Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A szombat nap nem csak a...

A szombat nap nem csak a zsidóknak adatott, úgy mint a körülmetélés is?

Figyelt kérdés
A keresztényeknek kell tartani a szombatot ? Mert ha jól tudom ó szövetségi szövetség Isten és zsidók között.Az új szövetség nem is foglakozik a szombattal .

2015. máj. 23. 01:28
1 2 3 4 5
 21/45 Pietrosol ***** válasza:
77%

nneddudgi!

Te a sajád félelmeidről számolsz be, holott semmitől nem kell pánikolni. Tulajdonképpen csak azt kellene egyszer gerinces emberként felismerni, hogy a Tórában leírt és isten irendelésként bemutatott területszerző népírtásokhoz Istennek semmi köze, az emberi egoizmusnak viszont annál több. Itt ér véget az önmagadnak és a világnak tett hazudozás és pont.

Az meg végképp rejtély, hogy a politikai hazárdjátékkal létrejött Izrael hogy jön ide!?

2015. jún. 1. 19:29
 22/45 anonim ***** válasza:
0%

"Te a sajád félelmeidről számolsz be"

Értem. Most azzal mentegetõzöl, hogy nem tudsz olvasni, de legalábbis fukcionális analfabéta vagy. Így persze érthetõ, hogy azt olvasod ki a Tórából, amiket írsz.

Montam: olvasd már el a Tórát ( Mózes öt könyvét ) legalább egyszer figyelmesen és próbáld felfogni a tartalmát, értelmét!

Ha meg ehhez lusta vagy - amhez jogod van - ne ugass bele. Jól értetted, ne ugass bele, mert aki kellõ felkészültség nélkül nyilatkozik valamirõl, az csak ugat.

2015. jún. 1. 20:05
 23/45 anonim ***** válasza:
0%

"a politikai hazárdjátékkal létrejött Izrael"

Lásd elõbb!

2015. jún. 1. 20:06
 24/45 Pietrosol ***** válasza:
73%

nneddudgi!

Nem mentegtőzöm, nincs miért.

Írd le kérlek, miért nem értem a Tórát?

2015. jún. 1. 20:23
 25/45 anonim ***** válasza:
0%
Leírtam: vagy azért, mert nem olvastad el, vagy azért, mert nem olvastad, csak kibetûzted ( a szükséges éréssel történõ olvasás esetleg meghaladja a lehetõségeidet ).
2015. jún. 1. 21:27
 26/45 Pietrosol ***** válasza:
94%

nneddudgi!

"...e földnek minden népénél feljebbvalóvá tesz téged az Úr, a te Istened..."

Milyen embertársi viszonyról tájékoztat e pár sor?

Alá, mellé vagy fölérendelő?

2015. jún. 3. 05:47
 27/45 anonim ***** válasza:
0%

"Nemde olyanok vagytok Elõttem, Izrael fiai, mint a kusiták (a négerek) fiai?! Ezt mondja az Örökkévaló. Nem Én hoztam-e ki Izraelt Egyiptom földjérõl, de éppígy a filiszteusokat Kaftorból (Kréta szigetérõl), akárcsak az arámiakat Kirbôl?!”

Milyen embertársi viszonyról tájékoztat e pár sor?

Alá, mellé vagy fölérendelő?

A Te idézeted sem a SztIstván társulat fordításában, sem a Magyar Biblia Tanács fordításában, sem pedig a zsido.com-on közölt zsidó fordításban nem található.

Vagyis valami uszítási céllal készített ferdítésben találtad.

Mégegyszer: el kell olvasni. Nem csak kibetûzni.

2015. jún. 3. 21:09
 28/45 anonim ***** válasza:

27

Márpedig van ilyen a Bibliában.Tessék:

[link]

2015. jún. 3. 21:15
 29/45 anonim ***** válasza:

De,hogy jobban lásd:

[link]

2015. jún. 3. 21:19
 30/45 anonim ***** válasza:
2015. jún. 3. 21:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!