Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha valaki jehova tanúja lesz,...

Ha valaki jehova tanúja lesz, el kell szakadnia a nem vallásos vagy más vallású barátaitól? Igaz, hogy sokakat a kilépéstől az tart vissza, hogy akkor senkilyük nem lenne, hisz a külvilágtól elzárva kellett élniük?

Figyelt kérdés
2015. jún. 15. 23:31
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
mi az, hogy hitehagyott? ez mit jelent számodra? én hiszek Jézusban,hiszem, hogy Isten feltámasztotta a halálból, és ezt a hitemet elmondom másnak is. mire gondolsz, amikor azt írod: hitehagyott?
2015. jún. 17. 07:45
 12/19 anonim ***** válasza:

Szia

azt jelenti, hogy elhagyta az addig élt keresztény életét, és más tanításban és módon kíván "keresztény" életet élni.

Elsősorban azokat nevezi a Biblia hite hagyottaknak, akik elhagyták, Isten szervezét, s másol keresnek "boldogulást"

Persze a szónak más jelentése is van

Hitehagyott az aki krisztus tanításától, és példájától messze eltérő módon él.

2015. jún. 17. 09:30
 13/19 anonim ***** válasza:
kérlek, hol találom ezt a bibliában? föleg ez érdekel: "Isten szervezete", illetve aki elhagyja Isten szervezetét, az hitehagyott. várom a bibliaverset, köszönöm.
2015. jún. 17. 10:01
 14/19 KZitus ***** válasza:

Előttem írónak:

Istennek mindig is volt szervezete. Először a zsidó nép volt a "szervezete", vagyis népe.

Ma is van "szevezete", illetve népe.

Itt van róluk írva: Cselekedetek 15 fejezete

: 14 v."Simeon+ részletezte, hogyan fordította először az Isten a figyelmét a nemzetekre, hogy népet szerezzen közülük a nevének" 17 v. "...hogy akik megmaradnak az emberek közül, komoly igyekezettel keressék Jehovát, minden nemzetből való emberekkel együtt, azokkal, akik az én nevemről neveztetnek. Ezt mondja Jehova, aki véghezviszi ezeket, amik régtől fogva ismeretesek.«

innen van a "régtől fogva ismeretesek." jövendőlés róla: Ézsaiás 55:5

Íme, olyan nemzetet hívsz majd, amelyet nem is ismersz, és hozzád futnak egy nemzetből azok, akik nem is ismertek téged,+Jehova Istenedért és Izrael Szentjéért+, mert ékessé tesz téged.

Ennek beteljesülését már az első századi keresztények felismerték magukon:

1Péter 2:9

Ti azonban „választott nemzetség, királyi papság, szent nemzet, különleges tulajdonnak szánt nép vagytok, hogy mindenfelé hirdessétek annak kitűnő tulajdonságait”, aki a sötétségből az ő csodálatos világosságába hívott titeket.

2015. jún. 17. 11:51
 15/19 anonim ***** válasza:
várod már az új világ fordítás új revideált kiadásának új világosság megújítva, reload verzióját, ugye? ahol már a nép helyett is szervezet lesz, és nem kell ennyire kitekergetni a biblia lapjait? mint ahogy az újvilág újszövetségi GÖRÖG részeit ELŐSZŐR VISSZAFORDÍTOTTÁK HÉBERRE, ÉS AZTáN ANGOLRA. hogy miért nem egyből angolra? miért kellett a héber fordítás? gondolkozz...
2015. jún. 17. 13:34
 16/19 anonim ***** válasza:

Nagyon merész itt az előttem szóló...

Isten legyen irgalmas hozzá...

Marianne

2015. jún. 17. 15:09
 17/19 anonim ***** válasza:
Nem kell elszakadni senkitől. Semmi ilyen nicns nálunk, sőt a Biblia se írja, viszotn azt írja, hogy rossz társaság megront hasznos szokásokat, tehát meg kell válogatni kivel töltjük az időnket.
2015. jún. 24. 19:39
 18/19 anonim ***** válasza:
kedves mariann, köszönöm a jó kívánságot, hasonló jókat kívánok neked is. úgy gondolom, Isten irgalma nélkül lehetetlen lenne megmenekülnöm. ha teheted, mondj egy imát értem, bűnös lélekért. a Teremtő tudni fogja, kire gondolsz, és hátha segít rajtam. szívből köszönöm: egy testvéred.
2015. jún. 24. 19:42
 19/19 A kérdező kommentje:

ha létezik ilyen szervezet akkor jogfolytonosan csakis az ortodox egyházak a katolikus egyház illetve az ősi keleti ortodox egyházak (és ókatolikusok is) mondhatják magukat annak, de már az ókorban rájöttek ,hogy "Isten egyházát nem lehet ujjal megmutatni"

az őrtoronynak és jehova tanúinak nincs több joga az önnön kinevezésénél Jehova szervezetének mondania magát

ilyen alapon én vagyok a magyar király mert azt mondtam, és mert nem ismerem el a rendszerváltás utáni népszavazást, mert nem ismerem el a népfelség elvét, tehát én vagyok a magyar király...

2015. jún. 24. 20:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!