Leírnátok, milyen POZITÍV tapasztalatotok van a Tanúkkal kapcsolatban?
Mivel gyűleletbeszéddel ellenük, tele van ez az oldal, KÉREM, most azok ne írjanak!!!
Kérem:-)
Kedves 10-es
Köszönöm az őszinte válaszodat. Ilyenekre gondoltam.
Olyan mély gyűlölettel írnak itt sokan a tanúkról, hogy többször azt kérdeztem magamban? ezek milyen keresztények(mert annak vallják magukat) lehetnek, mikor Krisztus azt mondta, az ő követőit, tanítványait a SZERETEtRŐL lehet fölismerni. Szerinted?
Ugye reagálhatok az észrevételeidre?
"Kedves Zita neked kell legjobban tudnod, hogy ez nem lehetséges."- ga ezt írod, biztosan így is érzed. De én nem tudom ezt megérteni, mert évtizedek óta élek a férjemmel, úgy, hogy ő, hát enyhén szólva útálja az egész képmutató kereszténységet. Soha nem tartozott egyetlen egyházhoz sem, bár őt is megkeresztelték annó. Viszont semmi baja a tanúkkal, akikkel "civil"-ként találkozott az elmúlt évek alatt. Sokat kirándultunk tanúkkal, több esküvőn vettünk részt. Volt, amikor borozgattunk, vagy sörözgettünk a tanúk tűrsasságában, és persze én is elmentem vele aaz ő társaságával, ahol nagyon jól éreztem magamat.
Amikor olvasom a tanúkról szóló írásokat, szinte süt az előítélet belőle. De miért? Lehet, hogy ez a magyar mentalitás? Ez lenne jellemző a magyar népre? Én ugyan is nem magyarországon élk. És teljesen idegen számomra ez az "idegengyűlölet"
"...segítőkészek megmagyarázni a bibliát az ők ismeretük szerint,de ennyi." - eennyi? Hiszen az időm jelentős részét arra áldozom, hogy segítsek másoknak!! Ebbe rengeteg minden beletartozik. Igen, a házról-házra járás és a bibliatanúlmányotáson kívűl, bevásárolok a rászorulóknak, meglátogatom őket rendszeresen, olykor ételt, süteményt viszek nekik. A férjem a kérésemre apró szerelőmunkát végez el...sorolhatnám. Soha erről senkinek nem szoktam beeszélni, mert nem azért teszem, és más sem azért teszi, amit tesz. Csak azért írtam le most neked, hogy érzékeljem, miért nem értem az emberek hozzáállását, és a te megtapasztalásodat sem.
" honnan legyen az embereknek POZITÍV tapasztalata a Jehova Tanúival ha nem engedik meg a közeledést ők maguk? " - erről beszélek ott följebb:-)
"Hogyan legyen az embereknek POZITÍV tapasztalata a Jehova Tanúival, ha ők csak nyomulnak és zavarják az embereket az otthonaikban?" - ezt azért teszik, mert ez a feladatuk, és ennek látható eredménye van, hiszen több mint 8 millióan vagyunk, és kb. ennyi bibliatanulmányozást vezetünk a világon. A munkánk, ahogyan Pál apostol mondta, "nem hiábavaló". Lehet, hogy 100 emberből 99-et zavarunk, de azt az egyet meg kell találnunk, és Jézus erre a módszerre tanította követőit, sőt azt ígérte, hogy ebben támogatni fog minket a "világrendszer befejezéséig" Máté 28,20
Nem akarlak megtéríteni. Ilyen szándékom nincsen. Tisszteleetben tartom a szabad döntésedet.
De őszinte voltál, és én is az szerettem volna lenni.
Még egyszer köszönöm:-)
látod zitus, ez lehet a baj:
"Olyan mély gyűlölettel írnak itt sokan a tanúkról, hogy többször azt kérdeztem magamban? ezek milyen keresztények(mert annak vallják magukat) lehetnek, mikor Krisztus azt mondta, az ő követőit, tanítványait a SZERETEtRŐL lehet fölismerni."
szerintem te összekevered a gyűlöletet valami egész mással. NEM AZ ÉN SZERVEZETEM TANÍTJA, HOGY KIKET KELL ÉS HOGYAN GYŰLÖLNI. hanem a zrt... akarod-e, hogy idézzek pár cikket, amiben elmagyarázzák nektek, hogy kit kell gyűlölnötök? biztos nem, hisz magad is tudod. inkább a bibliából idézek:
15 Aki gyűlöli a testvérét, az mind emberölő
9 Aki azt mondja, hogy a világosságban van, és mégis gyűlöli a testvérét, az mind ez ideig a sötétségben van. 10 Aki szereti a testvérét, a világosságban marad, és az ő esetében nincsen semmi, ami megbotránkoztató. 11 Aki viszont gyűlöli a testvérét, a sötétségben van, és a sötétségben jár, és nem tudja, hová megy, mert a sötétség megvakította a szemét.
20 Ha valaki azt állítja: „Szeretem az Istent”, és mégis gyűlöli a testvérét, akkor az hazug. Mert aki nem szereti a testvérét, akit lát, nem szeretheti az Istent, akit nem lát. 21 És az a parancsolatunk van tőle, hogy aki szereti az Istent, az szeresse a testvérét is.
én nem gyűlöllek zitus, sem téged, sem a tanúkat. te felsőbb utasításra gyűlölöd a kiközösítetteket, az elkülönülőket, a másképp gondolkodókat,... vagy ha nem, nem értesz egyet a szervezeteddel, amit viszont imádsz. mert ha nem imádnád, nem nekik hinnél, hanem a bibliának. pozitív tapasztalat: VANNAK OLANOK, AKIK NEM AZ ÚRBAN HÁZASODNAK, hoha ezt kéri tőllük a szervezet... mert átlátják, hogy ez nem azt jelenti, hogy csak tanúval... hanem azt, hogy olyannal, aki hisz Jézusban. ez pozitív.
Kedves Zita!
Köszönöm, hogy reagáltál a válaszomra és hiszek abban, hogy őszinte voltál.
Én a saját tapasztalataimat írtam le, nem írhattam olyasmit amit nem tudok.
Nem messze tőlünk él egy fiatal házaspár akik tanúk, de ők nagyon visszahúzódottak, néha találkozom velük a játszótéren amikor az unokámmal én is kimegyek, olyankor szoktunk beszélgetni de amikor már többen vagyunk akkor ők visszahúzódnak mintha (most nem sértegetni akarlak) valami ragályos betegségtől tartanának.
Ezt a viselkedést az emberek a szomszédok nem jó szemmel nézik.
Hisz te is nagyon jól tudod, hogy milyen a világ, néha elég három perc, hogy az embert megítéljék.
Volt egy olyan eset, hogy meghívtam pecázni egy délelőtt és visszaútasított pedig szabad volt, otthon volt, de ő udvariasan visszautasított.
Nem vitatom azt, hogy léteznek olyan Tanúk mint te, hogy eljárnak még akár buliba is egy nem Tanú társaságba. De ez vajon mennyire gyakori eset?
Kérlek ne vedd rossz néven amit most fogok írni.
Én nem rég járok ide a gyakorira, nem is én regisztráltam hanem a fiam vett rá, hogy néha nézzek ide be, hogy ne unatkozzam.
Elég volt egy hét, hogy nagyjából véleményt tudjak alkotni néhány emberről, és vannak köztük Tanúk is akiknél bizony....hát maradjunk annyiba, hogy hiányzik az otthoni 7 év nevelés, vagyis egészen mások mint te, viselkedésben is meg hozzáállásban is.
Persze nagyon jól tudom, hogy ez a viselkedési „ügy” kölcsönös ennek kb olyan „íze” van mint a „fogat fogért”, de hát nem pont az lenne a tanítás lényege, hogy nem állunk bosszút a másikon?
Tudod mit írt nekem válaszul egy kedves Tanú amikor felhívtam a figyelmét, hogy viselkedjen? - azt, hogy ő nem tudta, hogy én annyira érzékeny vagyok az illemre, mert őt is folyamatosan megsértik. Tehát itt már már, lehet arról beszélni, hogy „amit kapok, azt adok” vagyis bosszúról.
Elnézésedet kérem, hogy eltávolodtam a kérdéstől, de a lényeg az, hogy ez a folyamatos harc meg utálat az én meglátásom szerint kölcsönös, tehát mindkét oldalnak megvannak a „Kajafássai” meg a „Pilátussai”.
Mivel a kérdésed nem hitvitáról szól nem igazán szeretnék a Bibliáról beszélni mert akkor nagyon el távólodúnk a témától, de egy annyit azért megemlítenék, hogy a „házról házra ” járás nem egészen úgy van ahogy azt ti teszitek, és nem igazán Bibliai tanítás.
És én nem csodálkozom, hogy az emberek többsége haragszik rátok.
Szóval nagyjából azt hiszem leírtam mindent ami a kérdéssel kapcsolatos, remélem semmi olyant nem írtam amivel esetleg megsértettelek volna, de ha mégis megtörtént akkor elnézésedet kérem mert nem volt szándékos.
Talán még egy annyit, hogy amit a „térítéssel” kapcsolatban írtál attól én nem tartok, ezt nem nagyképűségből írom, de nekem megvan a saját hitem, a saját tapasztalatom Krisztussal és ezen én már nem szeretnék változtatni.
Hosszú éveken át kerestem, hogy megtaláljam a lehető legbiztonságosabb utat ami átvezet ezen a romlandó és múló földi léten...és megtaláltam vagyis inkább Ő talált meg engem, de az nem a vallás.
Isten Áldjon!
Őőő, nem. Nem. Mégsem.
Tehát nincs pozitív, egyetlen semmilyen sem.
egyetlen pozitiv tapasztalatom van veluk:
epp ma tevedt be ujbol egy terito a szorolapjaikkal, es kifele menet megjegyezte hogy szep malamut-om van, ami amugy husky.
diohejban ennyi.
Szia! Az előző válasznál elfelejtettem köszönni, bocs.
Az építőiparos munkatársam rendesen elvégezte a munkáját, a Jehovista éjjeliőrrel mindig jókat röhögtünk, A faluban is vannak, asztalosok, nagyon szépen dolgoznak meg udvariasak.
Szerintem nem minden ember rossz, aki hülyeséget beszél. :-)
Mondjuk megnéznélek élőben, de szerencsédre mindig dolgozom.
jajj de egymás torkának ugrottatok :D
Szegény Zitus, mint embert sajnállak, sőt egyre jobban "kedvellek" akármenyire is nem értek egyet veled, ahogy olvasom a válaszaidat már hónapok óta
az én tapasztalataim kb annyiban merülnek ki, hogy nem úgy viselkednek ahogy "várnám" hanem ahogy alapvető lenne.
Példák:
Ha kifogy az érvekből, elismeri ,hogy véges a tudása, és azt mondja ha ő nem is ismeri ,de biztos van válasz, ahelyett, hogy elkezd tulajdonképpen fenyegetni
Elismeri ,hogy én is keresztény vagyok, és nem nyomja következetesen az arcomba, hogy szerinte én meg sem érdemlem, hogy kereszténynek tartson
Nem sugárzik belőle a felsőbrendűségtudat
Fenyegetőzés helyett vitatkozik
Zaklatás és marketingfogások helyett, odajön közli, hogy jehova tanúja, érdekel e a vallás, és ha igen adhat e szórólapot, kiskönyvet, őrtornyot stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!