Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van itt olyan ember aki a...

Van itt olyan ember aki a református egyházhoz tartozott, mi okból lépett át másik vallásba?

Figyelt kérdés

2015. máj. 29. 20:07
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
A keresztényiség kezdeteiről szóló beszámoló még világosabban fogalmazza meg az indokokat, amiért Jézus tanítványai elhagyták őseik vallását. Péter apostol egy igen meggyőző beszédében felszólította a hallgatóit, hogy ’meneküljenek ki abból az elferdült nemzedékből’, megbánva bűneiket, és megkeresztelkedve Jézus Krisztus nevében (Cselekedetek 2:37–41). Az egyik legfigyelemreméltóbb példa Saul volt, a keresztények zsidó származású üldözője. Damaszkuszba tartva látomásban látta Krisztust, azután keresztény lett, és Pál apostolként vált ismertté (Cselekedetek 9:1–9).Bárkinek, aki komolyan veszi a vallását, hinnie kell, hogy övé az igaz. Máskülönben miért foglalkozna vele? A keresztényeket figyelmeztetik: „Bizonyosodjatok meg mindenről; erősen ragaszkodjatok ahhoz, ami kiváló” (1Tesszalonika 5:21). Az embernek meg kell győződnie arról, hogy a hite alátámasztható-e a Szentírásból, mert csak egy igaz hit van. Az Efézus 4:5 megerősíti ezt, amikor erről beszél: „e g y Úr, e g y hit, e g y keresztség.” Jézus nem értett egyet azzal az új irányzatot tükröző, engedékeny szemlélettel, hogy sok út van, sok vallás, ami mind a megmentéshez vezet. Ehelyett ezt mondta: „szűk az a kapu, és keskeny az az út, amely az életre visz, és kevesen vannak, akik megtalálják.” (Máté 7:14). jw.org
2016. jan. 6. 06:59
 12/12 anonim ***** válasza:

Én nagymamám történetét mesélem el.

Aktív tagja volt a Református Nőegyletnek,akikkel szerda esténként olvasták,és megbeszélték a Biblia tanítását.Ő következett felolvasni a 10 parancsolatból,a 4.-et.Otthon olvasta hangosan,és a szombathoz ért.-Dehisz,mi vasárnapot szentelünk!-háborodott fel.Kereste a citátumok megfelelő azonos tartalmait,de vasárnapot sehol sem talált a Bibliában.Másnap felkereste igen nagy tudású református papját.

-Mitől olyan feldúlt Szabóné?-kérdezte.

-Olvastam a Bibliában a 10 parancsolatott,és abban Isten a szombat megszentelését parancsolta,s nem a vasárnapét.Kerestem,hogy hol vonja vissza Isten a szavát,de nem találtam.-

Dr Karácsony bonyolult filozófiai magyarázkodáshoz kezdett.

-Nagytiszteletű Karácsony Úr.Nekem csak 4 elemim van.Nem értem ezeket a bonyolult szavakat.Itt a Bibliám.Bökjön rá,hogy hol vonta vissza Isten a szavát!

-Ez nem olyan egyszerű!

-Isten az egyszerű emberhez is szólt.Bökjön rá a maga Bibliájában,hol változtatta meg Isten a parancsát!-Szabóné!Magát megbolondította az az adventista szónok,aki a szomszéd városban butítja az embereket.Maga pont úgy beszél,mint ő!

-Hol,és mikor tanít az a tévtanító?

-A nagytiszteletű úr tájékoztatása szerint másnap átgyalogolt 15km-t,hogy meghallgassa azt,amit ő maga is felismert.Hamarosan felismerte a Biblia egyéb tanításait is,melyek felett a reformátusok szeme átszaladt.Miután felismerte a keresztség bibliai értelmét,bemerítkezett.Visszatért dr Karácsony Nagytiszteletű úrhoz,és megköszönte becsületes útbaigazítását.

2016. márc. 19. 19:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!