Muszlimok! A kulturális szokások felül írják a Koránt? Mert én mindig kultúrába botlom, családi, népi szokásokba és nem látom a korán tanításaikat az életükben.
Ne idealizáld az embereket :)
Vallástól függetlenül vagyunk kedvesek vagy éppen bunkók, mindegy hogy a Korán szerint próbálunk élni vagy a legvadabb ateista nézeteket valljuk.
Egyébként természetesen nem, nem írhatja felül semmi a Koránt, de mint mondtam, senki sem tökéletes, én nem is várom el senkitől, hogy maradéktalanul be tudjon tartani mindent. Különösen erős a kultúrális hatás, az a környezet, amiben az illető szocializálódott. Akár tudta nélkül is simán gondolhatja, hogy ő most erkölcsösen él (lásd a sok idióta iszlamistát).
Semmi nem írhatja felül a Koránt. Az, ha valaki nem megfelelően él, az az ember egyéni hibája.
Az emberiség ilyen: senki nem egyforma. "lenéznek mindenkit" - lehet. Ő hibájuk. Annak a pár főnek a hibája, nem az egész muszlim társadalomé. De tudva levő, hogy azok, akik lenézik a másikat, azok nem valami jó emberek. Plusz nincs felsőbbrendű ember. Az ítélkezés nem az emberek joga.
Érdekes. Mostanában elég sok muszlimot ismertem meg a világ minden tájáról és kivétel nélkül mindegyik kedves, udvarias. Távol áll tőlük az élősködés, a nők megalázása, más vallások gyűlölete, vagy a felsőbbrendűség.
Az általad feltett kérdést már én is feltettem nekik és mind azt mondták: "Ne keverd össze a vallást és a kultúrát!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!