Külvilágtól brutálisan félő macskát hogyan lehetne szállítani?
Költözés miatt kellene elszállítani. Megpróbáltam, de mikor vittem le a lépcsőn, 20 körömmel kapaszkodott, és mikor meghallotta az autó hangját, kitört a kezemből, és alig tudtam elkapni. Hát visszavittem.
Mikor vonat megy el a ház mellett, mindig elbújik, mert úgy fél tőle. :S Nagyon régen volt kinn, és akkor sem ment sehová, csak lapított. :S Ha esetleg egy bazinagy dobozba beletenném, lehet, hogy sikerülne, csak félek, hogy kárt tesz magában.
Olvastam, hogy van macskanyugtató is, csak tartok tőle, hogy problémát fog okozni neki.
Szerintetek / tapasztalataitok alapján mit lehetne tenni?
Macskahordozó!!!
Kézben meg se próbáld, az "életveszélyes mutatvány".
Amúgy nem tud kárt tenni magában, ha ki van bélelve pléddel vagy valamivel.
Nyugtatót meg semmiképp nem adnék neki.
Természetesen elérhető áron kaphatók macskahordozók. Kézben pedig lehetetlen volna, hiszen keresztanyámnak szétrúgta a macskája a pulóverét
...
Nekünk két cicánk van, ugyanilyen félősek. Szerintem egy költözést túl se élnének. Mindenképpen macskahordozóban vidd, ott jobban takarva érzi magát, mint a kezedben.
Érdemes megkérdezni az állatorvost, hogy ilyen esetre van-e valami gyenge nyugtató, amit kaphatna.
A macskaismeret hiánya és a garasoskodás találkozik, máris megszületik a külvilágtól brutálisan félő macska fogalma.
Pedig a legszelídebb macska ugyanígy viselkedik ösztönösen, ha felfedezi, hogy az otthonos megszokott környezetéből el akarják vinni. Ezért találták ki a macskahordozót, hogy kedvencünket ebben tudjuk vinni állatorvoshoz, vagy költöztetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!