Kinek a nevében lehetséges emberekből, helyekről az ördögöt, ördögöket űzni? És kik azok, mely vallás követői, akik teszik is ezt (mert képesek tenni)?
Akik hisznek a személyes gonosz létezésében, aki a Jónak megrontója, az Isten és az ember ellensége, azok mely Isten, isteni személy, vallási vezető és/vagy próféta nevében tudják ki/-elűzni az ördögöt? Mely vallás, illetve vallási személy követői képesek ezt tenni és/vagy teszik is ezt? S ha vannak ilyenek, miért pont Ők? És a többiekkel mi a helyzet? Nem hiszik/nem tudják/nem akarják?
Amon? Odin? Manu? Ozirisz? Lao-ce? Kung-fu-ce? Visnu? Krisna? Brahma? Buddha? Vardhamána? Zaratusthra? Allah?Mohamed? Jahve? Jehova? Mózes? Jézus?
Az említett igehelyben éppen tagadta Jézus hogy ez valóban lehetséges (hogy a sátán űzi ki sátánt)...
Az Iszlám szerint nem képes beléd hatolni a sátán. Amire képes, az a kívülről való súgás, zavarás, csábítás.
Ennél fogva az összes űző egy hamis ember, és hazug.
"nem tagadta. azt mondta, amelyik ház így tesz, az meghasonlott önmagával."
Szerintem ezzel a fordulattal tagadta, hogy igaz volna a farizeusok vádja. De ne menjünk most ezen a vonalon tovább, mert nem ez a kérdés.
És a nyelveken szólás karizmájáról sem volt szó...
Csak arról volt szó, és arról is csak mellesleg, hogy a megszállott ember adott esetben, általa nem tanult idegen nyelveket beszélhet...
És az meg tök mindegy a kérdés szempontjából megint csak, hogy én láttam-e ilyet. A különbség max annyi volna, hogy az én llításom igazságtartamát cáfolnád, nem másét ilyen esetben.
De nem ez a kérdés.
"Az Iszlám szerint nem képes beléd hatolni a sátán. Amire képes, az a kívülről való súgás, zavarás, csábítás.
Ennél fogva az összes űző egy hamis ember, és hazug."
S ha így volna, ahogy az Iszlám állítaná, akkor tehát az Iszlám szerint az embernek nincs dolga azzal, ha az ellensége egy testvérét zavarja és súg neki (mondjuk azt, hogy ölje meg más testvéreit, vagy esetleg más vallású testvéreit...)?
"Ennél fogva az összes űző egy hamis ember, és hazug."
Miért hamis és hazug ember az, aki segít valakinek megszabadulni az ördögi zaklatásoktól, amik megnyomorítják az életét, és amik a súgás által akár katasztrófák a torkolló dolgokba vihetik bele az embert? Ha egyszer képesek erre bizonyos emberek? Hogy csak ennél az általad felhozott két-három példánál maradjunk (mint a zaklatás, rosszra csábítás, súgás).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!