Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Egy kérdés Jehova Tanúi felé?

Egy kérdés Jehova Tanúi felé?

Figyelt kérdés

Tisztelt Jehova Tanúi ,

A Ti vezetőitek kitől kapják azt az eledelt, amit megosztanak a nyájjal? Ha Istentől, akkor milyen formában és hogyan?

2015. jún. 10. 22:31
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
34%
természetesen!!! mindenki más a brooklyni zrt vezetőin kívűl démonok által félrevezetett vallásvezető, ezt nem tudtad? biztos kevés kiadványukat olvasod, és biztos nincs tiltva az interneten történő kutatás a számodra. no sebaj, majd a tanúk elmagyarázzák neked, amikor bibliatanulmányozásnak nevezett zrt-kiadvány tanulmányozást folytatnak majd veled. csak az az egy módja van, hogy élve átkerülj armageddonon, ha csatlakozol a szervezetükhöz.
2015. jún. 12. 06:38
 12/43 A kérdező kommentje:

No sehol egy Jehova Tanúja sehol Marienna?

Kényes a kérdés?

Megértem

2015. jún. 12. 14:22
 13/43 anonim ***** válasza:
46%
szóltak nekik, hogy itt sok a hitetlen, és ez amúgyis egy hitehagyott oldal, ne írogassanak ide. valójában attól félnek, hogy olyan infókat kapnak itt a zrt-ről, amit eddig nem tudtak, és ráeszmélnek egy két dologra...
2015. jún. 12. 15:40
 14/43 anonim ***** válasza:
27%

ez nem igaz, mert szabad akaratom van, és tudom milyen infókat irogatnak, 25 éve hallom látom, és nem csodálkozom.

megírtam, hogy sten a szellemével egységes tanítást alkalmaz.

s az egyik azonosító jel, hogy a nevéről nevezteti őket,

amiről nem csak a héber hanem a görög iratok is beszélnek.

(Ézsaiás 43:10–12) 10 „Ti vagytok az én tanúim — ez Jehova kijelentése —, igen, szolgám, akit kiválasztottam, hogy ismerjetek és higgyetek bennem, és megértsétek, hogy én ugyanaz vagyok. Előttem Isten nem formáltatott, és utánam sem lett egy sem. 11 Én, én vagyok Jehova, és rajtam kívül nincs megmentő.” 12 „Én szóltam, megmentésről gondoskodtam, és hallattam azt, amikor nem volt idegen isten köztetek. Így hát ti vagytok az én tanúim — ez Jehova kijelentése —, és én Isten vagyok.

(Cselekedetek 15:14) 14 Simeon részletezte, hogyan fordította először az Isten a figyelmét a nemzetekre, hogy népet szerezzen közülük a nevének.

Jézus pedig ezt mondta:

(János 15:21) 21 De mindezt az én nevem miatt művelik majd veletek, mert nem ismerik azt, aki küldött engem.

Jézus határzottan elmondta, hogy az emberek nem ismerik az Atyját, és a nevét is kezdték elhagyni.

Jézust Jehova küldte, de zet az emberek nem tudják, vagy nem akarják tudomásul venni.

Ezért szorosan kötődik az egyik a másikhoz. Jézus is Jehova nevében jött, mint küldött.

s ha ántnak is ezt épen ezért teszik, mert Jézust ki emelik ebből és Istenként azonosítják, és a megvetés tárgyává tesznek mert mi Jézust bár elismerjük, de azt is tudjuk kinek a nevében jött, kit képviselt.

Marianne

2015. jún. 12. 16:22
 15/43 A kérdező kommentje:

Marianne ,

nem tudom, h miért vagy dühös...csak beszélgetünk.

Akkor még egyszer a kérdés:

"Más fekekezetekben is állítólag hasonlóan van. Összeülnek, térdeiken imádkoznak és kérik a Szellemet...akkor Ők démonokhoz kapcsolódnak"

Kérlek egyenes választ adj

2015. jún. 12. 21:32
 16/43 anonim ***** válasza:
0%

Benne van a bibliában kérdező! A nemzetek a démonoknak áldoznak, ez vonatkozik természetesen minden hamis eszméket terjesztő és tanító szervezetre is, így a hamis vallás világbirodalmára is. Sátán a hazugság atyja, ezt ugye Jézus mondta, hát Ő már csak tudta. :-) Minket vádolnak hazugsággal, hamis "prófétának" bélyegeznek minket, holott SOHASEM prófétáltunk és nem hazudtunk senkinek sem. A hitnézeteinket tekintve pedig részben a cselekedeteken lehet lemérni, hogy helyesek-e, vagy pedig nem. Általánosan jó gyümölcsöket teremnek Jehova Tanúi? Igen! Azon egyházak, melyek a legnagyobb hangon és legnagyobb dühvel vannak ellenünk, vajon a tetteiket tekintve ugyanilyen jó hírben vannak? Nem hinném!

Pedig Jézus e tekintetben sem beszélt félre - az Ő követői szeretni fogják egymást és jó gyümölcsöket teremnek.

2015. jún. 12. 22:34
 17/43 A kérdező kommentje:
Nem a kérdésre válaszoltál, de azért köszi. MÁS VALAKI???
2015. jún. 12. 22:41
 18/43 anonim ***** válasza:
0%

Elnézést, hogy közbe szólok de csak ámulok bámulok, hogy mi folyik itt. :)

Mindig a "MÁS" felekezetről van szó és sohasem az "ENYÉMRŐL". :)

Jézus kit fog megitélni, a felekezetemet vagy engemet?

Ez egy kényes kérdés, igaz?

Még egyetlen Tanút sem hallottam azt mondani, hogy pl. egy katolikus megmentésben fog részesülni. :)

És miért nem?

Azért mert a katolikusok pl bálványimádók... :)

De mi a helyzet a J.W-vel, vajon?

Ők kit bálványoznak?

Nem-e a Szervezetet(zrt)? :)

És tudjátok mi a leg érdekesebb?

Az, hogy nem tartják magukat prófétáknak, de mégis valamien titkozatos módon Jézus vezeti őket, ez, hogy lehetséges?

Jeremiásnak például azt mondta Isten, hogy "az én igéimet adom a te szádba..." de Ő sem látta az Urat. :)

Ez elég kényes kérdés mert nem tudják megmagyarázni, hogy Isten milyen formában beszél a "RABSZOLGÁKHOZ". :)

2015. jún. 12. 23:33
 19/43 Kiss Éva Judit ***** válasza:
27%
TUdod, ez a hangnem nem kedves, provokatív, ami vitát szül. Téged nem Mariann tudása érdekel, hanem ellene beszélsz szándékosan. Azt, hogy ki fog megmenekülni nem mi emberek döntjük el, és a tanúk sem azt állítják, hogy csak Jehova tanúi. Ők azt állítják, hogy csak azok, akik összhangban élnek a Biblia inden tanításával, és Jehova és fia Jézus a bírók majd eldöntik a végeredményt!Felesleges vitát, erőszakosan csakazértis kezdeményezni :-(
2015. jún. 13. 08:37
 20/43 anonim ***** válasza:
15%

kedves Kérdező.

Nem vagok dühös. nincs iért.

az utolsó válaszoló lényegében leirta azt ait már sokadjára mi is leirtunk

Az engedelmesség az ami közelebb visz az igazsághoz.

Jézus is engedelmességet tanult, azokból amit elszenvedett

s ha Ő is így élt akkor nekünk mennyivel inkább.

Isten leiratott mindent, mit kell tennünk, hogy megmentésben részesüljünk, a Fiát is felhasználta és elküldte, hogy mondja el, mutassa meg.

Nekünk csak utánozni kell, s nem kell találgatásba bocsátkozni, hogy vajon mit kell tenni, van minta.

ezért aztán akik itt kérdéseket tesznek fel azoknak kételyik vannak mert különben nem kédeznének.

de addig jó amig kérdez, mert akkor választ is kap.

Marianne

2015. jún. 13. 09:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!