Istennek MA van népe a földünkön?
1-es nem veszed észre, hogy azt idéztem amit te kifogásolsz?
Kicsit figyelmesebben..., és nem indulatból:-)
# 1
A zsidóság nem választott nép, még a Biblia szerént sem.Legalább is Jézus Krisztus óta nem az.Aki még mindig ebben a hitben él, az le van maradva 2000 évvel.
„Eltitkoljam-e Ábrahám elől, amit tenni akarok? Hiszen Ábrahámtól nagy és hatalmas nép fog származni, és általa nyer áldást a Föld minden népe. Mert őt választottam ki arra, hogy megparancsolja fiainak és háza népének, hogy őrizzék meg az Úr útját.” (1Móz 18,17–19)
JÉZUSTÓL:
„Én nem küldettem máshoz, csak Izrael házának elveszett juhaihoz.” (Mt 15,24)
PÁLTÓL:
„elvetette Isten az ő népét? Szó sincs róla! Hiszen én is izraelita vagyok, Ábrahám utódai közül. Isten nem vetette el az ő népét, amelyet eleve kiválasztott” (Róm 11,1–2.5)
Egyébként minden Isten népe...
írja a kedves elöttem író.
Tényleg a Bibliában az van, hogy "nem személyválogató az Isten, hanem minden népben tetszik neki az, aki igazságot cselekszik Cseleketek 10:34,35
Ezeket a szavakat mondta Péter apostol, amikor az elsö "pogány" megtért és keresztény lett.
Már az elsö században is nem csak a zsidók, hanem a pogányok is Isten népévé váltak.
Attól függ milyen biblia. Ahány vallás annyi szent írás.
A katolikus bibliában pl. két szövetség létezik, az Ó-szövetség, amiben Isten szövetséget köt a zsidó néppel, és az Új-szövetség, amiben Isten szövetséget köt az emberiséggel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!