvel él, mint az ökör!
Nézd csak az erejét az ő ágyékában, és az ő erősségét hasának izmaiban!
Kiegyenesíti farkát, mint valami czédrust, lágyékának inai egymásba fonódnak.
Csontjai érczcsövek, lábszárai, mint a vasrudak.
Ez vajon milyen állat lenne? :)
Ti vagytok a szakik e területen, mondjátok meg, hogy ne én tegyem meg, hogy aztán legyen amibe kötekedni. :)
Neh 2:13
És kimenék a völgynek kapuján éjjel, és pedig a SÁRKÁNYOK forrása felé, majd a szemét-kapuhoz, és vizsgálgatám Jeruzsálem kőfalait, melyek elrontattak vala, és kapuit, melyek tűz által megemésztetének.
Hopá!! :D Sárkányok forrása....na ne mán!! :D
Ézs 30:6
Jövendölés dél barma ellen: A nyomor és szorongatás földén keresztül, a honnan nőstény és hím oroszlán és viperák és SZÁRNYAS SÁRKÁNYOK jőnek ki; viszik szamárcsikók hátán gazdagságukat, és a tevéknek púpján kincsöket a népnek, a mely pedig nem használ.
Gyerekek ez már több mint vicc! :)
Ézs 27:1
Ama napon meglátogatja az Úr kemény, nagy és erős kardjával Leviatánt, a futó kígyót, Leviatánt, a keringő kígyót, és megöli a sárkányt, mely a tengerben van.
És stb. stb, na ugye.
De kedves kérdező igazad van, dinoszauruszokat nem fogsz találni a Bibliában, sárkányokat, behemótokat, Leviatánokat,azokat igen. :)
Apropó hányadik században jelent meg a dinoszaurusz elnevezés? :/
Üdv!
Kedves Nyolcadik Válaszadó!
Nem egészen értem, miért ilyen hangnemben kellett megírnod a válaszodat, melyet egyébként köszönök.
A kérdésemben nem volt gúny, sem ironikus felhang, egyszerűen kíváncsi voltam.
Kedves Kérdező!
Elnézést ha megsértettelek, de én nem gűnyolódtam csak viccesen próbáltam meg válaszolni a kérdést.
És tulajdonképpen nem is veled van a gond.
Engem megszólítottál amiért ebben a "hangnemben" írtam meg a válaszom, ez előttem válaszólók akik hasonló "hangnemben" írták meg válaszukat elnézed.
Ha igazságos akarsz maradni akkor és nem akarsz személyválógató lenni akkor nekem is elnézed ezt a tökéletlenségemet.
De ettől függetlenűl én még egyszer elnézésedet kérem ha megsértettelek!
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!