Léteznek emberi szellemek, vagy csak démoni megtévesztés az egész, s egyáltalán van köztes hely, a halál után a lélek tovább él, ki szerint mi?
Ebben a vallási témában mindenkinek a véleményére vagyok kíváncsi.
Vannak olyanok, akik úgy tartják, hogy a halál után az emberi test létezik, viszont a lélek nem támad fel, míg Krisztus második eljövetele el nem jön. Ha ez igaz, akkor nem léteznek emberi szellemek, hanem démoni megtévesztés az egész!
Akad olyan is, aki szerint a halál után rögtön az ítélet következik. Valaki vagy a Mennybe vagy a Pokolra jut.
Hogy jön ide a köztes hely, a tisztítótűz?! Létezik egyáltalán....?
Az emberi szellemekről állítólag szó sincsen, sőt sokan állítják, hogy ők szellemnek álcázott démonok.
Ha ítélet van, a lélek hogyan tud visszajönni, vagy itt maradni egyáltalán?
Nagyon sok kérdést lehetne ez köré megfogalmazni, de mégis ki hogy áll ehhez?!
Köszönöm a véleményeket, válaszokat.
Kedves Ozmium, nem tudom komolyan venni vakok értekezéseit a térlátásról, vagy a Goethe-féle színkörről. Legfeljebb a továbbiakhoz való több szerencse kívánását tudom kifejezni. Így vagyok veled is. Vitatkozni nem áll szándékomban, mert nem vagyunk közös platformon.
Amikor a műhelytanulmányaimat elkezdtem, mintegy harminchárom évvel ezelőtt, az első, amire megtanítottak a síkreszelés volt, ami mindenféle fém munkadarab bázisfelülete volt, amihez képest az összes további síkot, szöget, furatot, menetet, egyenest vagy görbét meghatározták. E nélkül a bázisfelület nélkül lehetetlen lenne legyártani a megfelelő munkadarabot. Nincs ez máshogy a gépi forgácsolásban sem. Ebben az esetben a gépsatuba vagy a tokmányba való befogás helyzete, és az érintő fogás határozza meg a későbbi paramétereket.
A közönséges törtekkel való számolás sem lehetséges, ha a törteket nem hozzák a műveletek előtt közös nevezőre. Kettőnk álláspontját pedig nem lehet közös nevezőre hozni, ezért én meg sem kísérlem. A vakokon sem segít, ha belereflektoroznak a szemükbe. Rajtuk csak az segít, ha a szemüket meg tudják gyógyítani. Ami neked vakság, nekem látás, és fordítva.
Hogyan tovább? Itt jön be a képbe a békés egymás mellett való élés képessége. Hajlandóak és készek-e az emberek arra, hogy úgy is megférjenek egymással, hogy az élet lényegének tekintetében teljesen mást gondolnak, vagy ehelyett inkább ölre mennek. Ettől függ, hogy egy társadalomban jó élni, vagy nem, nem pedig attól, hogy van-e egyen-ideológia, egyen-gondolat, egyen-érzület, egyenruha. A világtörténelemben még nem volt olyan társadalom, amiben ezek úgy voltak meg, hogy nem kényszer volt a háttérben. Én a szabadság híve vagyok, te azt gondolsz és mondasz, amit akarsz, de engem se akarj korlátok közé szorítani. Pont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!