A szombat nap nem csak a zsidóknak adatott, úgy mint a körülmetélés is?
nneddudgi!
Azért nem válaszolsz, mert fájna annak felismerése, hogy az idézet bizony nem egyéb, mint a vallásos rasszizmus vagy méginkább a rasszizmus, mint vallás? Azért nem válaszolsz, mert fájna, ha el kellene engedned ezt a torz ember alatti ideológiát? Azt hiszed, hogy megszűnsz létezni, ha önmagadat nem egy ostoba ideológiával azonosítod? Inkább hazudozol önmagadnak, befelé és a világnak, kifelé, hogy az egoizmus egyenlő Istennel?
Ez a rabság, az elméd rabja vagy.
Pietrosol!
Azért nem válaszolok, mert, mint ebbõl a megjegyzésedbõl is látszik, náci rögeszmék rabjaival képtelenség bármit is megértetni.
Amúgy, rengetegszer mondtam már, amellé, hogy
"...e földnek minden népénél feljebbvalóvá tesz téged az Úr, a te Istened..."
tedd oda, hogy
"Izrael fiai, nem vagytok-e ti is olyanok, mint a kusiták fiai? – mondja az Úr. Nem én hoztam-e fel Izraelt Egyiptom földjéről, a filiszteusokat Kaftorból, az arámokat Kirből?" - Ámosz könyve, 9. fejezet, 7 - [link]
Vesd össze a kettõt ( iménti otrombaságoddal is ) és gondolkodj el!
De egye fene:
"Milyen embertársi viszonyról tájékoztat e pár sor? Alá, mellé vagy fölérendelő?"
Olyanféle viszonyról, mint a tanár - diák viszony. Formálisan a tanár a diák fölé van rendelve, utasíthatja és kell is, felelteti, stb.
DE VALÓJÁBAN a tanár munkáltatója a diák. Ha pedig nem jól végzi munkáját, a szülõ fogja felelõsségre vonni, vagy követelni a felelõsségre vonást.
Illetve, mivel zsidókról van szó, jobb párhuzam a rabbi - tanítványok viszony. Ez ugyanis KÖZÖS munka az értõ tudás megszerzésért.
Sajnos az ezt jellemzõ versikét nem magoltam be és nem találom, a tartalma: a rabbi köül ülnek a nebulók és a rabbi TANULJA VELÜK az alefbészt ( abc-t ).
Ilyen embertársi viszonyról tájékoztat ez a sor.
( Persze, aki nem tudja, hogy I-ten arra választotta a zsidókat, hogy nekik adta Tóráját, de NEM CSAK azért, hogy megtartsák parancsait, hanem, hogy megismertessék Õt magát és a parancsokat a népekkel ( "góyim" ) ... )
( ( Más kérdés, hogy utóbbiban nem jeleskedtünk igazán, Rámám ebben látta annak mayarázatát, hogy I-ten megengedte a kereszténységet, noha az sok kellemetlenséget okozott a zsidóknak már akkorig is. Mert a karaszténység, ha kissé lebutítva is, de pótolta a mulasztást. )
( Rámám - r. Mose ben Maimun, Maimonidesz, 12., a legnagyobb középkori zsidó filozófusnak tartják, másodállásban Szalddin szultán háziorvosa volt )
+++++++
Attól tartok, ez volt az utolsó. Egyszerûen nincs ennyi idõm, na! Viszont ha esetleg hagynád,l hogy olykor rabul ejtsen az elméd, talán szájbaráagás nélkül is beljebb jutnál.
Ehhez segítség ( bár soxor megadtam, de biztos nem írtad fel ): [link] - "Mózes öt könyve és a haftarák" - jegyzetek, magyarázatok. pl: Deut 28,2
Kedves Zsolt!
Szeretném megkérdezni hogy eddig hány szombatot töltöttél el adventista körben? A törvénykezés nem helyes gyakorlat, ezért az adventisták nem is teszik...
Üdv. Péter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!