Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szükséges hogy a bérmálkozónak...

M dzsuzeppe kérdése:

Szükséges hogy a bérmálkozónak legyen bérmaszülője?

Figyelt kérdés
Ha valaki rendesen felkészült a bérmálkozásra, és ezt a plébánosa is igazolja, akkor miért kell bérmaszülőt is választania? Főleg ha a környezetébe csak adminisztratívan tesz eleget a feltételeknek. Szóval egy lelkes jól felkészült felnőtt kereszténynek olyan bérmaszülők köztülkell választania akik eleget tesznek a feltételeknek, de nem meggyőződéses keresztények.Kissé ellentmondásos. De lehet hogy a bérmaszülőség csak egy szokás, és az nélkül is lehet bérmálkozni.

2015. máj. 25. 21:55
 1/3 anonim ***** válasza:
kell bérmaszülő. de senki sem mondta, hogy olyat válassz, aki nem meggyőződéses keresztény. a te felelősséged, hogy kit találsz erre alkalmasnak
2015. máj. 25. 22:12
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én felnőttként keresztelkedtem és bérmálkoztam.

A családban és a rokonok között nekem sem volt olyan személy, akit én alkalmasnak találtam volna arra, hogy a Keresztanyám és Bérmaszülőm legyen.

De nem adtam fel. Kerestem, kutattam, és végül megtaláltam őket - nincs közöttünk semmilyen vérségi vagy házasság általi rokonság.

De tudtam, éreztem, hogy ők nekem az Igazi, ehhez persze az is kell, hogy megismerd őket a mindennapokban, lásd, hogyan viselkednek és reagálnak helyzetekben.

Én hálát adok a kereszt- és bérmaszüleimért.

Nekem ők nagyon nagy ajándékok!

2015. máj. 25. 23:08
 3/3 A kérdező kommentje:
meg vagyok bérmálkozva. egy jó barátom, öntudatos hívő ember a bérmaszülőm. Viszont tudom hogy a bérmálkozásnál sokaknak ez a legfáradtságosabb feladat. De hát az az előírás hogy valakit ki kell választani bérmaszülőnek, és punktum.
2015. máj. 26. 09:35

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!