Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A katolikusok mért vannak...

A katolikusok mért vannak ennyire elszállva maguktól, avagy mért "hugyoznak a széllel szemben"? (TÖBBI LENT)

Figyelt kérdés

Nos én katolikus vagyok, olyan iskolába is jártam/járok, régen templomba is és hittanra is jártam, ministráltam, stb... Tehát mondhatni a fél életemet közöttük töltöm, ezért nem a fotelból beszélek, hanem van tapasztalatom velük. A hittantanárom egyszer azt mondta, hogy "aki nem katolikus, az nem lehet boldog ember, azok az emberek bűnösek, rosszak". Na már most álljunk le egy pillanatra, (itt jön a szembehugyozós metafora) pont a katolikus mentalitás alapján MINDENKI BŰNÖS AZ ÁTEREDŐ BŰN MIATT!! Ez az egyik észrevételem, a másik: Aki nem hívő, pogány, ateista, azok az ismerőseim, barátaim EGYTŐL EGYIK RENDESEBBEK, NORMÁLISABBAK velem.

Egy tágabb tanítás: Aki nincs megkeresztelve, az nem üdvözülhet. Itt is van pár észrevételem, ha Isten saját képmására teremtette az embert, és minden embert egyenlőnek, meg egyformán szeret (bűnöst is), akkor mégis mi a jó büdös franc különbség lenne a között, hogy valakit leöntenek vízzel vagy nem?

Szóval rengeteg ellentmondást csinálnak maguknak, én ebből a kavalkádból igyekszem távol tartani magamat, viszont Istenben hiszek (lehet akár energiának is nevezni). Az egyházat meg egyre jobban egy bűnöző bagázsnak tartom, akik a hívőket madárnak nézik...

Persze ez csak az én magánvéleményem.

2015. jún. 17. 14:55
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Nem csak a magánvéleményed, biztosan mások is így látják....

De az Isten személy, nem energia, egy energiában nem lehet hinni, azt ismerni kell, erre valók a természettudományok.

2015. jún. 21. 21:34
 12/13 anonim ***** válasza:
"Aki nincs megkeresztelve, az nem üdvözülhet" Hát nem pontosan ezt tanítja a katolikus egyház.
2017. máj. 14. 18:12
 13/13 Prókátor ***** válasza:

Kedves kérdező, nem ártott volna figyelni azokon a hittanórákon! Akkor talán nem beszélnél ennyi sületlenséget!

Az átteredő bűnt lemossa a keresztség.

Madarat tolláról, embert … Az talán az egyház hibája, hogy nincsenek normális katolikus barátaid? Az egyház talán kirúgja azokat a templomból, akik normálisak lehetnének veled … vagy esetleg Te viharzol ki be, rohansz el az emberek mellett szó nélkül, Te ülöd végig unott képpel a miséket (már amikor ott vagy)?

Csak leöntik vízzel? Ezt elmagyarázhatnád! Ugyanis a keresztség, és a többi szentség "eltörölhetetlen pecsétet nyom a lélekbe"!

Talán kicsit komolyabban kellene venni, talán nem távol kellene tartanod magad, hanem épp ellenkezőleg … után mondhatod a gyalázkodásaidat!

2017. máj. 15. 22:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!