Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúi? Többi lent

Jehova Tanúi? Többi lent

Figyelt kérdés
Ha egy közösségben,egyházban nem érzem jól magam, mert sok mindennel nem értek egyet, akkor MIT tudom csinálni?

2015. máj. 29. 23:15
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
24%
Előveszed a Bibliát.
2015. máj. 29. 23:18
 2/19 anonim ***** válasza:
Megfogod és nem mész.Mert? Bekellene jelentened a polgármesteri hivatalba vagy mi? :D
2015. máj. 29. 23:49
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
Én nem tudom mennyire "erőszakosak" (értsd: mennyire hatolnak be a magánszférádba) a Jehova Tanúi, de egyszerűen meg kell szakítani velük a kapcsolatot, és nem reagálni semmilyen hívogatásra. Ha rokonság/ismerősök is benne van a dologban, akkor viszont sértődésmentesen kellene intézni a dolgokat. Ha netán mégis erősködne valamelyik rokon/ismerős, akkor szimplán csak hanyagolni kell őket egy jó időre, amíg elülnek a felhők.
2015. máj. 30. 03:41
 4/19 anonim ***** válasza:
0%

szia

egy kicsit fura a kérdésed, ezért nem nagyon értem.

Ha nem érzed jól magad valahol, akkor tarts önvizsgálatot, hogy miért?

mert az is előfordulhat, hogy egy egyén nem tesz meg mindent, hogy beilleszkedjen a társaságba.

de hadd kérdezzem meg, hogy mit jelent a kérdésed?

Jehova Tanúi közösségében nem érzed jól magad?

S mi az amivel nem értesz egyet?

Ugyan is van olyan tanítás amit elsőre nm igazán értünk, ahogy az apostolok sem, de ettől még vártak arra, ogy Jézus majd idővel megmagyarázza vagy értelmet ad nekik hogy tisztán lássanak, de nem hagytak fel a keresztény életükkel és nem tértek el más "valláshoz" ha felismerték, hogy ez az igaz imádat.

Tehát gondold át mik azok amik miatt rossz érzéseid vannak.

Egyébként pedig csatlakozom az elöttem szólóhoz.

Ha nem akarsz valahova tartozni, szabad akarat lévén abba hagyod a látogatását a társaságnak, Isten nem kényszerit senkit, hogy tartozz valahova, egyéni döntés jogod van

2015. máj. 30. 07:17
 5/19 anonim ***** válasza:
0%

Talán még annyit, hogy ha megkeresztelkedtél, akkor "baj" van, mert igazából amikor átadtad a életed Isten szolgálatára, a keresztelkedés előtt feltett kérdésre, hogy megértetted-e, igent válaszoltál.

Most pedig vissza vonod, s ezt a vénekkel kell megbeszélned.

2015. máj. 30. 07:20
 6/19 anonim ***** válasza:
67%
jaja. onnan nem tudsz tisztességesen kilépni jelenleg, csak úgy, hogy soha senki nem fog szóbaállni veled, és gúnynevekkel fognak illetni. meggyőződésem, hogy amikor víz alá húznak valakit (merthogy egy vagy 2 személy van rajtad kívűl a medencébe, aki belehúz, és kiemel, mintha erre lenne bármilyen bibliai példais) senki nem ismeri valójában, mibe is keveredett. megnyugtatásúl: a tanúk kiközösítési gyakorlata súlyosan sérti sok ország, köztük magyerország alaptörvényét is, e miatt eljárások is folynak.
2015. máj. 30. 07:26
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
Ha alámeritkeztél,akkor bajban vagy,mert kilépni kiléphetsz,de ha a családod,rokonaid tanuk,akkor többé nem állhatnak szóba veled.Ezt baromságnak tartom én is,de ez van a JT-nál
2015. máj. 30. 07:51
 8/19 A kérdező kommentje:
Ôrület
2015. máj. 30. 07:55
 9/19 anonim ***** válasza:
0%

nincs Bibliai alapja? akkor nem ismered Isten szavát Barátom.

Kérdezőnek pedig, csak annyit, hogy ez a kérdés is csak arra volt jó, hogy mocskolódj.

2015. máj. 30. 10:00
 10/19 A kérdező kommentje:
Háát...ha Te mondid vallásos, bigott, fundamentalists barátom
2015. máj. 30. 10:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!