Az a szó, hogy -Isten- mit jelent valójában?
Szia
Meghatározás: A Jehova megkülönböztető nevet viselő legfelsőbb Lény. A héber nyelvben az „Isten” szónak megfelelő kifejezések erőt, valamint fenséget, méltóságot és kiválóságot fejeznek ki. Az igaz Istennel ellentétben vannak hamis istenek is. Közülük egyesek magukat tették istenekké, másokat a szolgáik tették imádatuk tárgyává.
Akkor ha Istenre gondolok,Jehovára kell gondolnom?
De hogyan gondoljak valamire ,vagy valakire,ha nem ismerem?
Nem,nem kell Jahvéra gondolni.Miért is kéne?Ő egy zsidó nemzeti "hős".Semmi köze a Jóistenhez...
--------------------
Többféle képpen értelmezhető és értelmezik is....
A legvalószínübb:az hogy ős tény vagy ős tan.Az"Is" az szinte biztos,hogy ős.
Nagyon logikus a kérdésed: "De hogyan gondoljak valamire ,vagy valakire,ha nem ismerem?"
Sátán, még a Teremtő létezését is szeretné kitörölni aaz ember tudatából, mert csak akkor tudja igazán irányítani az embert.
Ezt Jehova pontosan tudta, tudja. Ezért íratta le számunkra magáról: "Hogyan fogják azonban segítségül hívni azt, akiben nem hisznek? Hogyan fognak pedig hinni abban, akiről nem hallottak? Hogyan fognak pedig hallani, ha nincs, aki prédikáljon? Hogyan fognak pedig prédikálni, ha nem küldettek el? Mint ahogy meg van írva: „Mily szépséges azoknak lába, akik jó dolgok jó hírét hirdetik!”
még hozzáfűzi:
"De nem mindnyájan engedelmeskedtek a jó hírnek. Mert Ézsaiás ezt mondja: „Jehova, ki hitt a tőlünk hallottakban?” Így hát a hit a hallottakat követi. A hallottak pedig a Krisztusról mondott szó által vannak."Róma 10:14-16
Pál apostol ítt idézte Jóel próféciáját arról, hogy segítségül kell hívni Jehova nevét, "És mindenki, aki segítségül hívja Jehova nevét, megmenekül..." Jóel 2:32)
talán még egy idézet Isten nevével kapcsolatban :
Zsoltárok 83:19
" Hogy megtudják az emberek, hogy te, akinek neve Jehova,
Egymagad vagy a Legfelségesebb az egész föld felett." (az előtte lévő verseket is érdemes elolvasni)
Mivel Jehova az egyedüli Teremtő Isten, csak neki kell engedelmeskedni azoknak az embereknek, akik szeretnének közeli kapcsolatot ápolni vele. Az Ő Királyságának lesz hamarosan a Királya Krisztus, itt a földön is..
Aki elfogadja Krisztust, azt is el kellene fogadni, aki megteremtette őt, és elküldte ide a földre, hogy "kiváltson" minket embereket a bűn átka alól.
Köszönöm KZitus a válaszod,
Lassan kezd derengeni.
Értem hogy Isten neve: Jehova.Ne de ez csak egy név .
Ha azt mondom neked az én apám neve:Imre,fogod tudni kiröl beszélek?Persze hogy nem,de ha mutatok róla egy fényképet,hogy Ő az Imre,és elmondom hogy milyen tulajdonságok jellemzik,akkor ha élőben találkozol vele,mert bemutatom neked,akkor fogod megismerniigazábol az apámat Imrét.
Én így vagyok evvel a Jehova névvel,míg valaki be nem mutatja nekem ,hogy Ő az ,addig hogyan higgyek benne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!