Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A buddhizmus megadhatja a...

A buddhizmus megadhatja a lelki békémet?

Figyelt kérdés
Sajnos egy nagyon instabil és depresszióra hajlamos lány vagyok. Ha elmélyülnék a buddhizmusban, az segítene? Örülnék, ha tudnék valakivel beszélgetni, aki benne van a témában.

2015. ápr. 16. 20:01
1 2
 11/13 anonim válasza:

A Buddha tanítása megmutatja, mit tehetsz a belső béke eléréséért. De aztán a te dolgod ezt megérteni és használni.

Kiindulásnak: [link]

2015. máj. 3. 22:43
 12/13 anonim ***** válasza:
Szia. Beszélhetünk erről, ha akarod, de erre nem tudok neked se én se senki választ adni, azt hiszem. A buddhizmus sok mindent megadhat, de nem mindenkinek való, és pusztán az, hogy felveszel egy vallást és követed bizonyos szokásait, nem jelenti azt, hogy automatikusan megvilágosodsz és lelki békére találsz. Eleve, maga a történelmi Buddha is azt mondta, hogy a megvilágosodást mindenkinek magának kell elérnie. Ettől függetlenül azzal jót tehetsz magadnak, ha olvasol buddhista szövegeket és filozófiát, mert egy teljesen más nézőpontot is megismersz a hagyományos, nyugatin kívül. De önmagában a buddhizmustól ne várj csodát, mert arra csak te vagy képes. :)
2015. máj. 22. 12:00
 13/13 anonim ***** válasza:
Kérdező, irtam neked egy üzenetet erről privátban. Ha valaki gyakorolja a buddhizmust az lecsillapit, egyre jobban, ahogy valaki halad a meditácioban. Ezt több éves meditácios gyakorlás után jelentem ki. Ha valakinek van hozzá kedve az nézzen be a blogomra :) theravada.blogger.hu
2015. máj. 31. 11:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!