A protestánsok védekezhetnek? Mert a katolikusok úgy tudom nem.
a protestánsoknál ez nincs előírva, sok kérdésben amiben a katolikus egyháznak van nyílt tanítása a protestánsoknak nincsen, hanem az egyén dönt igaz sok esetben a döntő többség véleménye egyezik
tehát:
a protestánsok mindig egyénileg (illetve nyilván párosan) eldönthetik "védekeznek" e, és ha igen hogyan, ebben a kérdésben nem szoktak viták folyni, nincs egy határozott töbség által vallott vélemény, a protestáns párok töbsége használ óvszert, de vannak akik a katolikus egyház érveivel értenek egyet ezért nem
valaki egyszer itt gyakorin azt írta a katolikusok azt akarják hogy minél többen legyen ezért a pápa minél több ember pénzét húzhassa le, na ez kapitális baromság, van egy komoly érvrendszerük rá, én csak egyszer olvastam részleteket, szóval nem tudom most neked kifejteni :/ nem vagyok katolikus
Arra gondolsz, hogy "tartsd oda a másik orcádat is"?
Csakhogy mást bűnre csábítani is bűn, nem figyelmeztetni is az.
Cselekedjen mindenki a lelkiismerete szerint. Csak ne felejtsétek el, hogy katolikusok vagyunk, de hülyék nem!
A 3-as nagyon fontos lényegi megfogalmazás. A katolikusokat mindenki bántja, nyúzza, macerálja, még a más felekezetű keresztények is. Tkp mert érzik, hogy még mindig itt van a legmagasabb szellemiség - annak ellenére, hogy az egyházak dekadensek. A sok támadásnak erőt kell, hogy adjon a hűséghez és kitartáshoz. És a lelkiismeret szerint amit jónak lát, megteheti. A korai keresztény egyházatyák írnak a lelkiismeretről a lélek ismeretről. Isten szinonimaként - Isten hangja, amit ha megismerés révén magadban megtalálsz, a Jót fogod cselekedni.
Szeress és tégy amit akarsz.
Mármint milyen értelemben védekezni? Önvédelem, ha megtámadnak? Mert ott természetesen lehet védekezni, de a védekezés mértéke ne haladja meg a támadásét, tehát ha rámtámad egy bennszülött bunkósbottal, akkor másnap nem illik ledobni egy atombombát a falujára...
Vagy ha szexuális téren érted: van olyan védekezési módszer megengedett, de pl. ami a már megfogant életet pusztítja el, az ellentétes a keresztény etikával, de ezzel a protestánsok is egyetértenek.
igen, mostanában lefejezik magukat. A kopt keresztényeket 1500 éve üldözik, előtte a rómaiak üldözték őket. Henri Boulad atya itt volt nemrég, beszélt erről.
ami a testben a lélek, azok a keresztények a világban. A lélek áthatja a test minden tagját, ugyanúgy jelen vannak a keresztények a világ városaiban. A lélek is a testben lakik, de nem a testből való; a keresztények is a világban vannak, de nem e világból valók. Láthatatlan a lélek, melyet a látható test börtönöz be; a keresztényeket is úgy lehet megismerni, mint akik a világban vannak, de vallásuk láthatatlan marad. A test gyűlöli a lelket és küzd ellene, noha a lélek nem követ el ellene semmi igazságtalanságot, csak akadályozza a gyönyörök élvezetében; a világ is gyűlöli a keresztényeket, akik semmilyen igazságtalanságot nem követnek el, csak ellenállnak gyönyöreinek. A lélek szereti a testet, mely őt gyűlöli, és a test tagjait is; a keresztények is szeretik azokat, akik gyűlölik őket. A lélek ugyan a testbe van zárva, de a lélek tartja össze a testet; így vannak a keresztények is, a világba vannak zárva, mint börtönbe, de mégis ők tartják össze a világot. Halhatatlan a lélek, mely halandó hajlékban lakik; a keresztények is mulandó dolgok közepette zarándokolnak, a mennyben várják a romolhatatlanságot. Ha étel és ital dolgában mostohán bánnak vele, a lélek jobbá válik; a keresztények is sokasodnak, noha naponta üldözik őket. Isten rendelte őket erre a helyre, nem lenne illendő elhagyniuk azt.
(Levél Diognétoszhoz, részlet. Kr. u. 2-3 század)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!