Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen változásokra kell...

Milyen változásokra kell számítanom az életben, ha muszlim akarok lenni?

Figyelt kérdés
Mostanában azon gondolkozom, hogy muszlim szeretnék lenni csak félek a változástól, meg az előítéletektől. Jelenleg keresztény vagyok, de eddig nem igazán voltam vallásos, akik nem születésük óta muszlimok, csak később lettek azok elmondanák a tapasztalataikat, hogy miben változott meg az életük, meg mit szóltak hozzá a családtagok, barátok? Köszönöm a válaszokat előre :)

2014. dec. 29. 06:34
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Szia!

Ha pesti vagy, tudok ajánlani 2 nagyon jó mecsetet is. Szeretettel fogadják az érdeklődőket, nekem nagyon jó tapasztalatom van róluk! Én eddig 3ban is jártam már, ebből 2 van, amit tényleg érdemes megnézni!

2015. jan. 18. 08:30
 12/16 A kérdező kommentje:
Szia, köszönöm a válaszod, nem vagyok pesti, de laknak ott rokonaim és ha legközelebb arra járok akkor természetesen el fogok, oda menni. Remélem hamarosan lehetőségem lesz rá. Eddig egész jól alakulnak a dolgaim.
2015. jan. 18. 17:54
 13/16 anonim ***** válasza:

Selam

Nem nagyon van Magyarorszagon olyan munkahely amely a napý 5 ýmat toleralna hacsak nem olyan cegnel dolgozol ahol a vezetök maguk ýs muszlýmok.Az ýgaz hogy a napý 5 ýma kötelezö / lenne / de azt ýs tudný kell hogy az arab výlagban mas a munka fogalma mýnt a nyugatý výlagban,az arabok es a muszlým orszagok ferfýtagjaýnak nagy resze kereskedö tehat sajat üzlettel rendelkezýk amelyet bezar az ýma ýdejere,vagy van tarsa es felvaltva egymas utan ýmadkoznak,nem 10 perc ez azert nagy tevedes plane ha elötte a rýtualýs mosakodast ýs beleszamýtod. Peldaul ha egy gyarban dolgozýk valaký ahol mennek a gepek, a sorok akar a telefongyartasban ýs ahol robotgepek megallas nelkül dolgoznak es az emberek kapkodva dolgoznak a sorok mellett megneznem en hogy tartja be valaký a napý 5 ýmat.Magyarorszag HALLo ez a maý magyar valosag. Amýkor 12 oras munkarendben chech-olasos kartya ellenörzessel a 12 oran belül 40 perc szüneted lehet,amýbe bele kell fernýe az ebedednek es a napý 12 orara elosztott 5 perces Wc latogatasý szüneteknek akkor hogyan? Ez nem fýkcýo anno Magyarorszagon a NOKIA reszlegen dolgoztam mýnösegellenörkent tehat nem ýs a sorokon ez volt a rend,tehat ott ez lehetetlen es meg nagyon sok ýlyen munkahely van sorolhatnam...ha nýncs mas lehetöseg akkor reggel es este ýmadkozz ez egyenlöre eleg lesz ýsten latja a szandekot. Nem mýnýdg a külsöseg a fontos kesöbb kýalakul az elet lehet talalný olyan munkahelyet majd ahol ez mar esetleg nem okoz problemat de ahhoz ýsmeretseg kell. Výszont ha megýsmerkedsz muszlým emberekkel egyýk lehetöseg adja majd a masýkat. Nök altalaban nem dolgoznak tehat ez az ýmajukat nem befolyasolja,ýnkabb haztartasbelýek,legalabbýs ýtt a keletý orszagokban ýgen ahol en ýs elek.Nem kell mýndent egyszerre egyýk naprol a masýkra a türelem az egyýk legfontosabb dolog a vallasban ýs mýndenký a sajat tempoja szerýnt haladjon. Szerýntem nagyon fontos hogy elötte megýsmerjük a kulturalýs a vallasý hatteret,olvassuk naponta a Korant nekem ez nagyon fontos az ýszlam.com oldalrol rendeltem meg harmadarban van mýnt a könyvesboltokban :)

Nem kell megfelelned mas embereknek hogy ký mýt szol hozza az mellekes szýnte hýszen mýndýg furcsa szemekkel nezýk a massagot az emberek felnek töle plane most valamýfele ýszlamfobýa kezd kýalakulný...

Nezz fýlmeket az ýszlamrol, olvasgass,hagyd hogy az agyad es a lelked be tudja fogadný,en szoktam a könyvekböl jegyzetelgetný ýs..Az oldalon rengeteg letölthetö e-book ýs van valamýnt olyan rendelhetö könyvek ýs amelyeknek csak a postaköltseget kell fýzetned Allahnak valo szolgalatbol ýngyenesen terjesztýk.En regebben egy egy könyvet amýkor letöltöttem akkor elvýttem,kýnyomtattattam es bespýraloztattam ýgy normalýs könyv formaja lett es barmýkor elö tudtam venný alahuzný benne vagy jegyzetelný belöle.

A Youtubeon nagyon sok dokumentumfýlm van pl a Spektrum altal keszýtett ýs amely szepen bemutatja az ýszlamot:

ez 3 reszböl all az elsöt belýnkelem es a tovabbý reszek ýs ott lesznek a jobb oldalý savban majd megtalalod öket jo?

https://www.youtube.com/watch?v=YAW1cN3uU68

Ez a Spekttrum TV fýlmje nagyon szep es korrekt:

https://www.youtube.com/watch?v=q795x_1S89M

Masýk výdeo az ýszlam tanusagtetelröl a SAHADA-rol magyar nyelven:

https://www.youtube.com/watch?v=HYVs8GRgQ7Y

Remelem tudtam neked segýtený szep napot :)

2015. jan. 24. 08:47
 14/16 A kérdező kommentje:
Szia, köszönöm szépen a válaszod, egyre jobban kezdem megismerni ezt a vallást, van egy barátom aki muszlim. Itt a gyakori kérdéseken is sok rendes embert ismertem már meg akik segítettek neke. Persze én sem akarok hirtelen mindent elkezdeni, apró lépésekben haladok. Az iszlám.com oldalt én is ismerem. A koránból elolvastam az első három szúrát magyarul. Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget és a fámogatást.
2015. jan. 25. 17:58
 15/16 A kérdező kommentje:
*támogatást :)
2015. jan. 25. 17:59
 16/16 anonim ***** válasza:
jo volt elolvasni a hozzaszolasokat
2020. okt. 6. 22:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!