Milyen változásokra kell számítanom az életben, ha muszlim akarok lenni?
Először tanulmányozd a muszlim vallást!
Amennyiben az szerint akarsz élni, a Korán és a hagyományok ismerete után magad is megitélheted a bekövetkezett változásokat.
Az én családom abszolut toleráns, nem volt vele baj. Alapvetően öltözködési és táplálkozási szokásokat kell megváltoztatnod:
- Mind a nőknek, mind a férfiaknak el kell takarni egyes testrészeiket, így pl. a strandolás kilőve, hacsak nem szörfös ruhában mész.
- Kaja: Alkohol kerülése (nagyon sok rummal ízesített csoki van), nem megfelelően levágott állatokból készült termékek kerülése (alapvetően a húsok, de oda kell figyelni a krémes dolgokra is, nagyon sokban van zselatin, pl. puddingok, sajtkrém, joghurt).
Az én családom is elfogadta, hogy muszlim lettem. Alapvetően elég sok életvitelbeli változáson megy keresztül az, aki muszlim lesz. Ha fokozatosan állsz át erre az életmódra, akkor nem nehéz, de hirtelen túl sok változást okozna már a napi öt ima is.
Szerintem nincs olyan munkahely, ami ne bírna ki 10 percet, amikor imádkozol. Végül is, mások meg cigiznek, kávéznak, akkor miért ne lehetne ezt a kevés időt úgy eltölteni, ahogy jónak látod?
Ebben a videóban részletesen elhangzik minden az imáról:
https://www.youtube.com/watch?v=ovZze6dW3jU&index=2&list=PLl..
Azt nem árt tudni, hogy a radikális muszlimok (nem csak a nyílt dzsihádisták) életveszélyes fenyegetést jelentenek a liberálisabb muszlimokra is. Ez az egyik. A másik: kérdező, ha már annyira hálás akarsz lenni valakinek, akkor miért nem inkább a biblia Istenével, meg Jézus Krisztussal teszel próbát? Leválasztva róluk a hamis tradíciókat, képzeteket, amik a történelem során rárakódtak. A két isten egyébként baromira nem ugyanaz.
Személyes véleményem ezekről a betérésekről: úgy látom működik a sátán evangéliuma. Hamis szellem vezeti ezeket az embereket ebbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!