Mit gondolnak a vallásos emberek az ősember és dinoszaurusz leletekről?
Ilyenkor azért érdekelne, hogy ezeknek a vehemens evolúciótagadóknak van-e végzettsége biológiából, vagy paleontológiából, geológiából esetleg régészetből? Mert én is el tudok olvasni pár internetes oldalt nagyon tudományosnak tűnő szöveggel aztán terjeszteni az igét. Érdekes, hogy az Asperrimus által idézett tudósok mind erősen vallásosak, Arthur Keith pl. rasszista is volt, aki szerint az emberiség Európában alakult ki. Az, hogy voltak csalások ezzel kapcsolatban nem tudom milyen eszement logika alapján bizonyítja egyeseknek, hogy az egész elmélet hülyeség. A szentjeitek ereklyéinek 99%-a hamisítvány abban mégis hisztek.
Az, hogy a tudomány téved természetes. Így fejlődik. A tudósok pedig emberek, van köztük jó és rossz, mind morálisan, mind szakmailag. A különbség a tudósok és a vallásosak közt, hogy előbbiek sosem állították, hogy tudják a végső igazságokat, de utóbbiakkal ellentétben tesznek érte, hogy közelebb kerüljünk hozzájuk.
11. Dehogy van végzettségük. Esetleg valami olyan, aminek semmi köze a biológiához.
Ami ide is megint be lett kopipésztelve, már vagy 5 éve kering itt majdnem változatlan formában. Pontosan ugyanazok az "ellenérvek" az evolúció ellen, minden egyes evolúciós kérdés alatt, lényegében ugyanabban a formában és minden alkalammol meg is lettek cáfolva.
De minek is, amikor 10 perc múlva egy hasonló kérdés alatt ismét ugyanazok a hamis vagy/és csúsztató állítások lesznek.
*13
Nehezen lehetett volna neki, mikor még nem tanították egyetemen.
#16: na hát én meg azt gondolom a dinókról, hogy jó nagyok lehettek, és biztos sokat kellett enniük.
De kétlem, hogy a kérdező erre lenne kíváncsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!