Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kicsoda Szent Márton?

Kicsoda Szent Márton?

Figyelt kérdés
"Szent Márton rádteríti fényes köpenyét..." (Ákos)
2010. febr. 21. 23:17
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Szerintem ő:

[link]

Egyébként Szombathelyen született.

2010. febr. 21. 23:21
 2/11 A kérdező kommentje:
Hmmm... Franciaország védőszentje... Akkor semmi köze a halottakhoz/ haldoklókhoz? Azért idéztem az Ákos- dalt, mert egy haldoklóról van benne szó...
2010. febr. 21. 23:29
 3/11 anonim ***** válasza:

Szent ügyében mindig erre nézelődj:

[link]

2010. febr. 21. 23:40
 4/11 anonim ***** válasza:
Ha elolvastad a cikket: "Egy este nélkülöző koldussal találkozott. Köpenyét kardjával kettévágta, egyik felét a koldus vállára borította. Álmában Jézus jelent meg a koldusnak adott köpenydarabban."
2010. febr. 21. 23:42
 5/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm, így már értem :D
2010. febr. 22. 11:06
 6/11 anonim ***** válasza:
a biblia nem ír ilyen nevű személyről. ákos pedig egyedi, a bibliai tanítástól eltérő nézeteket vall, és terjeszt, habár van igazság is abban, amiben hisz. de buzdítom, ne elégedjen meg részigazságokkal.
2010. febr. 23. 15:32
 7/11 anonim ***** válasza:
Ls az a személy, aki nincs név szerint megemlítve a Bibliában az nem létezik? Micsoda hülyeség! Akkor te sem létezel!
2010. febr. 23. 16:18
 8/11 anonim ***** válasza:
én bizonyítani tudom, hogy létezek, ellenben csak Istennek van joga bárkit szentnek nevezni, és annak nyoma kell hogy legyen az egyetlen, földön lévő ihlettet szavában, a bibliában. vagy gondolod, hogy bibliai személyek hitelességét az ablak-zsiráfból tudod bizonyítani? szerintem csak a bibliából.
2010. febr. 24. 14:03
 9/11 anonim ***** válasza:

"én bizonyítani tudom, hogy létezek, ellenben csak Istennek van joga bárkit szentnek nevezni, és annak nyoma kell hogy legyen az egyetlen, földön lévő ihlettet szavában, a bibliában. vagy gondolod, hogy bibliai személyek hitelességét az ablak-zsiráfból tudod bizonyítani?"

És mikor jön majd a folytatása? Az elmúlt legalább 1500 évről ugyanis egyetlen szó sincsen benne, tehát ha belőle indulunk ki, akkor a középkortól fogva már senki sem lehet szent...

Félre ne érts, hiszek Istenben, de a Bibliát nem tartom viszonyítási pontnak, mivel álláspontom szerint emberek írták és szerkesztették, gyakran saját érdekeik és értékrendjük alapján.

2010. febr. 24. 14:10
 10/11 anonim ***** válasza:
a jelenések könyve beszél arról, hogy új tekercsek nyittatnak meg az 1000 év után. szerintem igazad van, de én leszűkíteném az első századig, ugyanis a felkent tanítványok halála után senki nem tett Isten segítségével csodát. ha csodát látunk, vagy hallunk, az nem Isten erejéből van, hanem sátánbéból, miként mózes Isten erejével tett csodákat, a fáraó mágiát űző papjai pedig sátánéval. egy személyes kérdés: ha elfogadod, hogy létezik egy Isten, aki megalkotta az embert a földet, a napot, a tejutat a galaxisokat a pulzárokat és qvazárokat, azaz mindent, és ezeket mind a mai napig fenntartja, szerinted egy könyvet, az embereknek szóló üzenetét ne tudna fenntartani 2-3-4 ezer éven át? azért kérdem, mert én semm hittem, de meggyőződtem róla, hogy a biblia Isten szava, és egyetlenegy prófécia sem származik valamilyen egyéni értelmezésből, hanem Istentől szóltak emberek, miként egy igazgató levelet küld: ő diktál, a titkárnő ír, mégis a levél az igazgató gondolatait tartalmazza.
2010. febr. 24. 16:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!