Van itt olyan ember aki a református egyházhoz tartozott, mi okból lépett át másik vallásba?
Én nagymamám történetét mesélem el.
Aktív tagja volt a Református Nőegyletnek,akikkel szerda esténként olvasták,és megbeszélték a Biblia tanítását.Ő következett felolvasni a 10 parancsolatból,a 4.-et.Otthon olvasta hangosan,és a szombathoz ért.-Dehisz,mi vasárnapot szentelünk!-háborodott fel.Kereste a citátumok megfelelő azonos tartalmait,de vasárnapot sehol sem talált a Bibliában.Másnap felkereste igen nagy tudású református papját.
-Mitől olyan feldúlt Szabóné?-kérdezte.
-Olvastam a Bibliában a 10 parancsolatott,és abban Isten a szombat megszentelését parancsolta,s nem a vasárnapét.Kerestem,hogy hol vonja vissza Isten a szavát,de nem találtam.-
Dr Karácsony bonyolult filozófiai magyarázkodáshoz kezdett.
-Nagytiszteletű Karácsony Úr.Nekem csak 4 elemim van.Nem értem ezeket a bonyolult szavakat.Itt a Bibliám.Bökjön rá,hogy hol vonta vissza Isten a szavát!
-Ez nem olyan egyszerű!
-Isten az egyszerű emberhez is szólt.Bökjön rá a maga Bibliájában,hol változtatta meg Isten a parancsát!-Szabóné!Magát megbolondította az az adventista szónok,aki a szomszéd városban butítja az embereket.Maga pont úgy beszél,mint ő!
-Hol,és mikor tanít az a tévtanító?
-A nagytiszteletű úr tájékoztatása szerint másnap átgyalogolt 15km-t,hogy meghallgassa azt,amit ő maga is felismert.Hamarosan felismerte a Biblia egyéb tanításait is,melyek felett a reformátusok szeme átszaladt.Miután felismerte a keresztség bibliai értelmét,bemerítkezett.Visszatért dr Karácsony Nagytiszteletű úrhoz,és megköszönte becsületes útbaigazítását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!