Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kinek a nevében lehetséges...

Kinek a nevében lehetséges emberekből, helyekről az ördögöt, ördögöket űzni? És kik azok, mely vallás követői, akik teszik is ezt (mert képesek tenni)?

Figyelt kérdés

Akik hisznek a személyes gonosz létezésében, aki a Jónak megrontója, az Isten és az ember ellensége, azok mely Isten, isteni személy, vallási vezető és/vagy próféta nevében tudják ki/-elűzni az ördögöt? Mely vallás, illetve vallási személy követői képesek ezt tenni és/vagy teszik is ezt? S ha vannak ilyenek, miért pont Ők? És a többiekkel mi a helyzet? Nem hiszik/nem tudják/nem akarják?

Amon? Odin? Manu? Ozirisz? Lao-ce? Kung-fu-ce? Visnu? Krisna? Brahma? Buddha? Vardhamána? Zaratusthra? Allah?Mohamed? Jahve? Jehova? Mózes? Jézus?

2015. jún. 3. 06:39
1 2 3 4
 21/40 A kérdező kommentje:

Te tagadod azt, hogy vannak emberek, akik az ördögi zaklatásoktól megszabadultak/megszabadulnak Jézus nevében?

2015. jún. 3. 10:01
 22/40 anonim ***** válasza:

Jézes leleplezi az eljövendő nagy hamis vallásokat. figyeljétek csak:

4 Az ihletett kijelentés azonban határozottan megmondja, hogy a későbbi időszakokban némelyek elpártolnak a hittől, félrevezető ihletett kijelentésekre és démonok tanításaira fordítva figyelmet, 2 hazugságokat szóló emberek képmutatása által, akik lelkiismeretükben mintha bélyegzővassal volnának megjelölve; 3 ezek tiltják a házasságot, megparancsolják az eledelektől való tartózkodást, melyeket az Isten arra teremtett, hogy hálaadással részesedjenek belőle azok, akiknek van hitük, és pontosan ismerik az igazságot. 4 Ez azért van, mert Istennek minden teremtése jó, és semmi sem elvetendő, ha hálaadással fogadják, 5 mivel meg van szentelve Isten szava által és a fölötte mondott ima által.

véleményem szerint:  "ezek tiltják a házasságot" =a cölibátust tanító katolikus egyház

"megparancsolják az eledelektől való tartózkodást" = iszlám, ami elég sok minden fogyasztását tíltja, mert csak alapon. mi a véleményetek?

2015. jún. 3. 10:48
 23/40 A kérdező kommentje:

"véleményem szerint:  "ezek tiltják a házasságot" =a cölibátust tanító katolikus egyház

"megparancsolják az eledelektől való tartózkodást" = iszlám, ami elég sok minden fogyasztását tíltja, mert csak alapon. mi a véleményetek?"

Kedves #22

Véleményem szerint pedig egyrészt a katolikus egyház nem tiltja a házasságot, hanem Pál szavak alapján vannak, akik egészen Istennek szentelik az életüket és nem érintenek asszonyt.

Másrészt ezt egy másik kérdésben nyugodtan megkérdezheted, hogy erről kinek mi a véleménye, de itt nem ez a kérdés. A kérdésre részint válaszoltál, és ezt megköszönöm. A nem kérdéshez kapcsolódó sallangot nem volna szükséges...

Harmadrészt, én úgy tudom, hogy a katolikus egyházban űznek ördögöket Jézus nevében.

2015. jún. 3. 11:12
 24/40 A kérdező kommentje:

26%-os válaszoló

Ezt hol lehet olvasni a bibliában, hogy a mai tanítványokra, követőkre nem vonatkozna, csak az akkoriakra? Mert én a Bibliában ezt látom:

,,Akik hisznek, azokat ezek a jelek fogják kísérni: Nevemben ördögöt űznek, új nyelveken beszélnek, kígyókat vehetnek kezükbe, és ha valami mérget isznak, nem árt nekik, ha pedig betegekre teszik a kezüket, azok meggyógyulnak."(Mk 16.18)

,,Íme, hatalmat adtam nektek, hogy kígyókon, skorpiókon tapodjatok, és az ellenség minden erején, és hogy semmi se árthasson nektek. De ne annak örüljetek, hogy a szellemek engedelmeskednek nektek, inkább annak örüljetek, hogy a nevetek fel van írva a Mennyben." (Lukács 10:19-20)

2015. jún. 3. 11:22
 25/40 A kérdező kommentje:

Merthogy ezt írtad:

"a biblia szerint Jézus nevében űztek ki démonokat, és gyógyítottak betegeket. a kérdésedre tehát a válasz: Jézus. azonban ezt a képességet, amit Jézus akkor élt tanítványai kaptak, nem örökölte senki."

2015. jún. 3. 11:24
 26/40 anonim ***** válasza:

remek a kérdésed, logikus gondolkodásra, és jó bibliai ismeretre utal. első blikkre a máté 7:22 ugrik be:

Nem mindenki fog bemenni az egek királyságába, aki azt mondja nekem: »Uram, Uram«, hanem az, aki cselekszi égi Atyám akaratát. 22 Sokan mondják majd nekem azon a napon: »Uram, Uram, nemde prófétáltunk a te nevedben, démonokat űztünk ki a te nevedben, és sok hatalmas cselekedetet vittünk véghez a te nevedben?« 23 De én akkor megvallom nekik: Soha nem ismertelek titeket! Távozzatok tőlem, ti, akik törvénytelenséget műveltek!

itt Jézus törvénytelenségnek nevezi azokat, akik (mivel most erről van szó) démonokat űznek ki. utánnanézek a többi kérdésednek.

2015. jún. 3. 11:30
 27/40 anonim ***** válasza:

másodsorban egyből feltünt, ahogy kinyitottam a bibliámat, hogy az általad idézett rész nem minden bibliában található meg. az enyémbe RÖVID BEFEJEZÉS VAN. de megemlíti ezt:

HOSSZÚ BEFEJEZÉS

Bizonyos régi kéziratok (a Codex Alexandrinus, a Codex Ephraemi és a Codex Bezae) és fordítások (a latin Vulgata, a Cureton-féle szír változat és a szír Pesittá) a következő hosszú befejezést tartalmazzák még, amelyet a Codex Sinaiticus, a Codex Vaticanus, a sínai szír kódex és az örmény változat azonban kihagy: és utánna jönnek az általad idézett részek.

2015. jún. 3. 11:36
 28/40 anonim ***** válasza:
ezt a márk könyvéről írtam.
2015. jún. 3. 11:37
 29/40 anonim ***** válasza:
Azok akik azt állítják, hogy a sátán belészált a testébe, és azt űzik ki, azok csalók. De a sátán súgása ellen Koránt kell olvasni, közösségbe kell járni, stb! Orvosi kivizsgálás sem árt, mert lehet nem a sátán zavarja, hanem betegség.
2015. jún. 3. 11:44
 30/40 A kérdező kommentje:

"Nem mindenki fog bemenni az egek királyságába, aki azt mondja nekem: »Uram, Uram«, hanem az, aki cselekszi égi Atyám akaratát. 22 Sokan mondják majd nekem azon a napon: »Uram, Uram, nemde prófétáltunk a te nevedben, démonokat űztünk ki a te nevedben, és sok hatalmas cselekedetet vittünk véghez a te nevedben?"

A nem mindenki fog bemenni, aki ezeket cselekedte, az ügye NEM egyenlő azzal, hogy Senki nem fog bemenni, aki ezt mondja, Uram, Uram, és ezeket cselekszi..

De javíts ki, ha tévedek..

Vagyis nem az ördögök kiűzése az a cselekedet Önmagában, amit elítél, különösen annak fényében, hogy Ő maga Jézus állítja, hogy a benne hívők ezt fogják tenni.

Vagyis az értelmezésed kissé paradox.

2015. jún. 3. 11:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!