Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért érzi azt egy templombajá...

Miért érzi azt egy templombajárós-vallásos, hogy neki el KELL mennie templomba, akár Húsvétkor, akár akármikor?

Figyelt kérdés

Valamint, mindig is érdekelt, hogy egy templomba járós

-egész pontosan miben hisz?

-olvasta -e a Bibliát

-és mik a saját, személyes gondolatai azzal a vallással kapcsolatban, amibe beskatulyázta saját magát?

A kérdést elgondolkodtatásnak szántam és kíváncsi is vagyok:)

Előre is köszönöm a válaszokat!:)

2015. ápr. 7. 09:25
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
58%

Na ja, az apokrif iratok ugyanúgy a Biblia részei voltak. Ha a jelenleg a Bibliában szereplő evangéliumokat isteni ihletettségűnek tartják, akkor az apokrif iratoknak is annak kell lenniük. Azt nehezen tudom elképzelni, hogy az a papgárda, aki összeválogatta a Bibliát, az ezt isteni ihletettségre tette volna. Ha mégis, akkor innentől bármilyen beletoldozgatás, átírás vagy kivágás (mint pl. a jehovisták Bibliája is) simán lehet isteni ihletettségű.

Szóval vagy az apokrifok is isteni ihletettségűek, vagy a nem apokrifok sem azok.

2015. ápr. 7. 14:43
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem azt érzi, hogy el kell mennie. A "kell" kényszert fejez ki, és számára itt nincs semmiféle kényszer.

Arról van szó, hogy mindenki igyekszik ott lenni, ahol jól érzi magát. A vallásos ember időről időre igényel egyfajta szertartást, mert ettől jól érzi magát. Húsvétkor esetleg különösen nagy az igénye, hiszen ünnepel. És e szertartások a templomban zajlanak. Az ünnep jellege és szelleme is azt igényli, emberek között legyünk. Mi sem természetesebb, mint elmenni a templomba, ahol mindez együtt van.

2015. ápr. 7. 16:23
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Azért járok templomba, mert jó oda járni. Többen ezt már szebben és részletesebben kifejtették előttem :)

És ismerem és remdszeresen olvasom a Bibliát is.

De ismerem az apokrifeket is. Néhány apokrif bár nem része a kanonizált Szentírásnak, de az egyház (a katolikus és az ortodox) elfogadja a Szent Hagyomány részeként (Nikodémus evangéliuma, Jakab protoevangéliuma).

Viszont a gnosztikus apokrifek természetesen nem egyeztethetők össze sem a Szetnírással, sem az apostoli hagyománnyal. Ezek nem kis része ráadásul évszázadokkal a kanonizált evangéliumok után íródott, kisebb, egymástól is elszigetelt szekták számára. (Ilyen például a Nag Hammadi-i lelet túlnyomó része is.)

2015. ápr. 7. 20:08
 14/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigieket!:)

Mindet felpontoztam, a lepontozásokkal nem értek egyet,

tényleg köszi!:)

2015. ápr. 8. 10:39
 15/19 anonim ***** válasza:

Aki kiváncsi ,az hamar megöregszik.

Ettől függetlenül,egész pontosan abban hiszek,hogy van valaki,aki a saját érdekétől függetlenül törődik velem,és vigyáz rám.

Nem olvastam a bibliát.

A saját személyes gondolataim,hogy jó tartozni valahová,ahová a szüleim -és a családom - is tartoztak.

A valahová tartozás nem beskatulyázás,egyszerűen annak a felismerése,hogy hova tartozik az ember.

Mellesleg, milyen dolog ilyen kérdéseket feltenni,efféle felhanggal?

2015. ápr. 14. 06:14
 16/19 A kérdező kommentje:

"Mellesleg, milyen dolog ilyen kérdéseket feltenni,efféle felhanggal?"

Nem volt benne semmi felhang, de a válaszod köszönöm.

2015. ápr. 14. 11:53
 17/19 anonim ***** válasza:
Miért érzi azt egy alkoholista, hogy neki innia kell, akár Húsvétkor, akár akármikor?
2015. ápr. 14. 13:31
 18/19 A kérdező kommentje:
Öhm, mert szomorú? Ja meg am ő nem a hite miatt piál, gondolom én... Figyi, Testvérem, bevallom, hogy ez picit olyan jellegű is volt, hogy végiggondoltátok-e, de minimum 86% -ban a kíváncsiság íratta ki ezt velem. Ja meg az érdekelt, hogy mi ez a késztetés, hogy esetleg félnek -e, hogy valaki haragos lesz, ha nem mennek. Legyen szép napod:) Ja és smiley is van a végén, szóval eleve látszik szerintem, hogy kedves stílusban tettem fel. Márhogy a kérdést. ;)
2015. ápr. 14. 14:37
 19/19 anonim ***** válasza:

tudod,kérdező; eleve az "elgondolkodtatásnak szántam" ,a "végéggondoltátok-e" nem hangzik jól.

A "templomba járós" se,azt is lehet úgy mondani,hogy aki rendszeresen templomba jár.

A "saját,személyes gondolatai" külön kiemelése is stílusértékű.

A beskatulyázást sem kell magyarázni,igaz?

És,ha valóban kiváncsi lennél,találnál valódi helyzetet valódi emberekkel a jóindulatú kiváncsiságod kielégítésére.

Igaz,hogy az időbe,energiába,törődésbe kerülne.

Itt és így nem kaphatsz értékelhető választ.

2015. ápr. 14. 15:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!