Tudtok olyan vallásokat amelyek teljes mértékben elfogadják a melegeket?
Asperrimus ,
Sajnos ez egy érdekes kérdés, amit feszegetsz. A kérdést rossz oldalról nézed. Vagyis egyfelől igazad van a bűnnel és homoszexualitássl kapcsolatban DE neked az örömhírt kell hirdetned, az evangéliumot. Persze a bűn az bűn egyetértünk. De ha ilyenekkel jössz, hogy térjél meg, meg isten szerint a homoszexualitás az bűn...abszúlot igazad van......de ilyenkor mi játszódik le a melegekben??? Térjek meg?? De hova, kihez?? Hogyan kell ezt??? Hogyan tudok akkor megszbadulni??? Isten elveszi az örömforrást az életemben, akkor mit ad helyette????
Érted már?
Keménységgel nem éred el, hogy az meberek nyissanak az avngélium felé, de ha elmondod, hogy a te éleetedet hogy an változtatta meg Isten, Jézus...milyen bűnökben éltél és hogyan hozott ki az Isten, akkor talán egy szikra fellobban bennük. A te életededről tegyél bizonyságot. Ha egy bűnösnek azt mondod: Ne cigizz, Ne paráználkodj, Ne igyál.....mit érsz el vele? De ha azt mondod: Figyelj hívd be Jézust a szívedbe vedd az Ő Szent Szellemét és Szellem apránként kijelenti neked, hogy miben kell megtérned és meglátod, ha elhagyod mindazt, ami Isten szerint bűn, akkor a bűnök helyett kapsz egy másik "legális" örömforrást...az Ő Szellemét és a vele való közösséget....az már közelebb áll az evangéliumhoz. Így csak megrémülnek Istentől.
Az megint más kérdés, hoyg az Egyház jelenleg nem áll olyan magaslaton, hogy tömegével szabadulnának meg homoszexuális emberek ebből a bűnből... Így sokan agyülekezetekben csak elnyomják vágyaikat és nem ténylegesen megszabadulnak.
Nem kioktatásnak szántam,
Az én célom találni egy olyan vallást ami elfogad olyannak amilyen vagyok. A kereszténység szerint, senki sem homoszexuális, a bűnök miatt válunk azzá. Namármost, ha valaki homoszexuális, egy életen egy önmegtartóztatásban kell élnie és az ő Istenének a könyve azt tanítja hogy ez az egész a bűnök miatt van, persze Isten majd segít leküzdeni... ha meg úgy él, ahogy szeretne, abban a tudatban kell élnie hogy egész életében bűnös volt és nem kerül a mennyországba... ördögi kör az egész. XXI. században már elvárná az ember az újítást még az egyházaktól is és nem egy 2000 éves könyvre támaszkodni hogy a melegség bűn. Ferenc pápa nem véletlenül szerette volna elfogadtatni a homoszexualitást, de sajnos nem csak az ő szava számít... Svédországban tudtommal templomi esküvővel is házasodhatnak azonos nemű emberek és ott van a világ egyetlen leszbikus püspöknője. Olyan elképzelhetetlennek tűnik hogy ez bűnnek számít, sőt, Mózes szerint halált érdemel, én nem ezt vártam, főleg nem a katolikusoktól. Nehéz döntenem, mert visszafogni nem fogom magam, gondolván hogy majd az Úr segít a megtartóztatásban, vallásra meg szükségem van. Gondolom az egész svéd egyházat megszállta az ördög... :D De lehet így nincs probléma, mert akkor oda költözök, mert ott még a kereszténység is elfogad olyannak, amilyen vagyok, nem hogy a társadalom...
A kérdést csak azért írtam ki, hátha tud valaki konkrét egyháznevet, ami esetleg itt is megtalálható. Eddig is köszönöm a válaszokat!
Szeresd felebarátodat,mint önmagadat!
Nem vallani,hinni kell az Istent.
Hidd el nekem,ha az emberek nem is,az Isten úgy szeret téged,ahogy vagy!
Vallással felesleges foglalkoznod.
Kedves tizenegyes!
Van igazság abban, amit mondasz, de a gyógykezelés alapja a pontos diagnózis. A Biblia nem csupán evangéliumot tartalmaz, hanem feltárja az emberiség egyetemes problémáját is, ami nem más, mint a bűn. Ezért az Evangélium hirdetése hiányos anélkül, hogy az embereket szembesítenénk a bűnös állapotukkal. Senki nem kíváncsi olyan válaszokra, amelyek a kérdés szintjén nem merültek még föl benne. Ezért az Evangélium hirdetése is úgy teljes, ha az emberek szembesülnek a bűneikkel, és bennük vetődik fel a kérdés: "Mit cselekedjünk atyámfiai, férfiak?"
Ha szétnézel ezen az oldalon, akkor jól látható, hogy sok ember szeretne Istennel jóban lenni úgy, hogy nem értik, hogy egyrészt bűnösök, másrészt a bűnből van szabadulás, harmadrészt azt, hogy ami a golgotai kereszten történt, az nem csupán baleset volt, hanem az Isten határozott véleménye a bűnről. Jézus kizárólag a mi érdekünkben vette bűntelen volta ellenére magára a mi bűneinket, de amikor ez megtörtént, Isten Tőle is elfordult, pedig azok a mi bűneink voltak, nem pedig Jézuséi. Ha a bűntelen Jézus sem tudta megőrizni az Istennel való közösségét úgy, hogy közösséget vállalt egy rövid időre a bűneinkkel, akkor hogyan működhetne, ha valaki a bűneivel közeledik Isten felé, a megtérés szándéka nélkül, miközben ezt teli torokkal hirdeti is? Ha ebben asszisztálnék, akkor én is részes lennék ezeknek az embereknek a vesztében.
Azt azonban soha nem rejtettem véka alá, hogy senkinek sem a maga erejéből kell elhagynia a bűneit. Ebben a típusú kérdéskörben, mint ez, abban szoktak hinni, hogy ők abszolút tehetetlenek, amit tesznek különben sem bűn, hanem erény, és ha itt valakivel baj van, az én vagyok, mert nem értem az idők szavát. Ezért aztán nem hiszek abban, hogy Isten aktuális üzenete itt az, hogy Isten szeret téged. Ez persze alap, de nem a bűneinket szereti Isten, hanem minket, a bűneinket pedig utálja. Éppen azért akarja, hogy megtérjünk Hozzá, hogy a szeretetét empirikusan is kifejezhesse.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!