Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten imádókat keres, Sátán...

Isten imádókat keres, Sátán vágyik az emberek imádatára, és az emberek is vágynak híresek lenni, hogy tömegek imádják őket. Mi van ebbe az emberi imádatban?

Figyelt kérdés
2015. máj. 23. 15:56
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

"7- es akkor nem ismered sem a Bibliát sem Istent !"

Aham:) Miért,te ismered?

"Az Isten, aki teremtette a világot és mindazt, ami abban van, mivelhogy ő mennynek és földnek ura, kézzel csinált templomokban nem lakik. Sem embereknek kezeitől nem tiszteltetik, mintha valami nélkül szűkölködnék, holott ő ád mindeneknek életet, leheletet és mindent;"

Ebből neked az jön le,hogy szüksége lenne imádatra,mert különben kisebbségi komplexusa támad,hogy nem jut elég szeretethez,és félelmében neurotikus lesz?

Most komolyan kérdezem.

Amit János, 4:23 ír,azzal semmi gondom nincs,csak nem ésszerű szó szerint venni.A teremtőt lehet dicsérni és imádni is,ha valaki olyan kapcsolatba kerül vele,és ez ad neki boldogságot.A szeretet nem utasítja el ezt,csak nem várja el.

2015. máj. 23. 21:31
 12/21 A kérdező kommentje:
Azt már észrevettem itt az oldalon hogyha valaki nem tud azonusulni egy igével akkor jön az ,hogy kell szószerint venni .Azt ne vegyük szó szerint,hogy Isten imádókat keres...te meg azt írtad,hogy nem vágyik rá ,a te szavad nem egyezzik az igével ...
2015. máj. 24. 00:20
 13/21 anonim ***** válasza:

Véleményed szerint mi azzal a probléma,hogy valaki nem vesz mindent szó szerint a Bibliából,vagy nem fogad el belőle mindent? Az,hogy kellően önállóan is gondolkozik,és a keresztény vezetők és az őket szinte vakon követő hívek nem találnak rajta fogást?

Így van,nem azonosulok a követelődző,nagyzási mániában szenvedő istenképpel,mert ez nem a szeretetről szól.Ez az én nagy bűnöm,igen...

Amit írtam egyszerű,józan paraszti ésszel megérthető,nincs a Krisztusi szeretet ellen.Újra felteszem a kérdést,és megkérlek válaszolj rá konkrétan;

"Az Isten, aki teremtette a világot és mindazt, ami abban van, mivelhogy ő mennynek és földnek ura, kézzel csinált templomokban nem lakik. Sem embereknek kezeitől nem tiszteltetik, mintha valami nélkül szűkölködnék, holott ő ád mindeneknek életet, leheletet és mindent;"

Ebből neked az jön le,hogy szüksége lenne imádatra,mert különben kisebbségi komplexusa támad,hogy nem jut elég szeretethez,és félelmében neurotikus lesz?"

És mi olyat találsz az alábbi két mondatban,ami szerinted nem igaz?

"Isten nem vágyik imádatra.Akinek mindene megvan,tökéletes szeretetben él,az minek a hiányából fakadóan vágyna arra,hogy imádják?"

2015. máj. 24. 07:02
 14/21 Pietrosol ***** válasza:

Szia!

"Isten imádókat keres,..."

Ez a kijelentés arra utal, hogy az elképzelésedben van Isten (lét egésze, tökéletes létező) és vagy te (másik létező) és létzésetekben Isten és te két külön létezést valósítatok meg. Márpedig, ha a létező tökéletes és te létezel, akkor e létezésben "te" benne vagy és "Isten" benned van.

"Én és az Atya egy vagyunk."

Ha egy rajtad kívül álló, elképzelt, gondolati építményből álló bálványistent imádsz, akkor ne hívatkozz annak a szavaira, akinek tökéletesen ellenetmondasz!

"Sátán vágyik az emberek imádatára, és az emberek is vágynak híresek lenni, hogy tömegek imádják őket."

Ezt hívják egoizmusnak, elkülönült énnek. Ez az "Én" több, kevesebb vagyok mint a másik. Mindkettő csak gondolat, mint ahogy az "én" sem más, mint egy gondolat. Nézd meg!Ha megtalálod, mi az az "én", hátralevő életemben nálad fogok takarítani.

2015. máj. 24. 11:56
 15/21 A kérdező kommentje:
Ha az igében le van írva,hogy mádókat keres akkor nem fogom tagadni !!!!! Jézus személyes kapcsolatott hozott el nekünk ,hogy ne más embereken keresztül,se felekezeteken keresztül hanem Jézuson keresztül menjünk az atyához .De nézd meg a zsoltárokat tiszta dícséret ,sokan mikor imádkoznak kéregetnek ,de IMÁDKOZÁSBAN van kulcs.Jónást akkor engedte szabadon a hal mikor a gyomrában dicsérte Istent .Jézus azért is jöt,hogy dicsőitse az Atyát.Így Istennek fontos a dicséret,de nagyon buta gndolkozás hogy Isten elutasítaná a dicséretet ,imádaott mert Ő nincs rá szorulva .Nagyon nem értek veled egyet kedves 7 es mert Isten nincs rá szorulva ,de neki ez fontos és keresi az őt mádókat ! "Mert nem ti válaszottatok engem hanem én titeket "> Imádókat keres .
2015. máj. 24. 12:49
 16/21 anonim ***** válasza:

"Ha az igében le van írva,hogy mádókat keres akkor nem fogom tagadni !!!!!"

Ez azért érdekes felfogás.Az is az igében van leírva,hogy lesznek,akik nagyobb dolgokat képesek véghezvinni Jézusnál.Erre már nem mered mondani,hogy nem tagadod,pedig Jézus állította.

"nagyon buta gndolkozás hogy Isten elutasítaná a dicséretet ,imádaott mert Ő nincs rá szorulva"

Légy szíves ne magyarázz bele olyat a mondandómba,amit nem írtam.

"A teremtőt lehet dicsérni és imádni is,ha valaki olyan kapcsolatba kerül vele,és ez ad neki boldogságot.A szeretet nem utasítja el ezt,csak nem várja el."

2015. máj. 24. 13:31
 17/21 A kérdező kommentje:
Hiszem ,hogy Jézusnál is nagyobb dolgokat is véghez tudunk tenni ha az ige azt mondja HISZEM! Mert Jézus mondta és szó szerint veszen ,hazudnék ha azt mondanám ,hogy itt tartok ,de Isten felfogja készíteni azokat akik elhiszik és vágynak rá.Maradj meg te is a hitedben és én is megmaradok az nyémben. Én akkor is elhiszem és szó szerint veszem az állításokat .
2015. máj. 24. 23:48
 18/21 anonim ***** válasza:

Most mondjuk meglepődtem,te vagy az egyetlen olyan keresztény akivel találkoztam és el tudja hinni ezt a Bibliai részt.Ilyenkor az szokott jönni,hogy ez a rész nem is arra vonatkozik amire,meg Isten káromlás ilyet kijelentenie az embernek magáról.Egyébként én is hiszem a dolgot.

Nekem mondjuk továbbra is furcsa,hogy mindent kivétel nélkül elhiszel,csak mert a Biblia írja.De tiszteletben tartom a nézőpontod,és én is maradok a sajátomnál,ebben igazad van.

2015. máj. 25. 06:03
 19/21 A kérdező kommentje:

Miért mevetendő az aki elhiszi a Biblia minden szavát.Azok a "hívők " akik felekezeti rendszer tanokat hírdetnek kevésbé botránkoztató akik emberi tanokat hirdetnek.

Nem embereknek ,felekezetnek hiszek csak is a Jézusnak .

János, 1:1 - Kezdetben vala az Íge, és az Íge vala az Istennél, és Isten vala az Íge.

Jézus az ige !

Szomorú az ,hogy kiválogatod ,hogymit hiszel el a Biblából és mit nem .Sőt megszólod az is aki nem ezt csinálja szomrú :/

2015. máj. 25. 16:24
 20/21 A kérdező kommentje:
János, 1:14 - És az Íge testté lett és lakozék mi közöttünk (és láttuk az ő dicsőségét, mint az Atya egyszülöttjének dicsőségét), a ki teljes vala kegyelemmel és igazsággal.
2015. máj. 25. 16:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!