Miért nem járnak az emberek templomba, gyülekezetbe, ill. milyen gyülekezet lenne, ahová viszont szívesen elmennének?
Természetesen nem azokra gondolok, akik szerint a hit hülyeség, és Isten nincs. Az ő gondolkozásukat megértem, ha nem is értek vele egyet.
Azokra gondolok, akik hisznek Isten létében, templomban esküsznek, megkereszteltetik a gyermekeiket, és van valamilyen homályos keresztény kötődésük, de nem annyira, hogy tényleg komolyan vegyék. Elsősorban az ilyen emberekhez szól a kérdés: miért nem?
Most ez nem számonkérés akar lenni, vagy ilyesmi. Azért kérdezem, mert lelkésznek készülök, és tudni szeretném, hogy mi az, ami elriasztja a keresőket egy gyülekezettől, és milyen kellene legyen az a gyülekezet, ahová szívesen eljárnátok? Köszönöm a segítséget!
Nos, nálunk ilyen probléma nincs, mert egy olyan szuper és élő, működő közösségnek vagyok tagja, hogy ezt nem lehet nem szeretni. :-)
Sajnos nem mindenhol van ez, és meg is értem, hogy akik egy, a miénktől teljesen eltérő, begyöpösödött közösségben nőttek fel, nem biztos, hogy aztán érdekli őket, és nehezen szánják rá magukat, hogy akár csak kíváncsiságból is megnézzék, hogy hátha máshol jobb.
Ha több ilyen közösség lenne, mint nálunk, akkor szerintem többen érdeklődnének is. Itt volt (idén másodszor Pesten) a Városmissziós hét, ezen is voltak olyan színes, érdekes és vidám programok, amikre azok az emberek is megálltak meghallgatni, megnézni, akik egyébként nem nagyon lépnek be templomba, mert az a program olyan volt, ami eltér a sokak által ismert begyöpösödött unalmas templomi dolgoktól, és akik megálltak, és egy kicsit odafigyeltek, azok láthatták, hogy így is lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!