Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért olyan nehezek Jézus és...

Miért olyan nehezek Jézus és a Biblia elvárásai?

Figyelt kérdés

Nehéznek érzem a keresztény életet úgy is, hogy nem élem.

Olyasminek tartom amit nem tudok teljesíteni.

Kicsit olyan, mint ha megfosztanak minket az életélvezetétől.

Tiltások az élet minden területén.

Hogy lehet így boldogan élni?

Ami amúgy is nehéz és akkor tovább nehezítünk rajta.

2015. jún. 9. 15:15
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
KZitus-ról érdemes megjegyezni, hogy jehova tanúja, a legtöbb keresztény nem tartja Jehova tanúit keresztényeknek
2015. jún. 9. 20:11
 12/29 anonim ***** válasza:

Első válaszoló vagyok.

Magam is 25 éve Jehov Tanújaként szolgálok

előttem szólónak:

"Jehova Tanúit nem tartják kereszténynek"

Ez érdekes, mert azok vagyunk, sőt.

szerinted mit jelent kereszténynek lenni?

Nemde Jézus követője a jelentése?

Jézust ismerjük el Isten kinevezett királyának, az Ő tanításait tanúljuk, alkalmazzuk, és az Ő munkáját végezzük,

Igyekszünk Szorosan Jézust nyomdokát követni, sokszor érvelünk a szavaiból és amit az eső Tanítányainak elmondott,

ugyan minek nevezzhető a mi életünk, ha nem kereszténynek?

És akik csak megkereszteltek és nem is élnek úgy, Őket mégis miért illeti meg a keresztény kifejezés?

?????

Marianne

2015. jún. 10. 08:01
 13/29 anonim ***** válasza:

őket miért illeti emg a keresztény kifejezés? Mondtam én hogy megilleti?

Mondtam én ,hogy jehoví tanúi márpedig nem keresztények? annyit mondtam ,hogy a legtöbb keresztényn em ismeri le őket annak, hiszen tény, hogy egész másképpen gondolkodnak, még a saját bibliafordításuk is sok fontos ponton eltér az összes többitől, sokmindenben amiben szinte minden keresztény felekezet egyet ért a jehova tanúi nem értenek egyet

úgy gondolom ezek alapján a szempontok alapján érdemes felhívni a figyelmet arra, hogy egy jehova tanújának véleményét olvassuk, egy szóval nem állítottam, hogy helytelen vagy hiteltelen az a vélemény, az olvasó majd eldönti melyik gondolkodásmódot és miért tartja helyesnek

2015. jún. 10. 08:08
 14/29 Mulder614 ***** válasza:
sokan akik teljesen a bibliával ellentétes életet élnek hidd el sokkal boldogtalanabbak.
2015. jún. 10. 08:39
 15/29 A kérdező kommentje:

Ha veszek egy polinéz szobrot az valamelyik istenséget ábrázolja tehát nem ajánlott a házba.

A jóga sem tanácsos! Még ha csak a test csavargatása a cél szellemi és meditációs dolgok nélkül is.

Az ellenkező neműeket is bűn megbámulni a strandon,utcán.

De ők is bűnösök,mert vágyat ébresztetnek benned.

Csak ezért strandra menni bűn.

Élvezetből enni,inni dugni bármit csinálni sem túl jó,mert az a test kívánsága és így már bűnös cselekedet is.

politizálni sem lehet,mert a kettő nem fér össze.

6,

Nem kell össze vissza,de miért bűn ha az életed során van 3 partnered? Az egyikkel nem működik,a másodikkal lesznek közös gyereke és az egyik fél folyamatosan csalja a másikat megromlik a házasság,de a másik fél szeretne boldog kapcsolatban házasságban élni és megteszi,elválik és keres magának valakit.

Ja ,nem lehet válni.Inkább élj rossz kapcsolatban.

Még egy jóleső káromkodás sem fér bele,kicsit sem lehet haragudni senkire( 3 napig sem) és mindent le kell nyelni a fordítsd oda a másik orcádat elv alapján.

2015. jún. 10. 14:05
 16/29 anonim ***** válasza:

Hát a polinéz istenség valóban nem "szép dolog" de ha neked egyszerűen tetszik, anélkül hogy számodra ez jelkép lenne, mint műalkotást élvezed akkor szabad, nekem pl megvan csomó más vallás szent könyve, olvastam is őket, ez elvben még kevésbé "szép dolog" de ne mhatott rám negatívan, tehát nem bűn

jógázni mint sportot simán lehet, én 4 lányt is ismerek akik keresztények (komolyan i veszik) és jógáznak

Én hobbi testépítő vagyok két szintén keresztény haverommal, pedig ez elvileg a "nárcisztikus önimádó ember sportja" ami nem igaz önmagában, bár tény, hogy sok az ilyen is, de mi nem vagyunk ilyenek, megintcsak nem bűn.

Én eszek és iszok élvezetből, ezek a dolgok azért finomak h élvezzük őket, a házas keresztény ismerőseim dugnak is élvezetből, a keresztény etika szerint pl a kizárólag tervezett gyereknemzés céljából végzet szexualitás helytelen, persze ráerőszakolni senkire nem fogják, de attól még a szexualitás is azért van ,hogy "jobban szeressék egymást a párok" és élvezzék, nyilván ezért van ,hogy az ellenkező nem vonzó, ez is csak annyi, hogy ezt is helyén kell kezelni, egy nyálcsorgató kutya módjára nők után forduló és fütyülő fickó szerintem a nem keresztények szerint sem viselkedik helyesen

simán lehet csúnyán beszélni, csak annyira helyetelen amennyire amúgy is(tehát nem illik, kerülni kell, ugyan úgy mint a nemkeresztényeknek, ez a vallástól független dolog), Isten-t nem visszük persze bele azért arra figyelünk

ha csal a párod válni akarsz az teljesen helyénvaló, olvasd újra a bibliát, jézus kifejezetten a megcsalást említi mint megkérdőjelezhetetlen indokot a válásra

2015. jún. 10. 19:03
 17/29 anonim ***** válasza:

ja és persze politizálni is lehet, sokan meg is teszik, csak ilyenkor nem verik a mellüket, hogy ők keresztények, mert sok keresztény állt már a roszabbik oldalra a történelem során, persze ha valaki megkérdi őket simán megmondják, hogy vallásai alapon gondolkodnak így vagy úgy

ezen túl meg ugye ott van a közhangulatban hogy "ne politizáljon az egyház"

szerintem pl szükség lenne ,hogy minél többen megmutassuk hogy vannak itt még keresztény, demokraták és nem csak kereszténydemokraták

2015. jún. 10. 22:14
 18/29 Hunter 13 ***** válasza:
Már bocsánat de az 1. kommentelőhöz szeretnék annyit szólni hogy ki dönti el hogy mi erkölcstelen???!!! Mi magunk! Nem másnak kell megfelelni...társadalmi normál???? Miért a társadalomnak kellene megszabnia azt hogy mi a normális??? És hogy mi hogyan vagyunk elfogadhatóak?? Ez is csak azt nehezíti hogy az ember el tudja magát fogadtatni/fogadni...A biblia elvárásai szexuális téren is elfogadhatatlanok...Szerintetek miért vannak a sokfelől hallott pedofil papok??? És ezt nem is ragozom....Szép napot!
2015. jún. 11. 00:04
 19/29 anonim ***** válasza:
100%

ez a "pedofil papozás" kezd már kicsit nevetséges lenni, jóval több visszaélés volt pszichológusokorvosok tanárok részéről, mégsem pampog senki, persze ő a felvilágosult széleslátókörű ateista aki rugalmas és nincsenek előítéletei... de azért minden pap pedofil...

nem vagyok katolikus és nem is a szívem csücskei (sőt) de ez már szánalmas

2015. jún. 11. 00:10
 20/29 Hunter 13 ***** válasza:
És a bibliáról megint csak annyit hogy 10000 féle képpen lehet magyarázni...te is elmagyaráztad hogy ezek mégsem bűnök...én tudom azt hogy mi az igazi hit...az ősvallás...tudom értelmezni a bibliát is bár egy szemétnek tartom...ha egy tanácsom lehet NE ÉLJ A BIBLIA SZERINT!!! Hallottál már arról hogy 6 napon át teremtette isten az eget a földet és mindent??? És a 7. napon megnyugodott??? ÉRTELMEZÉS: A kundalini-kígyónak 7 csakrán kell áthatolnia...6on nehezen megy át...de ahogy áthatolt a 6. csakrán akkor a 7.en már gondtalanul áthatol...nekem megvan word dokumentumban majdnem az egész biblia értelmezése... NE HIGYJETEK EL SEMMIT BELŐLE!!! (CSAK HA TUDJÁTOK AZ EREDETÉT) MERT MINDEN LOPOTT BENNE!!! AZ ŐSI VALLÁSBÓL LOPTÁK AMI EGYIPTOMBÓL SZÁRMAZIK!!! Mit gondoltok miért van a bibliában az hogy Mózes kihozta egyiptomból a zsidókat???!!! Már itt megbukik...próbálják a zsidókat áldozatként az egyiptomiakatpedig mocsokként feltüntetni!!! Az egész biblia azért van hogy a zsidót felemelje....A zsidó isten kiválasztott népe????!!! EZ VICC!!!!!!!!!!
2015. jún. 11. 00:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!