Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Egy református vallású ember,...

Egy református vallású ember, mehet-e Máriapócsra a templomba? Ezzel nem tagadja meg az ember a saját vallását, igaz?

Figyelt kérdés
Szeretnék menni Máriapócsra templomba, ugyanis imádkozni szeretnék a 2 éves kislányomért, aki daganatos betegségben szenved. Kérem mellőzzenek a buta válaszokkal! Ugyanis már minden szörnyűségen keresztül mentünk, ami egy felnőtt embernek egy egész életre elég lenne!

2014. okt. 25. 20:44
 1/6 anonim ***** válasza:
84%

A reformátusok nem kérik Mária segítségét, ha erre gondolsz. Tudtommal a hitük szerint nem is szabad.

Amennyiben azonban Te mégis tőle szeretnél segítséget kérni, tedd, de HITTEL tedd és lelkiismeretfurdalás nélkül. Ha elmész és az ő segítségét kéred, ne agyalj azon, hogy megengedi-e a hited. Ha már ott vagy, a te hited nyilván megengedi, mégha a vallásod esetleg nem is.

Imádkozom a kislányodért.

2014. okt. 25. 21:32
 2/6 szp72 ***** válasza:
52%
Én azt hiszem, jó reformátusként nem kérheted Mária segítségét. De ezt inkább egy református lelkész tudná megmondani pontosabban.
2014. okt. 25. 22:07
 3/6 anonim ***** válasza:
84%

Engem katolikusként nem zavar, ha egy nem katolikus imádkozik katolikus templomban. Isten nem tesz különbséget.

A kérdés kapcsán ez az ima jutott eszembe, amit általában bajban szoktunk mondani, úgy tudom, hogy a legrégebbi magyar Mária-ima:

"Oltalmad alá futunk Istennek Szent Anyja! Könyörgésünket meg ne vesd szükségünk idején! Hanem oltalmazz meg minket minden veszedelemtől! Mindenkor dicsőséges és áldott Szűz! Mi Asszonyunk, mi Közbenjárónk, mi Szószólónk, engeszteld meg nekünk Szent Fiadat, ajánlj minket Szent Fiadnak, mutass be minket Szent Fiadnak! Amen."

Erőt és kitartást kívánok!

2014. okt. 25. 23:02
 4/6 forTrue ***** válasza:
100%
Ha imádkozni szeretnél a 2 éves kislányodért, ahhoz nem kell templomba menned. Megteheted ezt otthon is egészen nyugodtan, hidd el, személyesen is felveheted a kapcsolatot Istennel mindenféle templomok meg keresztek és szobrok nélkül. Sőt, ez az igaz és hű módja az Istennel való kapcsolattartásnak, ha otthon vagy saját kis házi közösségben élitek meg a hiteteket. Drukkolok neked...
2014. okt. 27. 20:22
 5/6 anonim ***** válasza:

Én a saját meggyőződésemet mondom:

Mindenhova bemehet egy hívő ember,mert Isten Lelke mindenütt jelen van.Még egy kuplerájba is,de nem mindegy,hogy miért.

Istent kérni bárhol lehet.Buszon,biciklizés közben,templomokban,temetőben.Ahhoz nem kell keresni"szenthelyeket",különösen nem megholt embereknek szentelt helyeket.Olyan helyeken a gonosz erők koncentrálódnak,s mi közünk azokhoz!

Keress inkább olyan embereket,akik Krisztussal járnak,és imádkozzatok együtt a gyermekért velük!

Isten nem akarja egyetlen ember fájdalmát,vesztét sem.Gyógyításához ajtónyitásra vár.Az a ti közös óhajotok.Nem kell mondani varázsszavakat sem.Isten a ti őszinte kéréseitekre vár.

2016. márc. 19. 19:40
 6/6 anonim ***** válasza:
Nagyon régi a kérdés, de csak most találtam. A Biblia Jézust mutatja be, mint szabadítót, gyógyítót, nem Máriát.
2019. ápr. 6. 11:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!