Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Istennek MA van népe a földünkön?

KZitus kérdése:

Istennek MA van népe a földünkön?

Figyelt kérdés
„Figyeljetek reám, én népem, és reám hallgassatok, én nemzetem! mert tanítás megy ki tőlem, és törvényemet a népek megvilágosítására megalapítom. ” Ézsaiás 51:4,.

2015. máj. 13. 19:43
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
50%
A Bibliában világosan benne van, hogy a választott népe a zsidóság. Vagy ezt kitörölték a jehovista hamisítók?
2015. máj. 13. 19:46
 2/14 A kérdező kommentje:

1-es nem veszed észre, hogy azt idéztem amit te kifogásolsz?

Kicsit figyelmesebben..., és nem indulatból:-)

2015. máj. 13. 19:48
 3/14 anonim ***** válasza:
Isten ezt a szövetségi lehetőséget amit akkoriban a zsidóknak kínált (és talán más népnek is csak mi ne mtudjuk, a muzulmánok szerint kb minden népnek voltak prófétái) most az egész emberiségnek kínálja, az "ő népe" mindenki aki szeretne csatlakozni "az ő népéhez"
2015. máj. 13. 20:10
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem létezik kiválasztott nép! Csak a szerencsétlenek hisznek el ilyen butaságokat!
2015. máj. 13. 20:12
 5/14 anonim ***** válasza:

# 1

A zsidóság nem választott nép, még a Biblia szerént sem.Legalább is Jézus Krisztus óta nem az.Aki még mindig ebben a hitben él, az le van maradva 2000 évvel.

2015. máj. 13. 21:05
 6/14 anonim ***** válasza:

„Eltitkoljam-e Ábrahám elől, amit tenni akarok? Hiszen Ábrahámtól nagy és hatalmas nép fog származni, és általa nyer áldást a Föld minden népe. Mert őt választottam ki arra, hogy megparancsolja fiainak és háza népének, hogy őrizzék meg az Úr útját.” (1Móz 18,17–19)

JÉZUSTÓL:

„Én nem küldettem máshoz, csak Izrael házának elveszett juhaihoz.” (Mt 15,24)

PÁLTÓL:

„elvetette Isten az ő népét? Szó sincs róla! Hiszen én is izraelita vagyok, Ábrahám utódai közül. Isten nem vetette el az ő népét, amelyet eleve kiválasztott” (Róm 11,1–2.5)

2015. máj. 13. 21:13
 7/14 anonim ***** válasza:
Egyébként minden nép Isten népe.
2015. máj. 13. 22:24
 8/14 anonim ***** válasza:

Egyébként minden Isten népe...

írja a kedves elöttem író.

Tényleg a Bibliában az van, hogy "nem személyválogató az Isten, hanem minden népben tetszik neki az, aki igazságot cselekszik Cseleketek 10:34,35

Ezeket a szavakat mondta Péter apostol, amikor az elsö "pogány" megtért és keresztény lett.

Már az elsö században is nem csak a zsidók, hanem a pogányok is Isten népévé váltak.

2015. máj. 14. 06:58
 9/14 anonim ***** válasza:
nos, a biblia sehol nem tanítja azt, hogy csak Jehova tanúi menekülnének meg. Inkább azt tanítja, hogy mindenki javára fordíthatja Jézus váltságáldozatát. ha konkrét választ akarsz a kérdésre: van népe, mindaz, akit Ő méltónak tart arra, hogy közé számítsa őket.
2015. máj. 14. 08:29
 10/14 anonim ***** válasza:

Attól függ milyen biblia. Ahány vallás annyi szent írás.

A katolikus bibliában pl. két szövetség létezik, az Ó-szövetség, amiben Isten szövetséget köt a zsidó néppel, és az Új-szövetség, amiben Isten szövetséget köt az emberiséggel.

2015. máj. 14. 10:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!