Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúi miért szükséges...

Jehova Tanúi miért szükséges a Biblia tanulmányozás ahhoz, hogy valaki meg keresztelkedjen és Tanúvá váljon?

Figyelt kérdés

Tudtommal se Keresztelő János, se az apostolok nem kötötték a keresztséget feltételekhez.

És azt hiszem, hogy ma se egyetlen egyház sem várja el valakitől ha az meg akar keresztelkedni, hogy előbb "tanuljon" és utána meg lessz keresztelve mert ez nem Bibliai tanítás.

Az más téma, hogy a Reformátusoknál kell konfirmálni, a Katolikusoknál első áldozni, de ennek semmi köze a keresztséghez.

Ha én úgy döntök, hogy meg akarok keresztelkedni Jehova Tanújának akkor max egy hónapon belül engem megkeresztelnek?

Tehát a kérdésem lényege az, hogy miért nem a Biblia szerint kereszteltek ha már annyira hangosztatjátok, hogy ti szóról szóra követitek a Bibliát?

2015. jún. 22. 16:44
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
60%
Ennek a Juditnak előre megírt válaszai vannak, azokat bemásolja a klrdlsek alá, el sem olvasva a válaszokat és tovább áll. Mit lehrt az ilyennel kezdeni?
2015. jún. 23. 16:43
 22/29 anonim ***** válasza:
40%
A Biblia tanulmányozása ahhoz kell, hogy a keresztelkedő megértse és elfogadja azokat az alapvető dolgokat, amiket ISten elvár minden követőitől. Ha pedig valahol kiigazítani valója van akkor azt meg tegye. Ez egy hosszabb folyamat, de szükséges ahhoz, hogy tisztában legyen azzal, mi szükséges ahhoz, hogy Isten követőjeként tudjon élni és ne hozzon szégyent Istenre a viselkedésével.
2015. jún. 24. 19:19
 23/29 anonim ***** válasza:

timóteusznak miért volt elég csak az írások?

"ismered a szent írásokat, amelyek képesek bölccsé tenni téged a megmentésre a Krisztus Jézusba vetett hit által. 16 A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a kiigazításra, az igazságosságban való fegyelmezésre, 17 hogy az Isten embere teljesen alkalmas, minden jó cselekedetre hiánytalanul felkészített legyen."

2015. jún. 24. 19:22
 24/29 anonim ***** válasza:
megfigyelted: teljesen, hiánytalanul. mióta van szükség arra, hogy a teljest, és hiánytalant kipótoljuk? mióta kell Isten ihletett szellemét ihletetlen, pótkocsinyi szövegmagyarázásokkal kiegésziteni?
2015. jún. 24. 19:24
 25/29 selvian ***** válasza:
40%

Kedves Kérdező, Jézus mondta hogy "menjetek és tegyetek tanítvánnyá minden nemzetből való embereket... Tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt amit parancsoltam nektek.

Máté 28:19,20

Igazából sztem senki nem szeretne úgy egy valláshoz csatlakozni, hogy nem ismeri meg azt, akkor, honnan tudod a keresztelkedéssel mit vállalsz, ha nem ismered meg mire keresztelkedsz.

Jézus is azt mondta először tanulni kell, utána keresztelkedni. Hiszen az hogy megkeresztelkedsz, az egy komoly elhatározás miatt kell hogy legyen, kifejezed, hogy onnantól Isten irányadó mértékei szerint élsz, ehhez erős hit kell, de azt hogy tudod kifejleszteni ha nem is tudod miben hiszel, ehhez kell az ismeret.

2015. júl. 7. 08:34
 26/29 anonim ***** válasza:

holmondza ezt Jézus?

erre gondolsz?

kereszteljétek meg őket az Atyának, a Fiúnak és a szent szellemnek nevében, 20 és tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek.

vagy melyikre?

2015. júl. 7. 08:39
 27/29 selvian ***** válasza:
40%

Igen arra gondoltam,

"Menjetek hát és tegyetek tanítvánnyá minden nemzetből való embereket,kereszteljétek meg őket az Atyának, a Fiúnak és a szent szellem nevében..."

Én úgy vélem, hogy tanítvány az aki tanul és akit tanítanak, utána jöhet a keresztelkedés.

Egyébként Jézus mutatta a példát, aki 30 éves korában keresztelkedett meg.

Ha valaki választ tud nekem adni arra, hogy a katolikus, református... vallásokban milyen bibliai alapja van annak, hogy csecsemő korban kell keresztelni szívesen elolvasnám.

2015. júl. 9. 17:54
 28/29 anonim ***** válasza:
42%
amikor éppen nem mások portája előtt ácsorogsz, és mások portáját fikázod, körbenézhetnél a sajátodon is: a zrt mostanában igencsak ráállt a kiskorúak megkeresztelésére, ami köszönőviszonyban sincs a 30 éves példáddal. inkább ezen gondolkodj, mint a katolikusokat szidd, légyszives. miért ösztönöznek 8-10 éves gyerekeket a megkeresztelkedésre?
2015. júl. 9. 18:26
 29/29 anonim ***** válasza:
Hja csak azt elfelejtitek, hogy az etiópnak volt ismerete. Ézsaiás tekercsét olvasta amikor Fülöp megállította és elmagyarázta neki kiről és miről szól a prófécia. A zsidóknak pedig volt bőven ismeretük. Valamint Jézus is azt mondta, hogy tegyetek tanítványokká minden nemzetekből valóakat és ezután jöhetett a keresztség. Ha nem tudja az illető mit vállal akkor a keresztelkedése hasonló a csecsemő kereszteléshez.
2018. máj. 4. 00:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!