Félek a Sátántól. Mit tegyek?
"Még azt sem. Mindent, amit Sátánnak és démonainak tulajdonítasz, emberek műve"
Eberek műve, ez nem azt jelenti hogy aki rosszat tesz az a sátánra mutat és felmenti magát. A sátán csak rávisz a rosszra, de emberek követik el.
"Miért a főbűnös Sátán élvez büntetlenséget évezredek óta"
Nem élvez büntetlenséget, szó nincs erről. Haladékot kapott, végül megkapja a büntetését.
"Meg amúgy mi lenne az, amit Isten nem tud előre? "
Isten mindent tud előre, de a döntés a tiéd.
"A pokol nem próba, hanem fenyegetés. Ráadásul, mivel ellenőrizhetetlen, igen üres blöffnek tűnik. Nekeresd országnak is hívhatnák."
Ez az élet egy próbatétel. Fogd fel úgy mint egy vizsga az iskolában. Mondhatod azt a tanárnak a vizsgán hogy te ezt nem tarod igaznak, blöff az egész, nem érdekel, nem úgy van stb, de a végén a tanártól megkapod az elégtelen.
Láttam már embereket elégtelent kapni. Pokolra jutni még egyet sem. Az elégtelen nem blöff, a pokol blöff.
Ha Isten tudja a döntésemet előre, akkor nincs döntésem. Nincs vitakérdés.
Az emberek nem kapnak több ezer év haladékot... főleg ha gyilkosok és bűnismétlők.
Miért kell tökéletesnek teremtett lényeket próbának kitenni? Nevezhetők-e tökéletesnek, ha az első próbán elbuknak?
most akkor kitől félsz?
Sátántól vagy az ördögtől?
mert a kettő nem ugyanaz
"Láttam már embereket elégtelent kapni. Pokolra jutni még egyet sem. Az elégtelen nem blöff, a pokol blöff."
Nem is láthattál még senkit pokolra jutni, mert még senki nem került oda, de szerintem ha ragaszkodsz a jelenlegi nézeteidhez jó eséllyel közelről láthatod majd.
"Ha Isten tudja a döntésemet előre, akkor nincs döntésem. Nincs vitakérdés."
Miért ne lenne döntésed? Isten tudja előre de ettől még a te döntésed. Két külön dologról beszélsz.
Mi változna ha több ezer évig élnél? Nem az számít hogy meddig élsz hanem az hogyan. Az meg hogy elbuksz vagy sem rajtad múlik.
A kérdező meg csak unatkozott. Feltette a kérdést de hozzá sem szól.
Kérdező...
Találós kérdés:Mit eszik a Sátán?
Megfejtés:Félelmet!
Miért eteted?
" Csak akkor lenne az én döntésem, ha dönthetnék máshogy. De amit Isten előre lát, az nem lehet máshogy. Máskülönben nem látná előre. "
Így akarod felmenteni magad? Mert ha igen akkor nagyon szánalmas. Te logikád alapján akkor mindenki azt tehetne amit akar, aztán meg azt mondaná Isten döntött így.
Mi alól menteném fel magam? Nincs bűntudatom.
Egyébként mindenki azt tesz, amit akar. Te is. Nincs jelentősége, mert nem véletlenül akarod azt, amit akarsz. Az akaratod is predesztinált. Ez a párbeszéd is. Soha nem létezett olyan alternatíva, amiben ez nem történt meg. Megtörtént, mert meg kellett történnie.
Így van, de ez nem történt volna meg ha te nem akarod, tehát a te döntésed volt.
Igazából már elmondtam amit akartam. Azt viszont ne felejtsd el hogy mit is teszel kockára. Tudom hogy nem hiszel ebben, de bármi is vár ránk az örökké fog tartani. Ha csak 1 százalék esély lenne rá hogy igaz, akkor is érdemes lenne elgondolkozni. Később már nem tudod helyrehozni. Megéri neked hogy itt néhány évért elveszíts mindent? Nekem nem, de mindenki magáért felel.
Látom nem érted, hogy nem akarhattam mást :)
Én sokat gondolkozom ezen, ezért nem mondhatod, hogy nem. De az is tény, hogy az ember nem azt hisz, amit akar, hanem amit hisz. Te tudsz mást hinni, mint amit hiszel? Akaratlagosan? Nem hiszem...
Nem adok 1% valószínűséget sem a pokol sztorinak. Ha létezne pont a te Istened, akkor is legrosszabb esetben megsemmisítene, úgy mindenestől és végleg... ahogy egyébként is meg fogok semmisülni, ha meghalok, szóval igazából... mindenképp meghalunk, csak azt kockáztatom, hogy nem támaszt fel utána. De a halottaknak úgyis mindegy. Nekem meg azért mindegy, mert úgy is az lesz, aminek lennie kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!