Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit gondolnak a vallásos...

Mit gondolnak a vallásos emberek az ősember és dinoszaurusz leletekről?

Figyelt kérdés
2015. máj. 10. 02:12
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
45%

A kedvenc gondolatmenetem:

"Te ezt és ezt állítod és ezek és ezek a bizonyítékaid, DE mivel vallásos vagy, ezért nekem van igazam."

:D

A vallásos tudósok nem tudják az igazságot az evolúcióról, hanem hiszik. A kérdés, hogy mi az igaz az evolúcionista tudósokra? Tudják, hogy evolúció, vagy hiszik, remélik? Merthogy mint látjuk, bizonyítani még nem sikerült. ;)

2015. máj. 10. 21:11
 22/45 anonim ***** válasza:
30%

"Egy harminc méter hosszú, 10 m magas állat böhöm csontjai talán kicsit nehezebben bomlanak el, mint egy pindurka emberé, nem gondolod?"

Ja, mert szerinted csak ilyen csontvázakat találtak? A Raptorok, de még a raptortól is kissebb dinoszauruszok csontvázaival mi a helyzet? Merthogy olyanokat is találtak már. Az viszont hogy lehet, hogy az ember állítólagos elődjeivel kapcsolatban hamisításokon kívül még egyetlen épkézláb leletet sem tudtak felmutatni az evolúció mellett kardoskodók? Persze ami nem is létezett, arra nem is lehet bizonyítékot találni. Előemberek tehát nem voltak, Isten kész embert teremtett, dinoszauruszok viszont voltak, hiszen arra kézzel fogható bizonyítékok vannak, vagyis ez nem csak az evolúcionisták filozófálgatása.

2015. máj. 10. 21:20
 23/45 anonim ***** válasza:
79%

"Tudják, hogy evolúció, vagy hiszik, remélik?"

Tudják, kedves. De már leírták neked is, talán két héttel korábban. (Legalábbis akkor láttam a kommentedet utoljára.) Nem ártana elolvasni a válaszokban felhozott dolgokat is. Minden áldott alkalommal bizonyítékokkal. :D

"A Raptorok, de még a raptortól is kissebb dinoszauruszok"

Melyik raptorok? Mert vannak elég nagyok és elég kicsik is. Tehát a nagyobb raptortól kisebb is lehet még elég nagy.

Jó, mondjuk egy spinosauruhoz képest tényleg kisebbek. (Mondjuk szegénykém nem értem, hogy miért halt ki az özönvíz alatt, amikor annyira jól alkalmazkodott a vízi életmódhoz. Hovind szerint akik jól úsztak, azokat nem kellett vinni a bárkára, ugye? Isten elszámolta magát...uuups.)

"Az viszont hogy lehet, hogy az ember állítólagos elődjeivel kapcsolatban hamisításokon kívül még egyetlen épkézláb leletet sem tudtak felmutatni az evolúció mellett kardoskodók?"

Az úgy lehet, hogy mást még nem olvastál. Pedig csak egy Leakey könyvet kéne a kezedbe venni és rögtön egy varázslatos, új világ tárul eléd. (Mondjuk ez eléggé troll-szagú beköpés volt. Szóval van remény.)

"Persze ami nem is létezett, arra nem is lehet bizonyítékot találni."

Akkor szólni kéne a sok Isten-keresőnek azt hiszem.

"dinoszauruszok viszont voltak, hiszen arra kézzel fogható bizonyítékok vannak"

És ha azokat csak az ördög tette oda?

2015. máj. 10. 21:38
 24/45 anonim ***** válasza:
10%

Tizenkilences, nem tudom eldönteni, hogy tényleg nem érted, vagy nálad ez a humor. Ezért elmagyarázom. Megkérdezik, hogy a harmincon felüli férfiak, hogyan vélekednek az empíriokriticizmusról. Józsi és Béla válaszol, mire Gizike és Mariska felháborodottan felcsattan, hogy miért az Józsi és Béla véleménye, mint ami, és nem más. Mi a hiba a képen? Az, hogy a kérdés az volt, hogy a harmincon felüli férfiaknak mi a véleményük az adott témáról, nem pedig az, hogy mit gondolnak a plázacicák, ráadásul a válasz korrekt volt, mert Józsi és Béla harmincon felüli férfi, és tényleg az a véleményük, amit leírtak. Gizi és Maris nem értelmezte a kérdést, és nem vette észre, hogy meg sem lett szólítva, ráadásul Józsi és Béla nem arról beszélt, hogy Gizinek és Marisnak mi a véleménye, éppen ezért bármiféle felháborodás, vagy szemöldök összehúzás ugyanolyan jogtalan, mintha valaki felelősségre akarna vonni a véleményemért. Vagyis csak a kérdést kellett volna értelmezni, semmi többet: vajon meg lettem kérdezve? Vajon azt kérdezték, hogy mi az empíriokriticizmus, vagy egy adott embercsoport véleményére voltak kíváncsiak arról? Vagy talán Gizi és Maris azt vitatják, hogy Józsi és Béla tényleg azt gondolja-e, amit mond, hogy gondol?

Az még hagyján, hogy valaki elmondja a véleményét akkor is, ha senki nem kérdezte. Én is elmondom, különösen egy provokáció esetén. De az, hogy kívülről bekiabálva leszólják azokat, akik a saját térfelükön valóban meg vannak szólítva, és korrektül el is mondták a véleményüket, finoman szólva tahóság. Nem kisebb, mintha valaki a trágyás gumicsizmájában betrappol egy olyan helyre, ahova mindenki más csak úgy megy be, hogy előtte nemezpapucsot húz a cipőjére.

Ez továbbra is a vallási rovat, nem pedig a valláskritikai, vagy az ateista, vagy az evolucionista, nem egy másik, hanem éppen az. Ezért itt nagyon is szabad Bibliára hivatkozni és megkérdőjelezni a kincstári, tudománytalan ideológiákat, és nem kötelező a rég ismert dallamot együtt fújni a kórussal. Úgy gondolom, mindenkinek joga van ahhoz, hogy a saját térfelén ne kelljen magyarázkodnia azért, hogy miért az a véleménye, ami alapján oda tartozik, ahova, szemben a kritikusokkal, akik maximum vendég itt. Ha pedig vendég, akkor viselkedjen vendégként, nem pedig úgy, mint a házinéni, akit a háta mögött csak "Vén Sárkányként" szoktak aposztrofálni, mert akkor nem vendég, hanem birtokháborító. Aki nem tud disztingválni, mások emberi jogait és méltóságát tiszteletben tartani, az akár el is húzhat szépen haza, senki nem tartóztatja őket, és senki sem fog utánuk menni, hogy zavarja a kis világukat, ahol abban hihetnek, amiben akarnak: ufókban, Télapóban, vagy Őslevesben - kit érdekel? De ugyanezt mi is elvárjuk.

Ez így nem korrekt?

2015. máj. 10. 23:11
 25/45 anonim ***** válasza:
65%

"Gizi és Maris nem értelmezte a kérdést, és nem vette észre, hogy meg sem lett szólítva"

Az a helyzet, hogy ez itt az internet, nem pedig mondjuk egy tárgyalás. Itt teljesen mindegy, hogy kinek mi szól. Mindenki oda ír, ahova szeretne. Ezt nem a kérdező fogja eldönteni vagy a te elképzelésed. Mindesetre tévedsz.

"korrektül el is mondták a véleményüket, finoman szólva tahóság"

Már miért lenne tahóság? Másnak meg a te véleményedről van véleménye. Az emberek többsége arra reagált és nem a kérdésre.

Az már a te gondod, hogy képtelen vagy feldolgozni a kritikát, főleg akkor ha te is tudod, hogy te írsz össze marhaságokat.

"Nem kisebb, mintha valaki a trágyás gumicsizmájában betrappol egy olyan helyre, ahova mindenki más csak úgy megy be, hogy előtte nemezpapucsot húz a cipőjére."

Nem, éppen ellenkezőleg. Te vagy a gumicsizmás ürge, aki behordott ide egy csomó szemetet, más meg úgy érezte, hogy fel kéne takarítani utána.

"Ezért itt nagyon is szabad Bibliára hivatkozni és megkérdőjelezni a kincstári, tudománytalan ideológiákat, és nem kötelező a rég ismert dallamot együtt fújni a kórussal."

Hivatkozz, senki sem tiltotta meg. Más meg másra fog hivatkozni. Attól még, hogy ez a vallás kategória, még nem lesztek izolálva a világtól. Ez nem is azért van.

"Úgy gondolom, mindenkinek joga van ahhoz, hogy a saját térfelén ne kelljen magyarázkodnia azért, hogy miért az a véleménye, ami alapján oda tartozik, ahova, szemben a kritikusokkal, akik maximum vendég itt."

Senki sem kérte azt sem, hogy magyarázkodj. Ha te úgy érzed, magyarázkodnod kellene, az szintén ilyen privát dolog. Viszont ettől még hülyeségnek tarthatom a véleményedet. Ugyanannyi jogom van hozzá, mint neked ahhoz, hogy leírd. Meg valószínűleg te is hülyeségnek tartod az én véleményem, így meg aztán főleg.

Mellesleg itt mindenki vendég, hacsak nem te üzemelteted az oldalt.

"mások emberi jogait és méltóságát tiszteletben tartani"

Miféle jogok lettek azzal eltiporva, hogy mondták mik pl. bizonyos tévedéseid/tévedéseitek? Vagy ezentúl az iskolában sem javíthatja ki a tanító a gyereket, ha valami szamárságot mond?

Itt azért már erősen túlzol. Ha nekem el kell fogadni, hogy te vallásos vagy, te meg fogadd el azt, hogy más/én meg nem. Csak azért nem fog valaki neked mosolyagva bólogatni, mert érzékeny pici lelked nem bírná feldolgozni, ha ellentmondanak neki.

Nem tudom, hogy hány éves vagy, de esetleg ideje lenne hozzászokni.

"zavarja a kis világukat, ahol abban hihetnek, amiben akarnak: ufókban, Télapóban, vagy Őslevesben - kit érdekel? De ugyanezt mi is elvárjuk.

Ez így nem korrekt?"

Akkor élj is ez alapján és szállj le végre azokról, akik ide vagy amoda leírják, amit gondolnak.

A vallás kategória nem a vallásos embereknek szól, hanem a vallásRól mindenkinek. Ez itt a különbség.

2015. máj. 11. 00:29
 26/45 anonim ***** válasza:
32%

Van egy szabály:

"Ne a válaszokra válaszolj, hanem a kérdésre! Mások válaszáról a véleményed a lefelé és felfelé mutató nyilak segítségével (azaz a válasz értékelésével) közölheted!"

Ezt az alatt olvashatod, ahol választ adsz. És ezzel magam is megsértettem ezt. De az, hogy ezek után még neked áll feljebb... A kérdés nem neked szólt, és senki nem kérte, hogy az evolucionista vallásodat terjeszd itt.

2015. máj. 11. 04:20
 27/45 anonim ***** válasza:
100%

Mivel úgy tűnik rossz irányból próbáltam magyarázni, most javítanék. Igen kicsi állatok csontjai is megmaradhatnak, nagyon hosszú ideig, ez pedig elsősorban az állat testének szervetlen anyagtartalmától függ. A trilobiták elég meszesek, pl. a mészkő is belőlük, meg a hozzájuk hasonlóan meszes vázú lények maradványaiból alakult ki. Mindemellett a kövesedés elég összetett folyamat, rengeteg dolog befolyásolja, a hőmérséklettől kezdve, a talajösszetételen át környék tektonikai állapotáig sok minden. Mert, hogy a csont maga egy-két ezer (max. pár tízezer) évnél tovább nem marad meg, hanem a szerves összetevői helyére köves állomány kerül. Arra, hogy ősembernél kevesebb maradt, sok magyarázat lehet. Lehet, hogy Kelet-Afrika talaja savasabb volt a kelleténél, több volt a dögevő, ami megtámadja a tetemet, a későbbi korokban, pedig lehet, hogy a temetkezési rítus módja miatt nem maradt semmi (hamvasztás pl.). Persze, tudom ez nektek nem bizonyíték semmire, nem is nektek szól, hanem azoknak akik véletlenül ehhez a kérdéshez tévednek és nem tudják eldönteni, hogy mi van.

Darwin pedig természettudományt tanult az egyetemen, legalább nézz meg egy életrajzot mielőtt erről osztod az észt.

2015. máj. 11. 08:41
 28/45 anonim ***** válasza:
Asperissimus: a kérdés megfogalmazása szerint "a vallásos emberekhez" szólt. Én annak tartom magam, tehát nem a pályán kívülről kiabálok be. Vagy te talán jobban tudod, hogy én vallásos vagyok-e, vagy sem?
2015. máj. 11. 09:53
 29/45 anonim ***** válasza:
65%

"A kérdés nem neked szólt, és senki nem kérte, hogy az evolucionista vallásodat terjeszd itt."

Erre az okosságra sem volt kíváncsi senki, mégis idehánytad. :)

Szerintem nem ártana neked valami jó pszichomókus, aki foglalkozik a lelki problémáiddal, mert úgy tűnik van egy kevés. :D

2015. máj. 11. 11:27
 30/45 anonim ***** válasza:
10%

Ne haragudj, kedves 65%-os arctalan barátom, de demagógia ellen már csecsemő koromban be lettem oltva, így nem igazán vagyok vevő a szövegedre. A vallási rovat a vallások megbeszélésére van, nem pedig a kritizálására. Te kritizálod a vallást és a hitet, arra ott van a valláskritikai rovat. Én ritkán látogatok oda, de téged idehúz a kicsi troll szíved, pedig fogalmad sincs sem a bibliai hitről, sem pedig a vallásokról. Nem érted, hogy mi a probléma azzal, hogy valaki egy adott ember, vagy embercsoport véleményére kérdez rá, de valaki olyan kotyog bele, akit nem kérdeztek meg, hogy neki mi a véleménye. Nem tudom, ezt a mindennapok során is így csinálod-e, de ha igen, akkor ismerve a magyar ugar valóságát, a fogsorod és az orrsövényed épségének nem jósolok túl nagy jövőt. Két ember beszélget, és odaállsz harmadiknak a megkérdezésük nélkül? Egy zártkörű rendezvényen leállsz vitatkozni a rendezőkkel, hogy miért nem akarnak beengedni meghívó nélkül?

Talán a kérdező szándéka valójában ugyanolyan provokáció, mint a te ittléted. Ennek ellenére azt kérdezte a vallási rovatban, hogy a vallásos emberek mit gondolnak. Te vitatod, hogy a vallásos emberek valóban azt gondolják, amit mondanak? Vagy mi a vitád tárgya? Az, hogy a vallásos emberek szerinted rosszul gondolják? Ez azonban nem volt kérdés. Azt, hogy ez az internet, itt mindenki tudja. De azért vannak ezen az oldalon kategóriák, hogy eligazítsák az embereket. A kategóriákon belül alkategóriák vannak, hogy a tájékozódás még pontosabb legyen. Nem szimpatizálsz a vallásos emberek gondolkodásával? No problem, ez vice versa adott. Mit keresel itt? Azért jöttél, hogy trollkodjál? Azt látjuk. Mit remélsz az ittlétedtől? Azt gondolod, hogy egy más meggyőződésű embert érdekel az a hablaty, amit nyújtani tudsz? Miért nem mész inkább az ateista kategóriába, hogy a hasonszőrűekkel kitárgyaljátok, hogy a vallásos emberek micsoda őskövületek, és ti milyen jó fejek vagytok?

Annyi igazság van a dologban, hogy a szabályzat nem tiltja, hogy itt legyél. Ez igaz, de attól még bunkóság, ha azokat cikized, akik alanyi jogon oda tartoznak, ahova te nem. Ez jellem kérdése, de olyannal nem mindenki rendelkezik. Annyit tehetek érted, hogy a moderátorok felé jelzem, hogy a kérdés rossz kategóriában lett feltéve, ha pedig átrakják oda - ha ugyan átrakják -, ott úgy kritizálod a vallást, ahogy akarod, és azzal, aki hajlandó veled vitatkozni.

2015. máj. 11. 12:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!