Bűnnek, véteknek számít ha már nem akarok jót tenni az engem lenéző, utáló emberrel?
Nem derult ki a kapcsolat kettotok kozott, de ha jol ertem van egy ember aki utalt es te mindent megtettel hogy ne utaljon. Nem tudom miert fontos neked egy masik embert kenyszeriteni valaminek az ellenkezojere, de ha sz o utalatara te szeretettel reagaltal, akkor ne varj semmilyen valtozast.
Mondok egy peldat, egy kicsit fura lesz de probald megerteni a lenyeget. Ha egy kutya megharap es te ezert jutalmat adsz neki, akkor ne csodalkozz hogy az a kutya elobb-utobb szet tep.
szia
(Máté 5:44–48) 44 Én azonban azt mondom nektek, hogy szeressétek ellenségeiteket, és imádkozzatok azokért, akik üldöznek titeket, 45 hogy égi Atyátok fiainak bizonyuljatok, mivel ő felhozza a napját gonoszokra is, jókra is, és esőt ad igazságosaknak is, és igazságtalanoknak is. 46 Mert ha azokat szeretitek, akik titeket szeretnek, milyen jutalmatok van? Nemde az adószedők is ugyanezt teszik? 47 És ha csak a testvéreiteket üdvözlitek, mi rendkívülit tesztek? Nemde ugyanezt teszik a nemzetekből valók is? 48 Ezért hát legyetek tökéletesek, mint ahogy a ti égi Atyátok tökéletes.
a Fizikai segitség nyújtást hagyd abba, és inkább a fent idézett irás szöveg alapján segits, vagy is imádkozz érte
Mit segítesz?
Hogy fejezi ki az utálatát?
Nem, az nem vétek, legfeljebb csak gyengeség de az, hogy kedveskedtél neki, megakartad lágyítani, bizony nagy bűn, ő kétség kívül tolakodásnak vette a te kedveskedésedet. Hagyd azonnal abba!
Képzeld magad az ő helyébe, akkor talán megérted.
Csak abban segíts neki, amiben rá van szorulva, de akkor viszont ne foglalkozz azzal, hogy hálás-e érte vagy sem.
Amiben nincs igazán rászorulva, abban pedig ne segíts neki. Biztos vannak olyanok a környezetedben, akik jobban rá vannak utalva a segítségedre és szívesebben is veszik, ha segítesz nekik. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!