Zsidó betérők! Melyik hitközséghez csatlakoztatok amikor betértetek?
Én bár még nem tértem, be de mindenképp ortodox vagy Magyarországon a status quo ante /chabad lubavics irányzatoknál tenném Ennek az az oka h az ortodox zsidók nem tekintik rabbiknak a nem ortodoxokat így a betérteket se zsidónak. Egy neológ betéréssel bár a sochnut elfogadja és a hazatérési törvény alapján izraeli állampolgárságot is kapnál, de a főrabbinátus nem fogadna el zsidónak ami nem túl kellemes dolog. Én mindenképp ortodox betérést ajánlok, h most az status quo ante vagy chabad lubavics, esetleg hasszid az már másodlagos. Neológ betéréssel Magyarországon is teljes zsidó lennél, de külföldön nem. Az ilyen reform és konzervatív betérést pedig semmikép sem ajánlom. Ők már elvesztették azt amiért zsidó a zsidó.
Ez az én vélemény, jelzem még nem vok zsidó, de remélhetőleg az leszek, lehet egy zsidó másképp látja az amit én leírtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!