Mit gondolnak a vallásos emberek az ősember és dinoszaurusz leletekről?
Huszonhetesnek. A tény az, hogy elképesztően kevés olyan lelet van, amit ősember leleteknek tartanak, és azok is vitatottak. Az összes többi, csak elképzelés. Van logika abban, amit mondasz. Csak éppen bizonyíték nincs arra, hogy valóban úgy történt. Nagyon sok vitatható bírósági döntés születik közvetett bizonyítékok alapján. Az, hogy valakinek volt indítéka, módja és képessége egy bűntény elkövetésére, de nincs alibije, az ujjlenyomata, DNS-e pedig a helyszínen van, még nem jelenti azt, hogy el is követte a bűntényt, vagy akár tudott róla, pedig lehet, hogy a bíróság elítéli. Számos esetben fordult elő, hogy valaki leülte a büntetését, vagy végrehajtották rajta a halálos ítéletet, és csak azután, hogy már visszafordíthatatlanná vált a dolog, előkerült egy olyan bizonyíték, hogy utólag rehabilitálni kellett az elítéltet, de hogyan adhatná vissza az állam valakinek az életét, vagy az életidejét, amiből elvett jó pár évet? Sehogy.
Logika mindkét oldal érvelésében van, de nem az a valódi kérdés, hogy melyik logikusabb, hanem az, hogy mi történt valójában. Erről pedig legfeljebb annyi mondható ki jelenleg, hogy melyik elképzelést támasztják alá jobban a jelenlegi tények. Prekoncepciók nélkül egyiket sem. Prekoncepciókkal pedig mindkettőt hasonlóan. Ez utóbbi esetben azonban nem a tények harcolnak egymással, vagy tények a prekoncepciókkal, hanem prekoncepciók a prekoncepciókkal. Ezért értelmetlen a további vita.
Asperrimus: A barátod nem vagyok, így ne is hívj úgy. Tartsd meg az igaziaknak az ilyen kedvességeket.
A vallás kategória továbbra is a vallásokról szól. Itt van a kérdés, ide írok. Ezt nem te döntöd el. (Továbbra is ez itt az internet. Fogadd el, hogy ez nem egy...zártkörű rendezvény.)
Illetve csodálatos látó képességekkel rendelkezhetsz, ha tudod, hogy mennyit tudok a Bibliáról vagy úgy általában a vallásokról. Nyilvánvalóan a kezedben tartod már az egész életutamat is. Gratulálok.
És igen, általában beleszólok abba, ami érdekel. Az emberek így tudják meg, hogy van véleményem nekem is erről. Itt a világhálón sokkal egyszerűbben megy.
Habár a magyar ugar valóságát nem ismerem. Eddig többnyire fejlett, civilizált emberi lényekkel volt csak dolgom. De én elhiszem azt, hogy te ezt a "magyar valóság" dolgot jobban vágod a korábbi hozzászólásaid olvasása után.
Mi viszont nem tartunk itthon vak komondort sem és a kádak sem olyan csúszósak. (Nem feltétlenül neked célzom persze.)
Bla-bla-bla...
A kategóriák a kérdezőknek vannak, hogy tudják hova kell kiírni a kérdést, mi pedig könnyebben megtaláljuk őket. Ennyi kb. Amiről te beszélsz, az egyik rovatnál sem működik. Ennyi idő alatt már tudatosulhatott volna benned.
Ateista kategória viszont nincs. Ha a tudomány részre gondolsz, akkor ott szó sem esik rólatok. Ahhoz, hogy valaki vallásról olvassan, ide kell jönnie. Ez van.
Egyébként nem remélek én semmit. Leírtam azt, amit, csak nem vártam, hogy ezen kezd el kötözködni valaki, mert pici fanatikus szíve nem bírja, ha nincs igaza.
A hamis állításokat ki kell javítani. Tőlem mindenki abban hisz, amiben akar. Viszont valami nem hit kérdése. És ne azért legyen istenhívő, mert hazugságokra alapozta az egészet (mint az ősgyíkmadaras agymenése a gabreielnek vagy kinek).
Ha már valaki Isten mellett dönt, akkor azt úgy tegye, hogy a tényekkel van tisztában és nem azzal, amit Hovind vagy egy görcsrohamos szektás megálmodott.
Cikizek, ilyen vagyok. Ha ezzel valakit vérig sértettem, akkor bocsi. Ne vegyétek túl személyesen, hiszen itt nem is ismerek senkit. Tehát nem is érthetem véresen komolyan. Csak a korábbi hozzászólásokra alapozhatok.
És vitatkozni sem szerettem volna, főleg nem ebben. De úgy az egész evolúciós - teremtés dologban sem. Ezekből a vitákból már van éppen elég és bárki, aki szeretné elolvashatja őket. (Hiszen kb. mindig ugyanazok az érvek kerülnek elő.)
Kedves előző! Érdekelne, hogy véleményed szerint mivel járultál hozzá ahhoz, hogy a kérdező a kérdésére választ kapjon?
A kérdés költői, tehát íme a következő kérdésem:
Ha nem szándékozod megválaszolni a kérdező kérdését, akkor egészen pontosan mi is a célod itt?
A kérdés ismételten költői, következő:
Manapság nem ciki a bevallottan trollok társaságába tartozni?
Kedves előző!
Lehetséges, hogy nem tudsz szöveget értelmezni? (A kérdés költői.)
Milyen érzés agy nélkül élni? (Ez a kérdés is költői.)
Manapság nem ciki a nem bevalottan trollok társaságába tartozni? (Igen, ez is csak költői kérdés.)
Felfedem előtted a kettőnk közötti különbségek misztériumát:
Forrásként idéznélek Téged: "Cikizek, ilyen vagyok."
Erre, és hasonló állításaidra alapoztam a gondolatmenetemet.
Mivel járultál hozzá a válaszhoz a kérdésre? - Nyilván semmivel, mert nem azért jöttél, hogy válaszolj, Te magad mondtad.
Ha nem célod a cálaszadás, miért jöttél ide? - Az idézet fent elmondja, hogy cikizni jöttél ide.
Ez teljesen nyilvánvalóan trollkodás, egy kérdést szétoffolni és zavarni az értelmes társalgást, ráadásul mivel ezt teljesen vállaltan és szándékosan teszed, ezért a következő kérdésem, miszerint nem ciki-e a trollok társaságába tartozni, teljesen megállja a helyét.
Ez az én oldalam.
Te szimplán csak színvonalon alul, óvodás szintjén személyeskedtél velem, tehát nincs is mivel ezt összehasonlítani. :)
"Az idézet fent elmondja, hogy cikizni jöttél ide."
Te tényleg képtelen vagy szöveget értelmezni. Mert én ilyen nem írtam. Azt írtam, hogy cikizek (miközben leírok valamit), de sehol sem szerepel, hogy ezért jöttem ide. Remélem így konkrétan már sikerül felfogni a különbséget.
1. Itt értelmes társalgás nem folyt. Néhányan beírtak valami nagy marhaságot és itt páran felhívták arra a figyelmet, hogy ezek nem a valóságot tükrözik.
Tehát kb. azzal lett hozzájárulva ezzel a kérdéshez, hogy világos legyen, egyes vallásos emberek (nem mindegyik) hülyeségeket gondolnak.
2. Nekem az tűnik nyilvánvaló trollkodásnak, hogy csak nem szállsz le rólam. Nem tudtam, hogy ennyire megunhatatlan vagyok. Remélem jól szórakozol.
3. Csak te érzed kényszerét az összehasonlítgatásnak. Talán így akarsz valamit az életben kompenzálni...nem tudom. De ha ettől jobban érzed magad, akkor legyen. Megengedem. És leszek ovis. Amúgy is sokkal jobb volt az az időszak, amikor még olyan kis naiv voltam. :)
Pá!
Gondolom azt kartad írni, hogy itt olyan témában folyt társalgás, amit Te egyébként hülyeségnek tartasz?
Azt észrevetted, hogy a kérdező a vallásosokat kérdezte arról, hogy mit gondolnak a dinoszauruszokról? Kérdezte azt is, hogy mi a véleménye a nem vallásosoknak a vallásosok véleményéről?
A kérdés megengedi, hogy - szerinted - hülyeségeket is válaszoljanak, mint véleményt, vagy pedig ha ilyen történik, akkor azonnal meg kell jelennie egy ateista-vitéznek helyreigazítani a dolgokat?
Miért gondolod, hogy a kérdezőnek szüksége van a Te "megmentésedre a hülyeségektől", amikkel bombázzuk? Mert minket hívott/kérdezett, hozzád ki szólt? :)
Teljesítménykomplexusod van, vagy valami gyerekkori trauma, hogy kötelezőnek érzed az igazság bajnokaként megjelenni ott, ahol senki sem kíváncsi rád és trollkodni egyet? Vagy hogy van ez, meséld el kérlek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!