Akik öngyilkosságot terveznek az utolsó hetekben általában elzárkóznak a külvilágtól?
Figyelt kérdés
Van valakinek esetleg személyes tapasztalata?2015. febr. 4. 11:47
1/4 anonim válasza:
Mikor a parom az akart lenni, onnan tudtam hogy baj van, hogy hirtelen sokkal kedvesebb lett, nyugodtabb.. Egyik nap robbant, kiabált, azt sem tudtam hazaér e epsegben. Szerencsere megtalaltam es hazahoztam.
2/4 anonim válasza:
Egyénfüggő. Van, aki direkt fel akarja hívni magára a figyelmet.
3/4 anonim válasza:
Az öngyilkosságra készülő megváltozik a korábbi viselkedéséhez képest. A krízis a kommunikáció krízise is, azaz nehezebben kommunikálnak, kerülik az embereket, vagy ha kapcsolatban vannak másokkal, akkor direktív vagy kevésbé direkt segítséget kérnek, pl. felkeresik a háziorvost, beszélnek arról, hogy "nincs értelme", de konkrétan az öngyilkosságra is utalhatnak. Ha gyanakodsz, hogy egy ismerősöd erre készül, kérdezz rá, mondd neki, hogy aggódsz érte. A rákérdezéssel nem adsz tippet, de a kimondatásával segíthetsz neki oldani a feszültségét. add oda neki ezt:
Ifjúsági Lelki Elsősegély
Tel.: 137-00
Ingyen hívható hétfőtől szombatig 9-21 óra között,
vezetékes számról és bizonyos mobilhálózatokból érhető el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!