A szombat nap nem csak a zsidóknak adatott, úgy mint a körülmetélés is?
nneddudgi!
Te a sajád félelmeidről számolsz be, holott semmitől nem kell pánikolni. Tulajdonképpen csak azt kellene egyszer gerinces emberként felismerni, hogy a Tórában leírt és isten irendelésként bemutatott területszerző népírtásokhoz Istennek semmi köze, az emberi egoizmusnak viszont annál több. Itt ér véget az önmagadnak és a világnak tett hazudozás és pont.
Az meg végképp rejtély, hogy a politikai hazárdjátékkal létrejött Izrael hogy jön ide!?
"Te a sajád félelmeidről számolsz be"
Értem. Most azzal mentegetõzöl, hogy nem tudsz olvasni, de legalábbis fukcionális analfabéta vagy. Így persze érthetõ, hogy azt olvasod ki a Tórából, amiket írsz.
Montam: olvasd már el a Tórát ( Mózes öt könyvét ) legalább egyszer figyelmesen és próbáld felfogni a tartalmát, értelmét!
Ha meg ehhez lusta vagy - amhez jogod van - ne ugass bele. Jól értetted, ne ugass bele, mert aki kellõ felkészültség nélkül nyilatkozik valamirõl, az csak ugat.
"a politikai hazárdjátékkal létrejött Izrael"
Lásd elõbb!
nneddudgi!
Nem mentegtőzöm, nincs miért.
Írd le kérlek, miért nem értem a Tórát?
nneddudgi!
"...e földnek minden népénél feljebbvalóvá tesz téged az Úr, a te Istened..."
Milyen embertársi viszonyról tájékoztat e pár sor?
Alá, mellé vagy fölérendelő?
"Nemde olyanok vagytok Elõttem, Izrael fiai, mint a kusiták (a négerek) fiai?! Ezt mondja az Örökkévaló. Nem Én hoztam-e ki Izraelt Egyiptom földjérõl, de éppígy a filiszteusokat Kaftorból (Kréta szigetérõl), akárcsak az arámiakat Kirbôl?!”
Milyen embertársi viszonyról tájékoztat e pár sor?
Alá, mellé vagy fölérendelő?
A Te idézeted sem a SztIstván társulat fordításában, sem a Magyar Biblia Tanács fordításában, sem pedig a zsido.com-on közölt zsidó fordításban nem található.
Vagyis valami uszítási céllal készített ferdítésben találtad.
Mégegyszer: el kell olvasni. Nem csak kibetûzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!