Miért ítéli szinte mindenki el a Jehova Tanúit?
gondoljátok, ha azt kérdezték volna, hogy "ki miért ítéli el noét a kortársai közül" akkor is lenne értelme a kommenteknek? ugyanis ez a "nemnormális, agyilag zokni"nak gondolt noé 120 évig "zaklatta" a kortársait, hogy menjenek be a bárkába. nem láthatunk a jövőbe, de visszatkintve meg kell, hogy állapítsuk, noénak volt igaza, nem annak az összes többi embernek, aki lenézte és elítélte őt. probáljatok meg belegondolni abba, hogy ezek az emberek tv nézés, pihenés helytt ingyen, szeretetből végzik ugyanazt a munkát, mint noé. belegondoltatok, hogy nem lehettek 100%-ig biztosak abban, hogy nincs igazuk? van rá esély, még ha szerintetek csak 0,00000000000000000000000001%-is, hogy igazat mondanak. az megint más kérdés, hogy hogyan teszik ezt.
2010. febr. 24. 13:47
22/37 A kérdező kommentje:
Mondjuk én tisztelem ezeket az embereket. hiszen hihetetlen jó emberek. Kedvesek és segítőkészek. valószínűleg azért ítélik el az emberek őket, mert az ember természetéből adódoan nem tudja befogadni az újat, a másat.
23/37 anonim válasza:
Mert más vallásokról hazudoznak.
2010. febr. 24. 17:07
elnézést kérdező, de 2 válaszod üti egymást. előzőekben azt írtad, hogy majdnem tettleg bántalmaztál 2 idős hölgyet, és pofátlannak nevezted őket. értem. most meg azt, hogy tiszteled őket, és aranyosak. mi történt, megvilágosodtál a 2 válasz között? :-) fel tudnád oldani az ellentétet? (tudom, hogy nem tartozik szorosan a kérdéshez, de érdekelne a miértje)
2010. febr. 24. 17:22
Hol van ez a rész a Bibliában: Noé 120 évig győzködött bárkit is? Én nem emlékszem ilyen részre, arra igen, hogy a saját családját győzködi, de hogy más embereket? De erre sem a Bibliából, hanem egy drámából.
De elfogadom, hogy jót akarnak, de egy kis alapműveltség nem ártana. Komolyan fizikailag fájt, hogy nem tudták van olyan vallás a földön, hogy buddhizmus.Ami mondjuk nem egy jelentéktelen vallás azt hiszem. De a Bibliáról sem igen volt fogalmuk. Ami szintén gyalázatos, lévén ott hurcibálják a kezükben, abból idézgetnek össze vissza, mondjuk ismerni illene.
2010. febr. 24. 17:37
épp ez a lényeg, hogy NE ismerjék
különben bevennék azt a sok hazugságot, amit a társulat töm beléjük?
2010. febr. 24. 17:57
kedves 17:37 jogos a kérdésed, ugyanis az alaptörténetnél, vagyis mózes könyvében ez nincs benne. de pl a 2péter 2:5 az igazságosság prédikálójának nevezi noét, egy másik helyen elmondja, hogy megvetették noét, és nem hittek neki, és így tovább, igyekszem majd megkeresni őket pontosan.
2010. febr. 24. 18:52
28/37 A kérdező kommentje:
Jaj akkor lehet, hogy nem jól írtam a kommenteket.
Az agyamra mennek, de azért nagyon jó emberek a maguk kis világában.
Így már jó?
Abból, hogy a bibliai szereplőket jogtalanul nézték le, abból mér következik az, hogy a mai Őrtorony-szektásokat sem jogosan ítélik meg?
Ez a hülye ostromlottvár érzés, mártiromságtudat, egocentrizmus, holott csak egy hülye, újonnan sem jött szekta, aki azt hiszi, hogy Isten támogatja őket.
2010. febr. 24. 19:48
ma 17:22
biztos összekavarta szegény, már annyi jehovamosdató kérdést tarthat fent :)
2010. febr. 24. 20:47
Kapcsolódó kérdések: