Leírnátok, milyen POZITÍV tapasztalatotok van a Tanúkkal kapcsolatban?
Mivel gyűleletbeszéddel ellenük, tele van ez az oldal, KÉREM, most azok ne írjanak!!!
Kérem:-)
Vidiripi
Remélem Zitus azt is elfogadod válasznak ha csak egyetlen személyről írok pozitív tapasztalatot.
Egyetlen testvéretekkel kapcsolatban tudok tényleg minden fenntartás nélkül pozitívan nyilatkozni.
A nick neve Tantételbeli!
Ő az egyetlen olyan tanú akivel tényleg értelmesen és őszintén el lehetett beszélgetni és egyetlen egyszer sem kezdte úgy az írását hogy provokációnak minősítette a kérdést vagy egy kommentet! Nem másolt be kilométer hosszú részeket a Libary-ből és a többi szokásos dolog amit a tanúk szoktak csinálni.
Bár vannak dolgok amikben nem értünk egyet de még is úgy tudtunk róla beszélni hogy közben nem volt személyeskedés leírta a tapasztalatait a meggyőződését. S egyáltalán nem támadóként kezelt hanem beszélgető partnerként!
Egy nagyon korrekt és tudással is rendelkező Jehova tanúja ő.
Sőt időnként erős kételyek merültek fel bennem hogy ő nem is Jehova tanúja.
De igen ő annak vallja magát. De ahogyan írt/ír és reagál az alapján merült fel bennem a kétely. De most már nincs bennem kétely a felől hogy ő tanú.
Zitus bár igaz hogy nem vagyunk egyformák de pontosan az ilyen megnyilvánulások miatt van annyi negatív tapasztalat a tanúkkal kapcsolatban.
"Bocsás meg, de nem érdekel a véleményed, nézeted, gonddolkodásod.
Névtelenül mindent tehet az ember, látod még a moderátort sem érdekli. De hidd el, amit teszel nem kerüli el Isten figyelmét."
Nem érdekel a másik véleménye. Jogod van hozzá és nincs is ezzel semmi baj.
Sokszor én is így vagyok dolgokkal.
De! Talán lehetne benned annyi tapintat hogy nem írod ki. Vagy ha még is. Akkor finomabban fogalmazol. Pl. - Nem értek egyet a véleményeddel!
Picit "sóval fűszerezettebb" ez a megfogalmazás szerintem!
Van Teokratikus szolgálati iskola. Ott tanítanak szempontokat!
Javaslom hogy többször is olvasd át a 24. szempontot!
Megjegyzem sokan másoknak is nyugodtan át lehetne ismételni.
Aztán szerintem még a 33. szempontot is átlehetne futni kicsit feleleveníteni a tanultakat!
Buzdítalak hogy állj hozzá pozitívan!
Névtelenség! Megjegyzem csak félig lehet tudni a te nevedet. De még ha a teljes nevedet is lehetne tudni. Mi lenne a jelentősége? A személyes találkozás nem kizárt de nem is túl valószínű hacsak meg nem beszéltek egy találkozót!
Igaz hogy Isten figyelmét nem kerüli el. De ha jól belegondolsz és az eddig tapasztalataid alapján szerinted ez milyen reakciót eredményez?
Tényleg szükséges ez? Nem lehetne inkább a békességre törekedni?
Az ilyen megfogalmazások sokszor agressziót szülnek. Tényleg kell ez?
De a félre értések elkerülése végett természetesen NEKEM is van még mit tanulnom és változnom!
Amit a 20. válaszoló írt az nagyon a helyén van! S sokak véleményét fogalmazta meg!
Kedves Vidiripi
Köszönöm az összefoglalódat. Elnézésedet kérem, ha nem megfelelő hangnemet, vagy megfogalmazást használtam. Nem volt szándékos.
A jó indulatú tanács mindig helyénvaló, és igyekezni fogok megfogadni. Köszönöm, hogy nem személyeskedtél, inkább az őszinteség cseng ki a szavaidból.
Mivel mindannyian tökéletlenek vagyunk, és más a neveltetésünk, szokásaink, környezetünk, óhatatlanul előfordul, hogy olyasmit mondunk, sőt teszünk, ami a másik ember érzékenységét, vagy gondolkodását sérti. De "emberi" hangnemben kifejtett vélemény, mint a tied is, biztosan csak jó hatással lehet a násik emberre, vagyis az emberi kapcsolatokra.
Köszönöm:-).
Vidiripi
Karlowy!
Köszönöm hogy leírtad a saját tapasztalatodat! :)
Kedves Karlowy nevű felhasználó
Mindketten szerencsések vagyunk egymással, mert én is dolgozom.....:-)
ó, köszönöm, zitus, értem ám így is... te nem vagy részrehejló, nem vagy rasszista, nem vagy személyválogató, és nem ítélkezel...
álmaidban!!! mert remekül bizonyítod MINDÍG AZ ELLENKEZŐJÉT. a nélkül, hogy tudnád, ki vagyok...
KETTŐS MÉRCE!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!