A buddhizmus megadhatja a lelki békémet?
Na megjött a "mindenvalláshamiscsakamiénkajó" hadtest.
A kereszténység mellett tényleg szól annyi, hogy az fonódik össze a magyar hagyományokkal (legalábbis a legutóbbi évezredével), az a leggyakoribb, legelfogadottabb vallás, az adja a legtöbb csatlakozási pontot a magyar társadalomhoz és néplélekhez.
De szerintem nem árcédula, meg egyéb gyakorlatias, haszonelvű szempontok alapján érdemes közelíteni egy valláshoz, hanem ha tényleg őszintén vonz.
Én mellesleg a Názáreti Jézus és a Sákjamuní Buddha tanításait is elfogadom. Nincs köztük ellentmondás, sőt, rengeteg az egyezés.
A buddhizmus nem ad lelki békét, azt csak Jézus Krisztus tud.
"Én ugyan elmegyek, de a békességem veletek marad. Igen, nektek adom a saját békémet. De másképpen, mint ahogy a világ adja. Ne nyugtalankodjatok, és ne féljetek!" - János 14:27
Ha igazi békességet akarsz Jézus Krisztust válaszd, Ő tud téged megszabadítani a depressziótól. A buddhizmus legfeljebb elmélyítené a depressziót, a magányosságodat. Nem befelé fordulásra van szükséged, hanem valódi szabadulásra amit Jézus tud megadni neked.
Van, akinek a buddhizmus adja meg, van akinek a keresztenyseg. Szerintem amugy azok, akik ezeket a kerdeseket arra hasznaljak, hogy szembeallitsak egymassal a vallasokat, nem ertettek meg a tanitast. Buddha es Jezus is az emberek kozotti baratsagot hirdette.
Az instabilitas, depresszio abbol szarmazik, ahogyan a vilagra tekintesz. Ez szenvedes, pontosan olyan, amirol Buddha tanitott. De azt fontos tudni, hogy nem a buddhizmus vagy Buddha fog megszabaditani a szenvedestol, hanem csakis a sajat erofesziteseid.
Kedves Kérdezö! Buddhának nagyon hányadtatott életutja volt. Tapasztalás utján jutott el a felismerésig. Nem kivánja senkinek, hogy végig járja az utat. Viszont örökül hagyta az embereknek azt a gondolatot, hogy válasszák az arany közép utat. Ez nem egyszerü, mert az tul unalmas. Azt javasolja az embereknek hogy tartsanak egy öszinte önvizsgálatot minden nap. Ugy, hogy egyszer sem mondják közben ,hogy "az azért volt, mert, hogy..." Mikor valaki letér a jo közép utról, mindig talál igazolást, hogy miért tette, de ahhoz már nem elég bátor, hogy felvállalja a hibáját, vétkét.
olvass Buddha életéröl de ne akard az övét járni. Te, Te vagy! Ö, pedig Ö volt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!