Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Istennek MA van népe a földünkön?

KZitus kérdése:

Istennek MA van népe a földünkön?

Figyelt kérdés
„Figyeljetek reám, én népem, és reám hallgassatok, én nemzetem! mert tanítás megy ki tőlem, és törvényemet a népek megvilágosítására megalapítom. ” Ézsaiás 51:4,.

2015. máj. 13. 19:43
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Van egy nép amely őt képviseli.
2015. máj. 14. 12:05
 12/14 anonim ***** válasza:

A zsidó vallás szerint továbbra is a zsidó nép a választott nép.

A kereszténység szerint viszont a zsidó nép kiválasztottsága kiterjesztődött minden népre, de nem születési, hanem önkéntes alapon: a választott nép tagja az, aki megvallja Krisztust megváltó istenének. Vagyis Krisztus egyháza a választott nép.

# Deggial

Szent Pál a Róm 11,1-2-ben nem a teljes zsidóságról beszél, hanem csak a zsidókeresztényekről, akik zsidóként lettek Krisztus egyházának tagjai. A zsidókeresztények az első egy-két században különálló közösségeket alkottak az Egyházon belül, később pedig asszimilálódtak a többiekhez.

Szent Pál ugyanebben a levélben pár sorral lejjebb határozottan kifejti, hogy a kiválasztottság már nem jár automatikusan Izrael népének:

"Éppígy a jelenben is van maradék a kegyelemből való kiválasztás alapján. De ha kegyelemből, akkor már nem tettek fejében; különben a kegyelem már nem volna kegyelem. Hogyan is van tehát? Amit Izrael keres, azt nem érte el, a választottak pedig elérték. A többiek viszont vakok lettek, amint meg van írva" (Róm 11,5-7)

2015. máj. 14. 14:06
 13/14 anonim ***** válasza:
Igen, sak az van hisz mindennek o a teremtoje...
2015. máj. 14. 16:12
 14/14 Pietrosol ***** válasza:

Szia!

Ma is van és ugyanaz, mint aki tegnap volt és aki holnap lesz. Ez az ember.

2015. máj. 17. 07:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!